Applikationschef

Stockholm

Arbetsuppgifter

MTR Nordic är inne i spännande och expansiv fas med fokus på nya affärer där IT har en central roll för att lyckas. Vi söker nu en applikationschef som vill vara med och forma och utveckla vår IT-organisation. I rollen som applikationschef har du ett helhetsansvar för koncernens gemensamma standardapplikationer och integrationer. Med en tydlig målbild förväntas du planera, styra och följa upp applikationsleveransen, ofta i nära samarbete med övriga delar av koncernen som tex ledningsgrupper för bolagen eller andra viktiga samarbetspartners.

Som en del av IT ledning kommer du även se utanför din organisation och bidra till att driva IT ur ett övergripande koncernperspektiv. Du kommer att ta vid befintligt arbete och samtidigt få möjlighet att skapa något nytt och utveckla nya digitala möjligheter för MTR Nordic.

Dina huvudsakliga uppgifter är:
- Äga och säkra att MTRs förvaltningsmodell PM3 efterlevs
- Utveckla processer och förbättra arbetssätt inom gruppen och på IT
- Säkra den strategiska utvecklingen av applikationerna för att möta nya behov och möjliggöra en högre grad av digitalisering inom koncernen
- Följa upp och prioritera gruppens arbete

Om oss
MTR IT har ett koncernövergripande uppdrag om att säkerställa bästa tekniskt möjliga och smarta IT som ger koncernen bästa förutsättningar för kvalitet, utveckling och tillväxt. På IT-avdelningen arbetar idag ca 40 personer, uppdelat i fyra (skall bli fem) mindre enheter där du ansvarar för applikation. Rollen kommer innefatta personal- och budgetansvar för ca. 1015 personer och du rapporterar till koncernens CIO. Som applikationschef kommer du även att ha nära samarbete med andra nyckelpersoner i verksamheten.

Du som söker till oss
Vi söker dig som är en empatisk, tydlig ledare som drivs av att arbeta mål- och leveransstyrt tillsammans med gruppen. Du är en kommunikativ relationsbyggare som gillar att arbeta verksamhetsnära, trivs med många kontaktytor, och kan förmedla teknik till verksamhetens olika delar på ett pedagogiskt sätt.

Kvalifikationer

Relevant teknisk utbildning från högskola/universitet eller motsvarande erfarenhet
Svenska och engelska i tal och skrift
Tidigare erfarenhet från liknande roll med erfarenhet av IT-nära verksamhetsutveckling och applikationsförvaltning
Tidigare ledarerfarenheter
Erfarenhet av budgetprocesser och prioriteringar
Erfarenhet av att leda och driva digitaliseringsarbete
Erfarenhet i PM3 eller liknande förvaltningsmodell är meriterande
Erfarenhet av agilt-arbete är meriterande

Erfarenhet krävs

Övrigt

Med oss på MTR gör du skillnad i människors vardag och för samhället omkring oss. Vi utmanar gamla sanningar och hittar nya lösningar för att utveckla oss själva och de samhällen där vi finns. Det har gjort oss till ett av världens ledande tågbolag. Våra värderingar är den röda tråden i vårt dagliga arbete: utmärkt service, ömsesidig respekt, ständig utveckling och mätbara resultat. De hjälper oss att skapa säkra resor, nöjda kunder och medarbetare som trivs. Vi är ett stort bolag vilket ger dig ett brett nätverk och möjligheter att utvecklas.

Förmåner
Som anställd hos MTR får du en rad förmåner, som SL-kort med resor i hela Stockholms län och Ticket Rikskortet till förmånsbeskattning. Förutom friskvårdsbidrag kan vi även erbjuda rabatter hos flera träningsanläggningar och företag inom friskvård. I övrigt ges förmånliga erbjudanden hos bland annat MTRX.

Vill du arbeta tillsammans med oss på MTR?
Välkommen med din ansökan via vår hemsida genom att svara på några frågor och bifoga ditt CV. Vi önskar inget personligt brev och har inte möjlighet att ta emot ansökningar via e-post. Urval och intervju sker löpande. Som ett led i rekryteringen använder vi oss av urvalstester. Vi tillämpar 6 månaders provanställning.

Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta rekryterande chef Mattias Åsling, CIO, mattias.asling@mtr.se

Vill du vara en del av vår digitaliseringsresa? Varmt välkommen med din ansökan!

Om MTR

MTR är en av världens främsta operatörer för järnvägsbunden trafik och har sin bas i Hongkong. I Sverige är vi över 5500 kollegor som driver tunnelbanan och pendeltågen i Stockholm, snabbtåget MTRX mellan Göteborg och Stockholm, fordonsunderhållsbolaget MTR Tech och MTR Facility Management, samt från december 2021 även drift och underhåll av Mälartåg. Vårt uppdrag är att underlätta människors vardag och länka samman och utveckla hållbara samhällen.
För mer information om MTR besök www.mtrnordic.se.

MTR Nordic är koncernbolaget för MTR Nordic Group som inkluderar MTR Tunnelbanan, MTR Pendeltågen, MTR Tech, MTRX och MTR Facility Management. Inom koncernbolaget samlas koncernens gemensamma stöd- och ledningsfunktioner som tex. lön, IT, finans, verksamhetsutveckling, HR och Kommunikation.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid

Ansökan

Ansök senast: 2021-12-23
Referensnummer: C65151

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 1

Kontakt

Kontaktpersoner

Publicerad: 2021-11-08