Ben Mitkus eller Gert Fylking – Vem äter flest kycklingfötter?

2017-02-15 16:09

Ben Mitkus och Gert Fylking utmanar varandra i vem som kan äta flest kycklingfötter på kortast tid. Det sker idag, torsdag den 16 februari, klockan 16.00 på Stockholms Centralstation. Det är två veritabla vinnarskallar och alfahannar som ska stoppa i sig dessa delikatesser från Hong Kong, så frågan är vem som ger upp först.

Tilde testar kycklingfötter i MTR Food Challenge

Vad kan vara en bättre matutmaning än denna då vi nu gått in i Tuppens år enligt den kinesiska kalendern. MTR Nordic och MTR Express anordnar eventet, som också innehåller en prisutdelning i tävlingen Tildes Matutmaning. Programledaren Tilde Fröling har under vintern åkt runt med MTR:s tunnelbana i Hong Kong och testat stadens specialiteter som stinkande tofu, friterad morotskaka och kycklingfötter. Det går fortfarande att följa Tildes matäventyr på Youtube: https://www.youtube.com/watch?v=bJ8gnHhkSeY.

 Matutmaningen gick ut på att motivera varför man själv och en medföljande skulle få åka till Hong Kong och följa i Tildes matspår.

 Nu har tre vinnare utsetts, och prisutdelningen leds av Tilde Fröling och sker i samband med att Ben Mitkus och Gert Fylking tuggar i sig rekordmånga kycklingfötter.

 Vid evenemanget den 16/2, som varar mellan klockan 16 och 18, passar vi också på att fira det kinesiska nyåret genom att bjuda åskådarna på en Hong Kong-buffé, vi bjuder även på drakdans och kinesisk musik. Draken hälsar alla välkomna att ta selfies!  

 

Senast uppdaterad: 2017-02-16