Analytisk Bid Controller till Affärsutveckling i MTR Nordic

Stockholm

Vi formar framtidens städer med kollektivtrafiken i centrum

Vill du bli en del av MTR:s avdelning för Business Development och driva den fortsatta expansionen i Norden?

Avdelningens uppdrag är att skapa tillväxt genom att vinna nya anbud och affärer till MTR:s verksamhet i Norden. De primära tillväxtområdena är att vinna nya kontrakt inom spårbunden kollektivtrafik samt att etablera MTR inom nya affärsområden. Du kommer att rapportera direkt till Business Development Director och arbeta nära MTR Nordics ledningsgrupp. Rollen som Bid Controller är analytisk och affärsutvecklande, samt innebär exponering för högsta ledningen inom den nordiska, europeiska och globala verksamheten.

Ditt uppdrag
I rollen som Bid Controller ansvarar du för att driva finansiella analyser och modellering för nya affärsmöjligheter. Det innebär bland annat att du är delaktig i investerings- eller anbudsprojekt där ditt ansvar är att ta fram och analysera beslutsunderlag för ledning och styrelse för MTR Nordic och för koncernledningen i MTR Corporation. Du jobbar nära och stöttar projektledaren för olika tillväxtprojekt, där ditt uppdrag är att genom analys och finansiell modellering se till att projektet vilar på affärsmässig grund. I vissa fall är det du som projektleder hela eller delar av projekt. I rollen får du också en gedigen insyn våra operativa verksamheter och djup branschförståelse. Du samarbetar med många olika roller och bygger kontaktytor inom hela MTR Nordic Group.

Din profil
- Civilekonom eller civilingenjör, gärna inom industriell ekonomi. Alternativt teknisk examen med påbyggnad eller erfarenhet inom ekonomi eller finans
- 3-5 års erfarenhet inom Financing, Business Management eller Mergers and Acquisitions (M&A)
- Djup och bred kunskap inom finansiell modellering i Excel
- Ett gediget intresse för att skapa och genomföra affärer
- Mycket god vana att självständigt driva och genomföra analyser
- Flytande i professionell svenska och engelska i såväl tal och skrift, annat nordiskt språk är meriterande
- Mycket goda kunskaper i Officepaketet, framför allt inom Excel och Power Point.

Som person har du en stark analytisk ådra med sinne för detaljer och ett välutvecklat logiskt tänkande. Du har ett utpräglat siffersinne, fokus på leverans och ett genuint intresse för samhällsutvecklingsfrågor. För att lyckas i rollen som Bid Controller behöver du vara en lagspelare, prestigelös och flexibel. Du kommer att arbeta verksamhetsnära varför det är viktigt att du har en förmåga att skapa långsiktiga relationer, är lyhörd och kommunikativ. Vi ser slutligen att du har en stark drivkraft att få saker gjorda, samt en hunger efter nya erfarenheter och kunskaper.

Vi erbjuder
En miljö med hög och positiv förändringstakt där du är med och deltar i MTR:s fortsatta utvecklingsresa i Norden. Vi erbjuder dig variation i arbetsinnehållet och goda möjligheter att, genom egna initiativ, påverka din personliga utveckling och framtid inom koncernen. Vi sitter i bekväma och attraktiva lokaler i DN-skrapan på Kungsholmen, nära kommunikationer och restauranger. Tjänsten tillträds enligt överenskommelse.

Vill du bli en del av MTR Nordics affärsutvecklingsteam?

Välkommen med din ansökan i form av ett CV och personligt brev. Ansök via www.mtrnordic.se. Vi kan endast ta emot externa ansökningar via vår hemsida. Ansöker du internt, gå in på OnTrack/Lediga Jobb.
Har du frågor om rollen är du välkommen att kontakta Malin Önneflod, Business Development Director, på mail: malin.onneflod@mtr.se
För frågor om rekryteringsprocessen är du välkommen att kontakta Maria Kronlund, HR Manager Business Development, på: maria.kronlund@mtr.se

Eftersom vi kommer att göra urval löpande önskar vi din ansökan så snart som möjligt, dock senast den 12 januari 2020.
Vår rekryteringsprocess består av urvalstester, intervjuer och referenstagning.

Varmt välkommen med din ansökan!

Om MTR

MTR är en av världens främsta operatörer för järnvägsbunden trafik och har sin bas i Hongkong. I Norden driver vi tunnelbanan och pendeltågen i Stockholm samt snabbtåg på sträckan Stockholm- Göteborg.

Vi är ca femtusen förare och ingenjörer, servicevärdar, tågtekniker och trafikledare som tillsammans möjliggör människors vardag och äventyr. Hämta, lämna, hinna i tid. Resor till farmor, konserter, upplevelser. Den spårburna trafiken är nyckeln till morgondagens hållbara städer. Men vi nöjer oss inte med att vara bäst i klassen på tåg och tunnelbana. Vi vill forma framtidens städer med kollektivtrafiken i centrum. Vårt arbete ska förbättra både resa och destination. Nu söker vi dig som vill göra skillnad genom att utmana gamla sanningar och hitta nya lösningar. För mer information om MTR besök www.mtrnordic.se

Publicerad: 2020-01-09