Underhållsmekaniker/Tågtekniker till Stockholms Tunnelbanan

Stockholm

Vi söker dig som vill vara med i ett viktigt teknisk/mekaniskt arbete för att hålla Stockholms tunnelbana i rullning!

MTR Tech är ett underhållsbolag till tunnelbanan i Stockholm. I det ansvaret ligger bland annat reparationer, underhåll och fordonsförvaltning för att se till att tunnelbanevagnarna är hela, rena och säkra för trafiksättning. Vi leder även olika projekt med syftet är att uppgradera Stockholms tunnelbana och tunnelbanevagnar för att förbättra den kapacitet och kvalité som behövs idag och framöver i Stockholm.

Din roll hos oss

Som underhållstekniker/tågtekniker (internt kallat reparatör) kommer ditt arbete innebär reparationer, akut och förebyggande underhåll samt felsökning av Stockholm tunnelbanevagnar. Arbetet rör digitalteknik, elektronik och mekanik.

Arbetet innebär:

  • Reparationer av tunnelbanevagnar och/eller tågkomponenter
  • Akuta underhållsarbeten samt underhåll baserat intervaller på tid eller km
  • Felsökning av system/kretsschema
  • Kan förekomma iordningställande av tåg, rangering (depåkörning) och vagnstädning

Vi har depåer på sex olika platser i Stockholm; Vällingby, Högdalen, Nyboda, Norsborg, Rissne och Hammarby (komponentverkstad). Tjänsten avser heltid med tider förlagda antingen på två-skift 7-15 och 14-23 eller natt 22-06 (tiderna är ungefärliga och kan variera något mellan depåer). Helger tillkommer i båda skiftvarianterna. Vi söker nu reparatörer/tågtekniker till flera depåer och skift och du kan i din ansökan välja de depåer och tider som är intressant för dig. Vi tillämpar individuell lönesättning. 

När du blir en av oss

Du blir en viktig del av MTR, ett företag som sätter Stockholm i rörelse och sammanlänkar Sveriges största städer. Internationellt är MTR välkänt för sitt engagemang i de samhällen där företaget finns, något som är mycket viktigt för oss även här i Sverige. Med ett tydligt, enkelt och pålitligt sätt vill vi hela tiden förstå mer för att komma framåt. Våra värderingar är den röda tråden i vårt dagliga arbete: utmärkt service, ömsesidig respekt, ständig utveckling och mätbara resultat. De hjälper oss att skapa säkra resor, nöjda kunder och medarbetare som trivs.

Som anställd hos MTR Tech erbjuds en rad förmåner så som SL-kort med resor i hela Stockholms län och Ticket Rikskortet till förmånsbeskattning. Förutom friskvårdsbidrag kan MTR även erbjuda gym på samtliga depåer samt rabatter hos flertalet träningsanläggningar och företag inom friskvård. I övrigt ges förmånliga erbjudanden hos bland annat MTR Express och Martin Olsson.

Start beräknas vid så snart som möjligt enligt överenskommelse.

Du som söker till oss

För att trivas i rollen som reparatör/tågtekniker utför du arbetsuppgifter med stor noggrannhet och har höga krav på säkerheten. För att fungera i rollen tar du tag i saker på eget initiativ och gillar att arbeta med varierande arbetsuppgifter, stundtals i högt tempo. Du kommer få ingå i ett team och har därmed god samarbetsförmåga samtidigt som du har förmågan att arbeta självständigt.

  • Minst gymnasieutbildning gärna med teknisk inriktning
  • Har läst samt har kunskaper ellära
  • Erfarenhet från mekanisk, elektrisk eller digitaltekniskt arbete och har du erfarenhet från tågteknik är det en merit
  • God förståelse för svenska i tal och skrift. Det kan även förekomma text på engelska.

Vill du arbeta tillsammans med oss på MTR?

Välkommen med din ansökan i form av ett CV och personligt brev. Vänligen fyll i vilken/vilka depå(er) samt skift som är av intresse för dig i frågeformuläret i ansökan. Urvalet sker löpande utifrån dina preferenser. Finns det inga lediga tjänster som passar dig just nu kommer vi spara din ansökan till ett senare skede.

Som ett led i rekryteringen använder vi oss av personlighets- och lämplighetstester samt ett besök hos vår företagshälsovård för att säkerställa att inget riskbruk av alkohol eller bruk av droger föreligger. Vi tillämpar 6 månaders provanställning.

Som nyanställd får du en internutbildning i form av både teori och praktik av oss. Du får från dag 1 en utsedd handledare som stöttar dig i det praktiska arbetet och när du har uppnått målen (ca 4-6 mån) blir du en självständig Tunneltågsreparatör. Intern fortbildning ges löpande.

 

Varmt välkommen med din ansökan!

 

MTR är en av världens främsta operatörer för järnvägsbunden trafik och har sin bas i Hongkong. I Sverige är vi 4500 kollegor som driver tunnelbanan och pendeltågen i Stockholm och snabbtåget mellan Göteborg och Stockholm. Vårt uppdrag är att underlätta människors vardag och länka samman och utveckla hållbara samhällen. För mer information om MTR besök www.mtrnordic.se.

 

Sökord: Tåg, Teknik, Mekanik, Mekaniker, Elektronik, Elektriker, Reparation, Reparatör, Lediga jobb

Publicerad: 2019-05-08