Analytisk verksamhetsutvecklare

Stockholm

Arbetsuppgifter

Vi söker nu en verksamhetsutvecklare som tillsammans med ett drivet och engagerat team vill vara med att skapa ett Facility Managementbolag i världsklass.

Som verksamhetsutvecklare kommer du att få vara med på, och i högsta grad vara delaktig i, den spännande utvecklingsresa som MTR Facility Management gör genom att erbjuda fler företag våra FM-tjänster. Med utgångspunkt i kundens behov kommer du att vara en viktig del i utvecklandet av verksamheten genom att följa upp, analysera, utmana, planera och implementera. Arbetet har ett tydligt fokus på såväl kundnytta som optimering och kostnadseffektivisering. Du kommer också att leda och delta i olika utvecklings- och förbättringsprojekt. Då MTR Facility Management växer med fler och fler uppdrag kommer du att spela en viktig roll i att bygga nytt och skapa stabila ramverk för att vi ska kunna utvecklas och växa i den takt vi vill.

Ditt uppdrag består bland annat av:
Utveckla verksamheten i enlighet med MTR Facility Managements mål, kundavtal och de strategier som utgör grunden för verksamheten
Projektledning av utvecklings- och förbättringsprojekt med ansvar för resultat och tidplan
Analys av verksamhetsdata för att identifiera utvecklings- och förändringsbehov samt föreslå mätetal som styr verksamheten i en positiv riktning
Utarbeta ekonomiska kalkyler som ska ligga till grund för affärsbeslut
Framtagande av rapporter, analyser, beslutsunderlag och presentationsmaterial både till Facility Managements företagsledning, kunder och andra intressenter
Framtagande av rapporter, beslutsunderlag och presentationsmaterial både för företagsledning och andra intressenter
Koordinera verksamhetens behov av exempelvis IT-stöd och vara samarbetspartner med olika funktioner inom MTR-koncernen

Du kommer arbeta tätt i en grupp om fem personer med fokus på verksamhetsöverskridande analys och utveckling och i nära samarbete med interna funktioner och många externa gränssnitt. Teamet består även av en koordinator och en säkerhetsspecialist och ni alla rapporterar till Head of Operational Development.

Kvalifikationer

För att trivas i rollen som verksamhetsutvecklare tror vi att du är en utvecklings- och lösningsorienterad person som trivs i en miljö som präglas av snabba förändringar. Noggrann, kvalitetsmedveten, initiativrik och självgående är ord som beskriver dig väl. Då du kommer ingå i en grupp som präglas av högt engagemang, ser vi att du är en positiv och social person med hög empatisk förmåga. Stor vikt läggs vid dina personliga egenskaper.

Vi söker dig som har en civilingenjörsexamen eller motsvarande. Det är en fördel om du har några års erfarenhet av arbete inom verksamhetsanalys, verksamhets- och processutveckling, eller projektledning. Vi ser gärna att du tidigare har erfarenhet av förändringsarbete, företrädelsevis från en större organisation inom Facility Management eller industri/produktion/logistik. Det är meriterande om du tidigare har arbetat med analys av stora datamängder och har arbetat med rapport- och dataanalysverktyg. Då arbetet innebär kontakt, erfarenhetsutbyte och rapportering till olika delar inom MTR koncernen på global nivå ser vi att du är flytande i engelska i såväl i tal som i skrift.

Erfarenhet krävs

Övrigt

Intervjuer sker löpande så observera att tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag. Tveka därför inte att inkomma med din ansökan redan idag.

Om MTR

MTR är en av världens främsta operatörer för järnvägsbunden trafik och har sin bas i Hongkong. I Sverige är vi över 6200 kollegor som driver tunnelbanan och pendeltågen i Stockholm, snabbtåget MTRX mellan Göteborg och Stockholm, fordonsunderhållsbolaget MTR Tech och MTR Facility Management, samt även Mälartåg. Vårt uppdrag är att underlätta människors vardag och länka samman och utveckla hållbara samhällen.
För mer information om MTR besök www.mtrnordic.se.

Våra kunder inom Facility Management är såväl resenärer, Trafikförvaltningen och MTRs olika bolag. Vårt uppdrag är att tillhandahålla tjänster som gör MTR-koncernen mer leveranssäker samt vara ett konkurrenskraftigt alternativ på marknaden för förvaltning och service. Vår strategi för fortsatt utveckling bygger på ökad effektivitet och konsolidering men även affärsutveckling där vi ser stor potential till extern försäljning av våra tjänster.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid

Enligt överenskommelse.

Ansökan

Ansök senast: 2022-12-18
Referensnummer: C112251

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 1

Kontakt

Kontaktpersoner

  • Erika Widholm

Publicerad: 2022-11-21