Bid Controller inom Affärsutveckling

Stockholm

Arbetsuppgifter

Vill du bli en del av MTR:s avdelning för Business Development och driva den fortsatta expansionen i Norden?

Avdelningens uppdrag är att skapa tillväxt genom att vinna nya anbud och affärer till MTR:s verksamhet i Norden. De primära tillväxtområdena är att vinna nya kontrakt inom spårbunden kollektivtrafik samt att etablera MTR inom nya affärsområden. Du kommer att rapportera direkt till Business Development Director och arbeta nära MTR Nordics ledningsgrupp. Rollen som Bid Controller innebär exponering för högsta ledningen inom den nordiska och globala verksamheten.

I rollen som Bid Controller ansvarar du för att driva finansiella analyser och ta fram och genomföra finansiell modellering för nya affärsmöjligheter. Det innebär bland annat att du är delaktig i investerings- eller anbudsprojekt där du ansvarar för den finansiella modellen och för att ta fram och analysera beslutsunderlag för ledning och styrgrupp i MTR Nordic och för koncernledningen i MTR Corporation.

Du jobbar nära och stöttar projektledaren för olika tillväxtprojekt, där ditt uppdrag är att genom analys och finansiell modellering se till att projektet vilar på affärsmässig grund. I vissa fall är det du som projektleder hela eller delar av projekt. I rollen får du också en gedigen insyn våra operativa verksamheter och djup branschförståelse. Du samarbetar med många olika roller och bygger kontaktytor inom hela MTR Nordic Group.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har:
Civilekonom eller civilingenjörsexamen, gärna inom industriell ekonomi. Alternativt teknisk examen med påbyggnad eller erfarenhet inom ekonomi eller finans
3-5 års erfarenhet inom Financing, Business Management eller Mergers and Acquisitions (M&A)
Djup och bred kunskap inom finansiell modellering i Excel
Ett gediget intresse för att skapa och genomföra affärer
Mycket god vana att självständigt driva och genomföra analyser
Flytande i professionell svenska och engelska i såväl tal och skrift, annat europeiskt språk är meriterande
Mycket goda kunskaper i Officepaketet, framför allt inom Excel och Power Point.

Som person har du en stark analytisk ådra med sinne för detaljer och ett välutvecklat logiskt tänkande. Du har ett utpräglat siffersinne, fokus på leverans och ett genuint intresse för samhällsutvecklingsfrågor. För att lyckas i rollen som Bid Controller behöver du vara en lagspelare, prestigelös och flexibel. Du kommer att arbeta verksamhetsnära varför det är viktigt att du har en förmåga att skapa långsiktiga relationer, är lyhörd och kommunikativ. Vi ser slutligen att du har en stark drivkraft att få saker gjorda, samt en hunger efter nya erfarenheter och kunskaper.

Erfarenhet krävs

Övrigt

MTR erbjuder en miljö med hög och positiv förändringstakt där du är med och deltar i MTR:s fortsatta utvecklingsresa i Norden. Vi erbjuder dig variation i arbetsinnehållet och goda möjligheter att, genom egna initiativ, påverka din personliga utveckling och framtid inom koncernen. Vi sitter i bekväma och attraktiva lokaler i DN-skrapan på Kungsholmen, nära kommunikationer och restauranger.

Tjänsten tillträds enligt överenskommelse.

Vill du bli en del av MTR Nordics affärsutvecklingsteam?
I denna rekrytering samarbetar vi med Rekryteringsfirma Novare. Önskar du mer information eller har frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta rekryteringskonsult Mitra Frost på Novare.

Skicka in din ansökan i form av ett CV och personligt brev så snart som möjligt då urval sker löpande. Vi ser fram mot att få din ansökan senast den 23 Januari. Notera att vi ej tar emot ansökningar via mail med anledning av GDPR. Då vi samarbetar med Novare i denna rekrytering och hänvisar därför i ett första skede till ansökning via denna länk: https://www.recruto.se/apps/modal-window/new-candidate/jobid/44076

Rekryteringsprocess består av urvalstester, intervjuer och referenstagning.

Varmt välkommen med din ansökan!

Om MTR

MTR är en av världens främsta operatörer för järnvägsbunden trafik och har sin bas i Hongkong. I Sverige är vi över 5500 kollegor som driver tunnelbanan och pendeltågen i Stockholm, snabbtåget MTRX mellan Göteborg och Stockholm, fordonsunderhållsbolaget MTR Tech och MTR Facility Management, samt från december 2021 även drift och underhåll av Mälartåg. Vårt uppdrag är att underlätta människors vardag och länka samman och utveckla hållbara samhällen.
För mer information om MTR besök www.mtrnordic.se.

MTR Nordic är koncernbolaget för MTR Nordic Group som inkluderar MTR Tunnelbanan, MTR Pendeltågen, MTR Tech, MTRX och MTR Facility Management. Inom koncernbolaget samlas koncernens gemensamma stöd- och ledningsfunktioner som tex. lön, IT, finans, verksamhetsutveckling, HR och Kommunikation.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid

Ansökan

Ansök senast: 2022-02-06
Referensnummer: C72931

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 1

Kontakt

Kontaktpersoner

Publicerad: 2022-01-14