Grund för vår hållbarhetsredovisning

Det här är vår åttonde årliga redovisning enligt Global Reporting Initiativ

Vår redovisning följer de internationella riktlinjerna för hållbarhetsredovisning enligt Global Reporting Initiative, GRI, och den utgör också vår rapportering till FN:s Global Compact, nivå Active Level. Redovisningen är såväl en företagspresentation som en redovisning av vårt hållbarhetsarbete, med dess utmaningar och möjligheter, under perioden 1 januari–31 december 2017. Vår senaste hållbarhetsredovisning avsåg år 2016 och publicerades i maj 2017 enbart i webbformat på vår hemsida och inte som tidigare i ett fysiskt format. Vi ser att med en digital version som bättre passar vår målgrupp kan vi öka tillgängligheten till rapporten samtidigt som vår miljöpåverkan minskar genom att vi inte längre trycker upp och distribuerar en fysisk produkt.

Vår rapportering sker för fjärde året enligt GRI:s fjärde version av riktlinjerna, G4, nivå Core. När det gäller väsentliga områden, aspekter och GRI-indikatorer baserar sig rapporten främst på resultatet från vår väsentlighetsanalys som genomfördes år 2014. Du kan läsa mer om hur analysen genomfördes under avsnittet Väsentlighetsanalys.

Avgränsningar

Rapporteringen omfattar alla dotterbolag under MTR Nordic AB, alltså MTR Tunnelbanan AB, MTR Tech AB, MTR Pendeltågen AB, MTR Express AB samt MTR Nordic AB. I de fall vi anser det relevant att redovisa siffror på dotterbolagsnivå gör vi det, i övriga fall redovisas enbart de konsoliderade siffrorna för koncernen MTR Nordic AB.

Denna hållbarhetsredovisning är inte externt granskad.

Senast uppdaterad: 2018-07-04