Bolagsjurister MTR Nordic

Stockholm

Arbetsuppgifter

Båda rollerna kommer att arbeta med att ge generell juridisk support till hela organisationen och de juridiska frågorna rör en bredd av rättsområden. Det kan exempelvis gälla avtalsrätt, konkurrensrätt, upphandlingsjuridik och allmän affärsjuridik. För MTRX, som är vårt bolag som kör snabbtåg, kan det även vara fråga om marknads- och dataskyddsfrågor. För båda rollerna gäller att du rapporterar till Chefsjurist MTR Nordic, som rapporterar till VD och ingår i koncernens ledningsgrupp. Avdelningen Legal består av jurister, skadereglerare/dataskyddsombud och Public Affairs-ansvarig.

Senior bolagsjurist
I den mer seniora rollen kommer du att delta i större affärsutvecklingsprojekt för MTR Nordic Group och bland annat ge juridiskt stöd i arbete och projekt med att vinna nya anbud och affärer till MTR:s verksamhet i Europa. Du kommer även att stötta MTR:s operativa bolag och verksamheter angående de omfattande och komplexa uppdragsavtalen för tunnelbanan och pendeltågen, som vi driver i Stockholms län på uppdrag av SL, och vårt senaste avtal med Mälardalstrafik. Vidare kommer du bistå med legalt och kommersiellt stöd till koncernbolagen i stort.

Bolagsjurist
I den mer juniora rollen kommer du i huvudsak ha samma arbetsuppgifter som den mer seniora, men förväntas inte driva frågor helt självständigt. Du kommer att arbeta med kommersiell avtalsrätt och tex. ha nära samarbete med Inköpsavdelningen samt bistå med legala råd inom inköpsavtalen. Vidare kommer du att få bevaka rättsutveckling inom för MTR Nordic Group relevanta områden samt bistå med löpande juridisk rådgivning i övrigt.

Kvalifikationer

För båda rollerna ser vi att du har en svensk juristexamen (jur kand eller motsvarande), för den mer seniora minst 7-10 års erfarenhet av affärsjuridiskt arbete på advokatbyrå, bolag eller annan liknande verksamhet och för den mer juniora minst 2-3 års motsvarande erfarenhet. Du har vana av att granska och tolka kommersiella avtal. Du har även erfarenhet av allmän affärsjuridik, avtalsrätt och bolagsjuridik. Vi ser gärna att du har kunskap och erfarenhet av upphandlingsjuridik. Intresse av dataskyddsfrågor och erfarenhet av arbete med dataskyddsfrågor är meriterande. Eftersom arbetet kommer att innebära kontakt och samarbete med olika enheter inom MTR koncernen på global nivå ser vi att du är trygg i att kommunicera i tal och skrift på både svenska och engelska. Du kommer att arbeta verksamhetsnära, varför det är viktigt att du har en förmåga att skapa långsiktiga relationer, är lyhörd och har god kommunikationsförmåga.

Du gillar juridik, har fokus på leverans även med kort framförhållning, och trivs i en omväxlande och föränderlig miljö. För att lyckas i rollen som bolagsjurist behöver du vara ansvarstagande, prestigelös och gillar att arbeta med omväxlande frågor.

Erfarenhet krävs

Övrigt

Vårt erbjudande
Vi erbjuder en miljö med hög och positiv förändringstakt där du är med och bidrar till MTR:s fortsatta resa och framgång. Du kommer att ges variation i arbetsinnehållet och goda möjligheter att, genom egna initiativ, påverka din personliga utveckling och framtid inom företaget. Du ingår i en grupp med kompetenta och trevliga kollegor med fin sammanhållning.

Ansökan
Vill du arbeta tillsammans med oss på MTR? Ansök via vår hemsida www.mtrnordic.se. Vi har tyvärr ingen möjlighet att ta emot ansökningar via e-post. Välkommen att skicka din ansökan snarast dock senast den 12 juni. Urval och intervjuer sker löpande, vi tillämpar personlighets- och begåvningstester. Tjänsterna tillträds efter överenskommelse och gärna så snart som möjligt.

Om MTR

Vill du vara med och göra skillnad i en hållbar bransch? På MTR får du utmana gamla sanningar och bidra till vår framtida expansion i Europa. MTR utvecklar tunnelbana, pendeltåg och snabbtåg samt tillhörande infrastruktur, stationer, bostäder och handel i Hong Kong, Australien, Storbritannien, Norden och Kina. I Europa är vi i en spännande tillväxtfas med en ambition att fortsätta etablera fler verksamheter i andra länder. De primära tillväxtområdena är just nu att vinna nya anbud inom spårbunden kollektivtrafik. Vi arbetar även med andra affärsutvecklingsprojekt.
Vårt uppdrag är att underlätta människors vardag och länka samman och utveckla hållbara samhällen. MTR var exempelvis första aktör inom passagerartransport att förbinda sig att reducera sina koldioxidutsläpp i linje med Parisavtalet. Vi drivs av att leverera utmärkt service i alla våra verksamheter. Genom vårt snabbtåg MTRX har vi utmanat branschen och satt en ny standard för service och utveckling av nya tjänster. Totalt sett transporterar MTR flest passagerare med spårtrafik i Norden.
Vi behöver nu förstärka vår legala avdelning med ytterligare två bolagsjurister med olika krav på erfarenhet. Eftersom vi är i en expansiv fas finns det goda möjligheter att utveckla rollerna.

MTR Nordic är koncernbolaget för MTR Nordic Group som inkluderar MTR Tunnelbanan, MTR Pendeltågen, MTR Tech, MTRX, MTR Mälartåg och MTR Facility Management. Inom koncernbolaget samlas koncernens gemensamma stöd- och ledningsfunktioner som tex. Legal, IT, Finans, Affärsutveckling och Kommunikation. För mer information om MTR besök www.mtrnordic.se.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid

Ansökan

Ansök senast: 2022-07-03
Referensnummer: C88827

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 2

Kontakt

Kontaktpersoner

Publicerad: 2022-05-20