Vi söker tunneltågförare till tunnelbanans alla tre linjer!

Ort: Stockholm | Sista ansökningsdag: 2019-12-04

Tunneltågförare

Är du en ansvarsfull person som sätter säkerhet i fokus? Kan du ansvara för 300 ton tåg och 800 000 passagerares liv varje dag? Sök tjänsten som tunnelbaneförare idag!

Din anställning som tunnelbaneförare, även kallat tunneltågförare, kommer att inledas med en heltidsutbildning på ca 14 veckor. Du får full lön under hela din utbildning. Efter utbildningen fortsätter ditt arbete som färdigutbildad tunnelbaneförare. Vi söker dig som vill arbeta heltid på tunnelbanans röda, gröna eller blåa linje!

Jobbet som tunnelbaneförare:

Du kommer att påbörja en anställning som inleds med en utbildningsperiod om ca 14 veckor på heltid. Under hela utbildningen får du full lön som tunneltågförare. Utbildningsstart är i början och slutet av mars. Efter avklarad utbildning fortlöper din anställning som färdigutbildad tunneltågförare på heltid.

Som tunnelbaneförare ansvarar du för en säker och effektiv tågdrift. Du kommer att följa trafikplaner och tidtabeller, rapportera avvikelser och förmedla information till resenärer. 

Arbetet som tunnelbaneförare innebär också att du arbetar i skift. Skiftarbete innebär att du ofta arbetar tidigare morgnar, sena kvällar och nätter under både din utbildning och din fortsatta anställning. Som tunnelbaneförare rapporterar du till gruppchef Trafik.

Vill du arbeta tillsammans med oss på MTR?

Välkommen med din ansökan i form av ett CV och personligt brev. Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta oss via rekrytering@mtr.se. Ansökan sker via vår hemsida, vi har inte möjlighet att ta emot ansökningar via e-post. Är du den vi söker? Ansök då redan idag, sista ansökningsdag för tjänsten är 4 december 2019. Observera att urval och intervjuer sker löpande- så skicka in din ansökan redan idag! Vi tillämpar 6 månaders provanställning.

Varmt välkommen med din ansökan!

 

Ansökan i olika led

När du lämnat in ansökan behöver du klara av våra personlighets- och lämplighetstester för att gå vidare i rekryteringsprocessen

Urvalstest 1-2 Dagar
01

Koordinations-, reaktions- koncentrations- och simultanförmåga samt språkfärdigheter och korttidsminne.

Rekryteringsevent 1 dag
02

Efter slutförda urvalstest med godkända resultat och en genomförd screening bjuds du in till ett rekryteringsevent. Där går vi igenom tjänsten som Tunnelbaneförare samt genomför en speedintervju på ca 5 minuter per kandidat. Eventet ligger oftast 8.30-11.00 en vardag

Gruppchefsintervju Nästkommande 1-2 veckor
03

De kandidater som går vidare från rekryteringseventet blir inbjudna till en enskild intervju med en Gruppchef. I den mån det går bjuds du in till den linje du önskar arbeta på. Detta moment tar cirka 1 timme.

Säkerhetstest Nästkommande 1-2 veckor
04

De kandidater som går vidare från intervjun med Gruppchef blir inbjuden till vår testleverantör Cut-e. Där genomförs liknande tester du gjort hemma på din dator men i en övervakad miljö. Du kommer även genomföra en intervju med en psykolog från Cut-e. Detta moment tar ca 3 timmar totalt.

Hälsoundersökning Nästkommande vecka
05

Med godkända resultat hos Cut-e bjuds du vidare till vår företagshälsovård för en trafikmedicinsk undersökning. Här kommer du bland annat göra ett alkohol- och drogtest samt undersökning av syn och hörsel.

Slutintervju Nästkommande vecka
06

Sista steget i rekryteringsprocessen är en slutintervju med Områdeschefen på den bana som du önskar arbeta. Intervjun tar cirka 1 timme och är individuell.

Kursstart Cirka 2 månader efter rekryteringevent
07

Efter detta kommer vi bjuda in dig på en avtalsskrivning för att kunna erbjuda dig en plats på en av våra kurser.

Krav på dig som söker, du måste aktivt bekfräfta varje krav nedan
Du är 20 år fyllda (fr.om. kursstart).
Du har lätt för att kommunicera på svenska i tal och skrift.
Du är duktig på att tala engelska.
Du kan, och vill arbeta i skift, under dygnets alla timmar.
Du har perfekt färgseende.
Ansök Här (0/5) Du måste aktivt bekräfta varje krav ovan.

Publicerad: 2019-11-08