Trafikplanerare till MTR Tunnelbanan

Stockholm

MTR har genomgått en positiv förändringsprocess under de senaste åren och vi fortsätter vår satsning på ständig utveckling. Vi söker nu en strukturerad och samarbetsinriktad Trafikplanerare till Tunnelbanans program- och planeringsavdelning.

Ditt uppdrag
Som Trafikplanerare ingår du i avdelningen Program och planering och du rapporterar till Chef Strategisk planering. I avdelningens uppdrag ingår att planera trafik och personal för MTR Tunnelbanan utifrån ekonomi, påverkan på nyckeltal i verksamheten som exempelvis punktlighet, samt att identifiera framtida förbättringar. Avdelningen arbetar även med uppföljning, analys och utveckling av MTR Tunnelbanans verksamhet.

Som Trafikplanerare arbetar du i en grupp på fyra personer som arbetar med trafik- och tidtabellsplanering för Stockholms tunnelbana. Du initierar och utvecklar planeringen tillsammans med dina kollegor utifrån kända trafikförändringar, trafikavvikelser och förändrade resenärsbehov. Syftet är att förbättra exempelvis punktligheten och att öka stabiliteten i trafiklösningarna samt att ta fram underlag till Trafikförvaltningen för årliga diskussioner om utbudsändringar. Gruppen säkerställer också att tidtabellen och trafikplaneringen sker enligt Trafikförvaltningens önskemål och beställningsrutiner. Du förväntas kontinuerligt analysera och förbättra trafiklösningarna utifrån avdelningens uppdrag. Det ligger också i din roll att kommunicera trafikplanering till berörda parter internt och externt. För att trivas hos oss måste du stimuleras av att arbeta i förändring och att du har en vilja att utveckla både dig själv och verksamheten.

Kvalifikationer:

  • Relevant akademisk utbildning inom företrädesvis trafik eller logistik och/eller minst 5 års relevant arbetslivserfarenhet från till exempel planering av kollektivtrafik
  • Strukturerad och resultatfokuserad i ditt arbetssätt
  • Samarbetsinriktad och trivs med att ha många kontaktytor såväl internt som externt
  • Analytisk förmåga att väga olika lösningar mot varandra och för att kunna utveckla arbetssätt
  • Mycket goda kunskaper i svenska
  • Mycket goda kunskaper i Officepaketet
  • Har du erfarenhet från trafikplaneringssystem eller dataoptimeringssystem, i synnerhet Hastus, är det meriterande

Vi erbjuder:
Vi erbjuder dig variation i arbetsinnehållet och goda möjligheter att genom egna initiativ påverka din personliga utveckling och framtid inom företaget. Tillsammans med kollegorna på avdelningen får du uppleva en vardag som präglas av ett stort engagemang, professionalism och ett högt tempo. MTR Tunnelbanan sitter i fina lokaler i DN-skrapan på Kungsholmen, nära kommunikationer och restauranger. Tjänsten är en tillsvidareanställning som inleds med provanställning och tillträds enligt överenskommelse.

Ansökan
Har du frågor om tjänster är du välkommen att kontakta Marika Gjerdrum på 0766411319 eller marika.grerdrum@mtr.se. Urval och intervjuer sker löpande. Arbetar du tillsammans med oss i dag så ansöker du via OnTrack. Vi har inte möjlighet att ta emot ansökningar via mejl. Som ett led i urvalsprocessen använder vi oss av urvalstester.

Välkommen med din ansökan!

Fackliga företrädare
SACO, Nader Kohandani, nader.kohandani@mtr.se 
SEKO, Jannis Konstantis, ioannis.konstantis@mtr.se
ST, Tony Moros, tony.moros@mtr.se

Sedan 2009 ansvarar MTR för drift och underhåll av Stockholms tunnelbana på uppdrag av SL och sedan december 2016 driver MTR även Stockholms pendeltåg. Under 2015 startade MTR Express snabbtågstrafik mellan Göteborg och Stockholm. MTR-koncernen, med huvudkontor i Hongkong, har en ambition att växa ytterligare inom spårbunden trafik på den nordiska marknaden. Inom MTR satsar vi på personlig och yrkesmässig utveckling för medarbetarna – vår viktigaste tillgång. För mer information, se www.mtrnordic.se.

Publicerad: 2017-09-14