Verksamhetsutvecklare till MTR Tunnelbanan

Stockholm

MTR är ett globalt serviceföretag inom spårbunden trafik som med fokus på säkerhet, punktlighet och service erbjuder stockholmarna en tunnelbana i världsklass. MTR har genomgått en positiv förändringsprocess under de senaste åren. Vi fortsätter vår satsning på ständig utveckling och är just nu inne i en spännande tillväxtfas!

Vill du vara med och påverka verksamheten i ”Stockholms blodomlopp”, där 1,2 miljoner resor görs varje dag? Vi söker nu en Verksamhetsutvecklare till MTR Tunnelbanans Trafikorganisation.

MTR Tunnelbanans trafikorganisation planerar, leder och utvecklar trafik- och förarorganisationen för att säkerställa att leveransen till vår uppdragsgivare, SL, genomförs på ett säkert och kostnadseffektivt sätt.

Din roll hos oss
Som Verksamhetsutvecklare inom trafikorganisationen kommer du huvudsakligen att arbeta med att leda och ansvara för genomförandet av olika projekt, primärt med fokus på att omsätta tekniska modeller till förbättringar i den dagliga driften.

Dina huvudsakliga uppgifter är:

  • Leda samt ansvara för genomförande av projekt
  • Identifiera utvecklingsområden och förbättringsåtgärder
  • Framtagande av rapporter och underlag till både interna och externa intressenter
  • Uppföljning och analys av pågående och genomförda projekt och aktiviteter
  • Uppföljning och analys av mätetal för att identifiera utvecklings- och förändringsbehov

Du tillhör en arbetsgrupp om sju personer och rapporterar till Verksamhetsutvecklingschef. Ditt skrivbord har du på MTRs huvudkontor i DN-huset på Kungsholmen men du spenderar också en del tid ute i den operativa verksamheten, som spänner över hela tunnelbanenätet.

Tjänsten är tillsvidare, heltid och inleds med sex månaders provanställning. Tjänsten tillsätts enligt överenskommelse.

När du blir en av oss
Med oss på MTR gör du skillnad i människors vardag och för samhället omkring oss. Vi utmanar gamla sanningar och hittar nya lösningar för att utveckla oss själva och de samhällen där vi finns. Det har gjort oss till ett av världens ledande tågbolag. Våra värderingar är den röda tråden i vårt dagliga arbete: utmärkt service, ömsesidig respekt, ständig utveckling och mätbara resultat. De hjälper oss att skapa säkra resor, nöjda kunder och medarbetare som trivs. Vi är ett stort bolag vilket ger dig ett brett nätverk och möjligheter att utvecklas.

Som anställd hos MTR Tunnelbanan erbjuds en rad förmåner så som SL-årskort och Ticket Rikskort, båda till förmånsbeskattning. Förutom friskvårdsbidrag kan vi erbjuda rabatter hos flertalet träningsanläggningar och företag inom friskvård. Du har möjlighet att nyttja massageförmåner och kostnader för läkarbesök ersätts upp till högkostnadskort. I övrigt erbjuds förmånliga erbjudanden hos bland annat MTR Express, Synoptik, Akademibokhandeln och First Hotels.

Du som söker till oss
Vi söker dig som har en civilingenjörsexamen eller motsvarande och som har ett stort intresse för tekniska frågor, i kombination med god teknisk förståelse. Erfarenhet av projektledning och konsultarbete ser vi som mycket meriterande. Du kommunicerar obehindrat på både svenska och engelska, i såväl tal som skrift och du har mycket goda kunskaper i Officepaketet, framför allt inom Excel och Power Point.

Som person är du utvecklings- och lösningsorienterad, noggrann, kvalitetsmedveten och du har en stark drivkraft. Du har ett helhetsperspektiv, samtidigt som du kan växla mellan att ha ett operativt och ett strategiskt förhållningssätt. Du är självgående och initiativrik och du är noga med att alltid slutföra det arbete som du påbörjar. Rollen innebär många kontaktytor, både interna och externa, vilket ställer krav på hög samarbets- och kommunikationsförmåga.

Vill du arbeta tillsammans med oss på MTR?
Välkommen med din ansökan i form av ett CV och personligt brev. Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Fredrik Sandberg, via fredrik.sandberg@mtr.se. Ansökan sker via vår hemsida, vi har inte möjlighet att ta emot ansökningar via e-post.

Urval och intervjuer sker löpande. Som ett led i rekryteringen använder vi oss av personlighets- och lämplighetstester.

Varmt välkommen med din ansökan!

MTR är en av världens främsta operatörer för järnvägsbunden trafik och har sin bas i Hongkong. I Sverige är vi 4500 kollegor som driver tunnelbanan och pendeltågen i Stockholm och snabbtåget mellan Göteborg och Stockholm. Vårt uppdrag är att underlätta människors vardag och länka samman och utveckla hållbara samhällen. För mer information om MTR besök www.mtrnordic.se.

Nyckelord: Verksamhetsutveckling, projektledning, kollektivtrafik, teknik, business development, project management, analysis

Publicerad: 2019-01-15