Aspirantprogram till rollen som Trafikledare till MTR Tunnelbana!

Ort: Stockholm | Sista ansökningsdag: 2024-02-29

Arbetsuppgifter

Vägen till rollen som Trafikledare på MTR tunnelbana är via vårt Aspirantprogram!

Aspirantprogrammet till rollen som Trafikledare på MTR varvar utbildning med praktiskt arbete. Det första året syftar till att ge dig teoretisk och praktisk erfarenhet i rollen som tunneltågförare och under det andra året intar du rollen som yttre trafikledare. Målsättningen är att efter cirka drygt två år vara färdigutbildad Trafikledare.

Att arbeta som Trafikledare
Som trafikledare på tunnelbanan leder och övervakar du spårtrafiken. Vidtar säkra och effektiva åtgärder för att minimera störningar i trafiken. Anpassar tidtabeller för att klara förändringar vid oförutsedda händelser och andra situationer. Kommunicerar med interna och externa aktörer samt dokumenterar händelser och konsekvenser i tunnelbanedriften. Dina huvudsakliga arbetsuppgifter är att:

Medverka vid inspektioner, observationer och kontroller av verksamheten.
Leda och koordinera trafiken vid olyckor/trafikhändelser.
Vid yttre tjänst vara trafikledningens ögon och öron i samband med större evenemang.
Säkra trafikföringen vid störningar t.ex. genom att flytta trasiga tåg till anvisad plats

Kvalifikationer

Nu söker vi passionerade och ambitiösa individer som vill göra verklig skillnad inom kollektivtrafiken.
För att passa i en roll som trafikledare tror vi att du har något av följande:
Erfarenhet av arbete i ledningscentral t.ex. trafikledning. Andra relevant erfarenhet kan vara från säkerhetsbranschen, arbetsledande roller eller motsvarande kompetens i några år.
Körkort klass B med mycket god körvana och lokalkännedom i Stockholmsområdet.
God kommunikativ förmåga på svenska, i både tal och skrift.
Meriterande om du har kört yrkesmässig trafik eller utryckningsfordon.

Personliga egenskaper
Det är viktigt att du är en person som tycker om människor och har en god kommunikativ förmåga. För att passa i rollen som trafikledare behöver du vara en lagspelare.
Du är även:
Ansvarstagande, analytisk och noggrann.
Flexibel och har god förmåga att prioritera mellan olika uppgifter.
Systematisk, metodiskt och strukturerad.


Kursstart: 29 april -2024.
Arbetsplats: Tunnelbanan.
Arbetstider: Arbetet innebär oregelbundna arbetstider dvs du arbetar varierande tidig, sent, natt samt även varannan helg .

Ingen erfarenhet krävs

Övrigt

Förmåner:
Som anställd hos MTR får du en rad förmåner, som SL Access-kort med resor i hela Stockholms län och Edenred Rikskortet till förmånsbeskattning. Förutom friskvårdsbidrag kan vi även erbjuda rabatter hos flera träningsanläggningar och företag inom friskvård. I övrigt ges förmånliga erbjudanden hos bland annat MTRX.

Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta rekrytering@mtr.se. Eftersom vi arbetar för en jämn könsfördelning ser vi gärna kvinnliga sökande till den här tjänsten. Ansökan sker via vår hemsida, vi har inte möjlighet att ta emot ansökningar via e-post.

Som ett led i rekryteringsprocessen kommer genomförande av urvalstester, digital intervju med vår nya kollega Hubert, yrkespsykologisk bedömning att ske, samt även hälsoundersökning inklusive alkohol- och drogtestning, i enlighet med de krav Transportstyrelsen ställer. Bakgrundskontroll kommer att genomföras. Du behöver ha fullgott färgseende.

Varmt välkommen med din ansökan!

Om MTR

MTR är en av världens främsta operatörer för järnvägsbunden trafik och har sin bas i Hongkong. I Sverige är vi över 6200 kollegor som driver tunnelbanan och pendeltågen i Stockholm, snabbtåget MTRX mellan Göteborg och Stockholm, fordonsunderhållsbolaget MTR Tech och MTR Facility Management, samt även Mälartåg. Vårt uppdrag är att underlätta människors vardag och länka samman och utveckla hållbara samhällen.
För mer information om MTR besök www.mtrnordic.se.

Sedan 2009 innehar MTR Tunnelbanan helhetsansvaret för planering, drift och underhåll av Stockholms tunnelbana på uppdrag av AB Storstockholms Lokaltrafik (SL). Varje dag genomförs drygt 1 miljon resor hos oss. Det motsvarar nästan hälften av alla resor med kollektivtrafik i Stockholms län. Vi nöjer oss inte med att vara bäst i klassen på tunnelbana, vårt arbete handlar om att göra skillnad på plattformen, på tågen och i människors liv. Vi samarbetar med flera olika aktörer i Stockholm för att tunnelbanan ska vara tillgänglig för alla. Det är detta vi kallar för Stockholms blodomlopp.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Tillträde: 2024-04-29

Ansökan

Ansök senast: 2024-02-29
Referensnummer: C167961

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 12

Kontakt

Kontaktpersoner

Läs mer

Läs mer: Vill du höra mer om hur det är att arbeta som trafikledare på MTR Tunnelbana? Lyssna in vårt poddavsnitt!

Ansökan i olika led

När du lämnat in ansökan behöver du klara av våra personlighets- och lämplighetstester för att gå vidare i rekryteringsprocessen

Urvalstest 1-2 Dagar
01

Koordinations-, reaktions- koncentrations- och simultanförmåga samt språkfärdigheter och korttidsminne.

Rekryteringsevent 1 dag
02

Efter slutförda urvalstest med godkända resultat och en genomförd screening bjuds du in till ett rekryteringsevent. Där går vi igenom tjänsten som Tunnelbaneförare samt genomför en speedintervju på ca 5 minuter per kandidat. Eventet ligger oftast 8.30-11.00 en vardag

Gruppchefsintervju Nästkommande 1-2 veckor
03

De kandidater som går vidare från rekryteringseventet blir inbjudna till en enskild intervju med en Gruppchef. I den mån det går bjuds du in till den linje du önskar arbeta på. Detta moment tar cirka 1 timme.

Säkerhetstest Nästkommande 1-2 veckor
04

De kandidater som går vidare från intervjun med Gruppchef blir inbjuden till vår testleverantör Cut-e. Där genomförs liknande tester du gjort hemma på din dator men i en övervakad miljö. Du kommer även genomföra en intervju med en psykolog från Cut-e. Detta moment tar ca 3 timmar totalt.

Hälsoundersökning Nästkommande vecka
05

Med godkända resultat hos Cut-e bjuds du vidare till vår företagshälsovård för en trafikmedicinsk undersökning. Här kommer du bland annat göra ett alkohol- och drogtest samt undersökning av syn och hörsel.

Slutintervju Nästkommande vecka
06

Sista steget i rekryteringsprocessen är en slutintervju med Områdeschefen på den bana som du önskar arbeta. Intervjun tar cirka 1 timme och är individuell.

Kursstart Cirka 2 månader efter rekryteringevent
07

Efter detta kommer vi bjuda in dig på en avtalsskrivning för att kunna erbjuda dig en plats på en av våra kurser.

Krav på dig som söker, du måste aktivt bekfräfta varje krav nedan
Du har lätt för att kommunicera på svenska i tal och skrift.
Du är duktig på att tala engelska.
Du kan, och vill arbeta i skift, under dygnets alla timmar.
Du har perfekt färgseende.
Ansök Här (0/4) Du måste aktivt bekräfta varje krav ovan.

Publicerad: 2023-12-13