Verksamhetsutvecklare MTR Nordic

Stockholm

Vill du vara del av vårt team som ska förverkliga vår vision om att vara ett ledande globalt företag som genom omsorgsfull service länkar samman och utvecklar hållbara samhällen? 
Till avdelningen Operational Excellence på MTR Nordic AB söker vi nu en verksamhetsutvecklare. Avdelningen består i dag av 13 personer. I avdelningens uppdrag ingår att leda MTR Nordics kvalitets- och hållbarhetsarbete, identifiera och driva utvecklingsarbete för hela MTR Nordics verksamhet, att stödja vid förändringar och processutveckling, samt att delta i och driva projekt.

MTR Nordic har flera verksamheter inom spårbunden trafik och den aktuella rollen arbetar med samtliga, vilket innebär tunnelbanan och pendeltågen i Stockholm, MTR Express, MTR Tech (fordonsunderhåll inom spårtrafik), samt i vårt affärsutvecklingsarbete.

Ditt uppdrag
I rollen som verksamhetsutvecklare kommer du att arbeta med samtliga bolag inom koncernen för att stödja i utvecklingsarbete. Du ingår i avdelningens grupp Kvalitet & miljö, som består av sju specialister inom olika områden. Du både stöttar dessa i arbetet, och bidrar på egen hand till att utveckla de verksamheter vi har och i vår affärsutveckling. Exempel på områden som du kommer att få arbeta med är ISO-certifiering (ISO 9001 och 14001) och att främja ett processorienterat arbetssätt, med kartläggning och utveckling av processer och ledningssystem samt internrevisioner. Du kommer också att delta i framtagning av hållbarhetsredovisning och anbud för nya affärer, samt allmän verksamhetsutveckling inklusive ständiga förbättringar med MTR:s metodik WIT (med utgångspunkt från Lean-/Six Sigma-verktyg). Din placering är på MTR Nordics huvudkontor på Kungsholmen. 

Dina tidigare erfarenheter
Vi söker dig som är nyutexaminerad från civilingenjörs-/civilekonomprogram eller från annan högskoleutbildning på magister- eller kandidatnivå, alternativt dig med högskoleutbildning och arbetlivserfarenhet inom för rollen relevanta områden – gärna inom spårtrafik, kollektivtrafik eller logistik. Du kan ha arbetat med exempelvis kvalitetsledning, projektledning eller verksamhetsutveckling.

Vana av arbete i projektform eller projektledning är meriterande. Kunskap inom internrevision, ISO-certifiering, kvalitetsutveckling eller erfarenhet från Lean, Six Sigma och liknande koncept är meriterande. 

Dina färdigheter och din personlighet för att lyckas i rollen:

  • Analytisk och strategiskt orienterad
  • Driven, och mål- och resultatinriktad
  • Kommunikativ med god relationsbyggande förmåga
  • Lösningsorienterad och strukturerad
  • Noggrann, systematisk och metodisk i ditt arbetssätt
  • Har goda kunskaper i svenska och engelska

Ansökan
Vill du arbeta tillsammans med oss på MTR? Ansök via vår hemsida www.mtrnordic.se. Om du inte har sökt jobb hos oss förut skapar du ett konto. Vi har ingen möjlighet att ta emot ansökningar via e-post. Skicka din ansökan snarast dock senast den 24 september 2017. Urval och intervjuer sker löpande, vi tillämpar personlighets- och begåvningstester. Eventuella frågor om tjänsten besvaras av Anders Hållberg, Operational Excellence Director, på mail: anders.hallberg@mtr.se. Tjänsten tillträds enligt överenskommelse.  

Fackliga företrädare
SACO, Nader Kohandani, nader.kohandani@mtr.se
SEKO, Jannis Konstantis, ioannis.konstantis@mtr.se
ST, Tony Moros, tony.moros@mtr.se

 

Sedan 2009 ansvarar MTR för drift och underhåll av Stockholms tunnelbana på uppdrag av SL och från december 2016 drivs även Stockholms pendeltåg av MTR. Under 2015 startade MTR Express snabbtågstrafik mellan Göteborg och Stockholm. MTR-koncernen med huvudkontor i Hongkong har en ambition att växa ytterligare inom spårbunden trafik på den nordiska marknaden. Inom MTR satsar vi på personlig och yrkesmässig utveckling för medarbetarna – vår viktigaste tillgång. För mer information, se www.mtrnordic.se

Publicerad: 2017-08-24