Hållbar fastighetsutveckling

Att ha en verksamhet som är långsiktigt lönsam och med en positiv tillväxt är en grundförutsättning för oss på MTR. På det sättet skapar vi inte bara värde för våra ägare, medarbetare, kunder och resenärer – utan för samhället i stort. Förutom att vi arbetar för att expandera vår nuvarande verksamhet till fler nordiska länder genom att delta i anbud som rör olika former av tågdrift har vi även ambition att hitta nya affärsmöjligheter utanför detta område. Ett område som vi sedan länge arbetar med i Hongkong, men där vi ännu inte haft något projekt i Norden, är fastighetsutveckling.

Vår strävan är att bli en stadsbyggare som tar ett helhetsgrepp och utvecklar områden som ligger i direkt anslutning till vårt kollektivtrafiknät där vi kan kombinera bostäder, kontor och samhällsservice. Med en sådan mix i kombination med bra pendlingsmöjligheter minskar vi bilberoendet och bidrar till en mer hållbar stadsutveckling. Vi vill göra dessa platser till levande och attraktiva områden där man känner sig trygg och vill vistas. På MTR är vi vana att arbeta förebyggande med trygghet och säkerhet i fokus. Vi vet att för att lyckas skapa trygga miljöer är det viktigt både med den fysiska utformningen och att förstå hur människor nyttjar uterummet. Var plats är unik och vi ser det därför som viktigt att engagera lokalsamhället och hitta samarbeten med olika intressenter för att säkerställa att vi förstår de lokala utmaningarna och hittar skräddarsydda lösningar.

Fastigheter gör stora ekologiska avtryck både när de produceras och förvaltas. För oss är det viktigt att hushålla med naturens resurser på ett smart sätt och ha ett cirkulärt tänk när det gäller materialval och lösningar. Vi ställer höga krav på att material ska vara hållbart producerade och att lösningar är energieffektiva.

Vi är övertygade om att MTR har potential att bli en viktig spelare inom hållbar fastighetsutveckling och i takt med att vi påbörjar nya projekt kommer vi dela med oss av dess utveckling och framdrift.

 

Stockholm Odenplan

 Pendeltågstation Stockholm Odenplan

Senast uppdaterad: 2018-04-23