Verksamhetsutvecklare till MTR Tunnelbanan

Stockholm

MTR Tunnelbanan är ett serviceföretag som med fokus på säkerhet, punktlighet och service erbjuder stockholmarna spårtrafik i världsklass. Till avdelningen Facility management söker vi nu ytterligare en verksamhetsutvecklare som vill vara med och driva förändringsprojekt i en verksamhet som aldrig står still! Vi letar efter dig som vill vara en i laget och göra skillnad varje dag.

En hållbar vardag ­– gör den möjlig med oss
Vi är femtusen förare och ingenjörer, tågtekniker, servicevärdar och trafikledare som tillsammans möjliggör människors vardag och äventyr. Hämta, lämna, hinna i tid. Resor till farmor, konserter, upplevelser.

Vi nöjer oss inte med att vara bäst i klassen på tåg och tunnelbana. Vi vill också vara med och bygga framtidens städer, så att vårt arbete förändrar både resa och destination. Vi söker dig som vill göra skillnad genom att utmana gamla sanningar och hitta nya lösningar.

Att jobba som verksamhetsutvecklare för tunnelbanan
Som verksamhetsutvecklare är ditt uppdrag att driva och följa upp projekt för att uppfylla Facility Managements strategiska plan. Du kommer parallellt att driva flera projekt från analys och uppstart till implementering och uppföljning där uppdragen kommer att spänna över hela avdelningens verksamhet. Arbetet har tydligt fokus på såväl kundnytta och resenärsupplevelse som optimering och kostnadseffektivisering.

Ditt uppdrag i övrigt består bland annat av:

  • Ansvara för att initiera och driva projekt med helhetsansvar
  • Vara behjälplig med viss administration i vårt interna ärendehanteringssystem.
  • Utveckla verksamheten i enlighet med affärsplan, uppdragsavtal och de strategier som utgör grunden för verksamheten
  • Säkerställa framgång genom att följa upp framdrift i såväl egna som övriga initiativ och projekt inom Facility Managements strategiska arbete
  • Löpande följa upp och utvärdera företagets KPI:er och nyckeltal
  • Utveckla underlag och leverera rapporter, analyser, beslutsunderlag och presentationsmaterial

Du arbetar i en grupp om fem personer med fokus på verksamhetsöverskridande analys och utveckling i tätt samarbete med interna funktioner. Ni rapporterar till Chef Verksamhetsutveckling.

Du som söker till oss
För att trivas i rollen som Verksamhetsutvecklare är du driven och inte rädd för att vara kravställare eller ifrågasätta befintliga lösningar. Du har ett starkt affärstänk och är nyfiken på så sätt att du vill lära känna verksamheten för att förstå vilka behov som finns. Då rollen innebär många gränssnitt, både internt och externt, behöver du vara både kommunikativ och relationsskapande för att lyckas väl i rollen. Som person är du utvecklings- och lösningsorienterad och du har även idéer kring och förmåga att förstå hur tekniska lösningar kan göra verksamheten bättre. Noggrann, kvalitetsmedveten, initiativrik och självgående är ord som beskriver dig väl.

Vidare har du

  • en relevant högskoleexamen inom till exempel ekonomi eller teknik
  • erfarenhet av arbete inom verksamhetsutveckling eller projektledning ses som meriterande
  • mycket goda kunskaper i Officepaketet, framför allt Excel och Power Point

Du är efterlängtad så vi ser gärna att du startar omgående annars enligt överenskommelse.

Förmåner
Som anställd hos MTR får du en rad förmåner, som SL-kort med resor i hela Stockholms län och Ticket Rikskortet till förmånsbeskattning. Förutom friskvårdsbidrag kan vi även erbjuda rabatter hos flera träningsanläggningar och företag inom friskvård. I övrigt ges förmånliga erbjudanden hos bland annat MTR Express.

Vi sätter samhället i rullning
MTR drivs av övertygelsen att vi kan göra skillnad – i samhället och i människors vardag. Våra värderingar är den röda tråden i vårt dagliga arbete: utmärkt service, ömsesidig respekt, ständig utveckling och mätbara resultat. Läs mer om oss på www.mtrnordic.se.

Vill du arbeta tillsammans med oss på MTR?
Välkommen med din ansökan i form av ett CV och personligt brev. Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Filip Nyhrén, t.f Chef Verksamhetsutvecklare, via filip.nyhren@mtr.se. Ansökan sker via vår hemsida, vi har inte möjlighet att ta emot ansökningar via e-post.

Urval och intervjuer sker löpande. Som ett led i rekryteringen använder vi oss av personlighets- och lämplighetstester. Vi tillämpar 6 månaders provanställning.

Varmt välkommen med din ansökan!

Nyckelord: verksamhetsutveckling, projektledning, affärsutveckling, förändringsarbete, utvecklingsarbete

Publicerad: 2019-05-24