Samarbeten med skolor

Vi på MTR Tech tycker att det är viktigt att investera i bra medarbetare som vill jobba med fordonsunderhåll och teknik inom spårbunden trafik. Vi samarbetar därför med tågtekniska skolor och lärosäten för att dela med oss av våra kunskaper och erfarenheter till möjliga framtida medarbetare.

Reparatörer MTR Tech

Arbetspraktik är oftast en av de viktigaste delarna i en utbildning. MTR Tech har sedan lång tid tillbaka ett samarbete med Teknik & Servicegymnasiet i Stockholm, vart vi bjuder in andra- och tredjeårselever för praktik hos oss varje år. Under praktikprogrammet får eleverna lära sig planering, hur man löser tekniska problem samt genomförande av underhåll på tunnelbanevagnar. De får även arbeta i ett lag på de olika skiften och lära sig jobbet som tågtekniker.

Under 2015 slöt vi även ett avtal med Västerås kommun där vi jobbar för att få fram fler YH-utbildningar inom tågteknik. Målet för samarbetet är att främja utvecklingen av tågtekniker och ingenjörer och därigenom öka rekryteringsbasen. Genom dessa utbildningar kan du söka praktikplats hos MTR Tech och få en ingående arbetslivserfarenhet inom tågteknik.

Under Jobba med oss kan du läsa mer om våra vanligaste yrken, våra värderingar och hur våra medarbetare tycker det är att jobba inom MTR-koncernen.

Är du intresserad av att praktisera hos oss? Samtliga ansökningar om praktikplats går genom din skola.

 Teknik och Servicegymnasiet logo  YY Västerås

 

 

 

Senast uppdaterad: 2018-03-14