Analytisk ingenjör sökes som Trafikplanerare till MTR Tunnelbanan

Stockholm

MTR är ett globalt serviceföretag inom spårbunden trafik som med fokus på säkerhet, punktlighet och service erbjuder stockholmarna tåg- och tunnelbanetrafik i världsklass. MTR har genomgått en positiv förändringsprocess under de senaste åren och fortsätter arbetet med ständiga förbättringar. Vi nöjer oss inte med att vara bäst i klassen på tåg och tunnelbana. Vi vill också vara med och bygga framtidens städer, så att vårt arbete förändrar både resa och destination. Vi söker dig som vill göra skillnad genom att utmana gamla sanningar och hitta nya lösningar.

Inom MTR Tunnelbanan görs 1,3 miljoner resor dagligen. För att säkerställa de allra bästa förutsättningarna inom ramen för dessa resor söker vi nu en Trafikplanerare till avdelningen Strategisk Planering. Vi söker då dig som vill utvecklas i vår spännande och samhällsnyttiga verksamhet. Den strategiska planeringen tillhör avdelning för Program och planering. I avdelningens uppdrag ingår att planera trafiken utifrån ekonomiska mål såväl som trafikmål, alltid med resenären i fokus. Stockholms tunnelbana står inför flera ut- och ombyggnationer, vilket kommer att ställa stora krav på planeringsverksamheten framöver.

Din roll hos oss
Som Trafikplanerare tillhör du en grupp som arbetar med såväl långsiktig som kortsiktig trafik- och tidtabellsplanering för Stockholms tunnelbana

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter innebär att:

  • Initiera och utveckla planeringen tillsammans med dina kollegor utifrån kända trafikförändringar, trafikavvikelser och förändrade resenärsbehov
  • Kontinuerligt analysera och optimera trafiklösningarna inom ramen för uppdraget
  • Tillsammans med gruppen säkerställa att tidtabellen och trafikplaneringen sker enligt beställarens (Trafikförvaltningens) önskemål och rutiner
  • Kommunicera trafikplaneringen till berörda parter

Du som söker till oss 
Vi söker både dig som är nyexaminerad från universitet/högskola och dig som har flera års erfarenhet av planering

  • Vidare har du examen som civilingenjör eller motsvarande med inriktning trafik, logistik, produktionsplanering eller optimering, alternativt har du flera års erfarenhet av trafikplanering och/eller optimering
  • Goda kunskaper i Excel och kunskaper om planeringssystem som Hastus är meriterande

För att trivas i rollen som Trafikplanerare behöver du vara analytisk, kreativ, strukturerad och tålmodig. Du är duktig på att lösa problem, optimera flöden och se logiska samband. Samtidigt trivs du med att arbeta mot uppsatta mål i en verksamhet under förändring, samt har en vilja att utveckla både dig själv och verksamheten.

Förmåner
Som anställd hos MTR får du en rad förmåner, som SL-kort med resor i hela Stockholms län och Ticket Rikskortet till förmånsbeskattning. Förutom friskvårdsbidrag kan vi även erbjuda rabatter hos flera träningsanläggningar och företag inom friskvård. I övrigt ges förmånliga erbjudanden hos bland annat MTR Express.

Vill du arbeta tillsammans med oss på MTR?
Välkommen med din ansökan i form av ett CV och personligt brev. Ansökan sker via vår hemsida, vi har inte möjlighet att ta emot ansökningar via e-post. Sista ansökningsdag är 2020-04-05. Eventuella frågor besvaras av Peter Broström, Chef Strategisk Planering, via mail till peter.brostrom@mtr.se.

Urval och intervjuer sker löpande. Som ett led i rekryteringen använder vi oss av personlighets- och lämplighetstester. Vi tillämpar 6 månaders provanställning.

Varmt välkommen med din ansökan!

 

MTR är en av världens främsta operatörer för järnvägsbunden trafik och har sin bas i Hongkong. I Sverige är vi drygt 5000 kollegor som driver tunnelbanan och pendeltågen i Stockholm och snabbtåget mellan Göteborg och Stockholm. Vårt uppdrag är att underlätta människors vardag och länka samman och utveckla hållbara samhällen. För mer information om MTR besök www.mtrnordic.se.

 

Nyckelord: Tåg, trafikplanerare, planerare, driftledare, operativledare, trafikplanering, MTR

Publicerad: 2020-02-27