Affärsinriktade platschefer till MTR Mälartåg

Stockholm

Vi sätter samhället i rullning
Med oss på MTR gör du skillnad varje dag året om. För våra resenärer och för samhället omkring oss. Vi är nära sextusen lokförare, tågvärdar, tågtekniker och trafikinformatörer som tillsammans möjliggör människors vardag och äventyr. Hämta, lämna, hinna i tid, resor till farmor, konserter, upplevelser.

Under pågående pandemi har vårt fokus legat på att fortsätta leverera full trafik med högsta punktligheten för att de som verkligen behöver resa ska kunna göra det på ett tryggt sätt. Vi har hållit samhället i rullning!

Vi söker Mälardalens framtida affärsinriktade platschefer
Mälardalsregionen står inför en spännande tid med utökad tågtrafik, nya tåg, en nyöppnad depå och en sammanslagning av två tågtrafiksystem, det nuvarande Mälartåg och Upptåget. Den 12 december 2021 tar vi på MTR över driften av Mälartåg sen är det även trafikstart för Upptåget i juni 2022.

Tillsammans med Mälardalstrafik vill vi utveckla framtidens Mälardalen och skapa en attraktiv kollektivtrafik för ett hållbart samhälle. För att kunna leverera en utmärkt service till våra resenärer söker vi nu affärsinriktade platschefer till Stockholm, Linköping och Eskilstuna med start 1 sep. Du ingår i bolagets ledningsgrupp och rapporterar till VD.

Rollen som platschef
Du arbetar primärt operativt och har det övergripande ansvaret för ditt team samtidigt som du sitter i bolagets ledningsgrupp och förväntas kunna lyfta blicken och arbeta utifrån ett strategiskt perspektiv. Dina medarbetare arbetar som lokförare och tågvärdar och du rör dig aktivt i verksamheten för att vara tillgänglig för att motivera dina medarbetare i det dagliga arbetet. I denna roll ingår ett delegerat arbetsmiljöansvar, där du även har fullt ansvar för att genomföra rehabiliteringsutredningar samt ansvar för att säkra korrekt behörigheter enligt gällande regelverk.

En grundpelare i vårt ledarskap är ett coachande förhållningssätt. Du arbetar därför med ett närvarande ledarskap där du utvecklar och coachar dina medarbetare.
Som ledare har du en stor påverkan på ditt teams resultat och tillsammans jobbar ni för att utveckla nya metoder för att kunna överträffa resenärernas förväntningar.

Exempel på arbetsuppgifter

  • Ansvara för grupp- och individutveckling av ditt team
  • Coacha, leda och följa upp dina medarbetare
  • Budgetansvar
  • Genomföra utvecklingssamtal och kontinuerliga arbetsplatsmöten
  • Medverka i rekrytering av nya medarbetare
  • Delta i projekt som för att finna nya metoder och strategier som bidrar till att uppfylla verksamhetens övergripande mål

Du som söker till oss
Vi söker dig med genuint intresse för att leda och få människor att växa i sin professionella roll. Du har några års chefsvana och det är meriterande om du har arbetat i liknande verksamhet, gärna från kollektivtrafiken eller transportbranschen. Du är en duktig kommunikatör och resultatorienterad vilket innebär att du arbetar målmedvetet med att engagera ditt team mot era gemensamma mål.

Som ledare är du motiverande, coachande och du tar alltid fullt ägarskap för dina processer. Du har förmågan att vara ärlig och tydlig även vid svåra samtal och situationer. Vi söker dig som stimuleras av utmaningar och av att utveckla arbetssätt, tjänster och beteenden.

Vidare har du:

  • Minst en gymnasial utbildning och det är meriterande om du har en eftergymnasial examen
  • Minst tre år erfarenhet från en liknande roll med fullt personalansvar
  • Vana av budgetarbete
  • Goda kunskaper i Officepaketet

Våra värderingar genomsyrar allt vi gör
Vår vision är att vara ett ledande globalt företag som genom omsorgsfull service länkar samman och utvecklar hållbara samhällen. Utifrån vår vision driver vi all vår verksamhet enligt fyra värdeord: Utmärkt service, ständig utveckling, ömsesidig respekt samt mätbara resultat. Läs mer om oss på https://www.mtrnordic.se/jobba-med-oss

Välkommen med din ansökan!
Låter det lockande? Ansökan sker via vår hemsida och vi har tyvärr inte möjlighet att ta emot ansökningar via e-post. Eventuella frågor besvaras av rekryteringen på rekrytering@mtr.se. Urval och intervjuer sker löpande så skicka in din ansökan snarast, dock senast den 20 juni. Som ett led i rekryteringen använder vi oss av personlighets- och lämplighetstester.

Vi hoppas du vill vara med på vår spännande resa!

MTR är en av världens främsta operatörer för järnvägsbunden trafik och har sin bas i Hongkong. I Sverige är vi ca 6000 kollegor som driver tunnelbanan och pendeltågen i Stockholm, snabbtåget MTRX mellan Göteborg och Stockholm och från december 2021 även Mälartåg. Vårt uppdrag är att underlätta människors vardag och länka samman och utveckla hållbara samhällen. För mer information om MTR besök www.mtrnordic.se.

Publicerad: 2021-06-04