Är du intresserad av en roll som ombordinstruktör (Tågvärd) på Mälartåg?

Stockholm

Arbetsuppgifter

Mälardalsregionen står inför en spännande tid nu när MTR tar över driften av Mälartåg med utökad tågtrafik, nya tåg, en ny depå och en sammanslagning av två tågtrafiksystem, Mälartåg och Upptåget.
Inför trafikstart av Mälartåg har vi rekryterat många nya tågvärdskollegor. Under den inledande fasen av uppstarten av Mälartåg söker vi därför fler ombordinstruktörer som vill vara med och utbilda nya tågvärdar inom Mälartåg. Vi söker dig som idag är tågvärd.

Som instruktör är ditt uppdrag att genomföra åkandeuppföljningar i trafiksäkerhetstjänst för tågvärdar samt att du utbildar och examinerar tågvärdselever. Du är en ambassadör och en förbild i ditt bemötande och agerande, både mot kollegor och kunder. Som instruktör håller du även utbildningar i lektionssal och du tar fram utbildningsmaterial och instruktioner. Tillsammans med övriga instruktörskollegor upprätthåller och vidareutvecklar du tågvärdstjänst med koppling mot trafiksäkerheten.

Din roll i övrigt består bland annat av:
att vid avvikelser och problem som uppstår bistå kollegan för att lösa dessa
att rapportera vidare utfall från uppföljningar och examinationer
att alltid instruera enligt de föreskrifter, instruktioner och rutiner

Kvalifikationer

Vi söker dig som är tågvärd hos MTR. Vi ser gärna att du har tidigare erfarenhet från att vara handledare. Men även att du varit handledare/instruktör i likande verksamheter är meriterade. För att trivas i rollen är du en god kommunikatör och pedagog som har förmågan att förmedla kunskap och instruera andra människor. Du har lätt för att skapa relationer och stöttar andra i deras lärande. Du är engagerad och tycker att service, information och samarbete är viktigt.
Vidare har du
goda kunskaper i regelverk och föreskrifter gällande tågvärdar

Om MTR

MTR är en av världens främsta operatörer för järnvägsbunden trafik och har sin bas i Hongkong. I Sverige är vi över 5500 kollegor som driver tunnelbanan och pendeltågen i Stockholm, snabbtåget MTRX mellan Göteborg och Stockholm, fordonsunderhållsbolaget MTR Tech och MTR Facility Management, samt sedan december 2021 även drift och underhåll av Mälartåg. Vårt uppdrag är att underlätta människors vardag och länka samman och utveckla hållbara samhällen.
För mer information om MTR besök www.mtrnordic.se.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid

Ansökan

Ansök senast: 2022-01-31
Referensnummer: C72457

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 5

Kontakt

Kontaktpersoner

Publicerad: 2022-01-10