Trafikområdeschef till MTR Tunnelbanan

Stockholm

MTR är ett globalt serviceföretag inom spårbunden trafik som med fokus på säkerhet, punktlighet och service erbjuder stockholmarna en tunnelbana i världsklass. MTR har genomgått en positiv förändringsprocess under de senaste åren och fortsätter arbetet med ständiga förbättringar. Inom MTR Tunnelbanan görs 1,2 miljoner resor dagligen. MTR Tunnelbanans trafikorganisation planerar, leder och utvecklar trafik- och förarorganisationen för att säkerställa att leveransen till vår uppdragsgivare, SL, genomförs enligt kontrakterade villkor.

Din roll hos oss

Som trafikområdeschef på MTR har du det övergripande ansvaret för en säker och effektiv trafikdrift, i det här fallet på den röda linjen. Tillsammans med dina kollegor säkerställer du att de mål som är överenskomna inom säkerhet, punktlighet och kundnöjdhet nås, samt arbetar med ständig utveckling av verksamheten. Du har många kontaktytor och samarbetar med flera avdelningar internt, SL, våra fackliga representanter med flera. Din organisation består av drygt 200 medarbetare, som arbetsleds av fem direktrapporterande gruppchefer.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter:

  • Budget- och resultat ansvar för trafiks verksamhet som bedrivs på MTR tunnelbanans röda linje.
  • Huvudansvarig för planering, resursfördelning och styrning av verksamheten
  • Direkt personalansvar för fem personer, samt huvudansvar över organisationens 200 medarbetare.
  • Utveckla det strategiska såväl som operativa arbetet inom hela trafikorganisationen hos MTR Tunnelbanan, tillsammans med dina kollegor i trafiks ledningsgrupp.

Du har ditt skrivbord på platskontoret i Liljeholmen och du spenderar även en del av din arbetstid på huvudkontoret på Kungsholmen. Du ingår i trafiks ledningsgrupp och rapporterar till Head of Traffic.

När du blir en av oss

Med oss på MTR gör du skillnad i människors vardag och för samhället omkring oss. Vi utmanar gamla sanningar och hittar nya lösningar för att utveckla oss själva och de samhällen där vi finns. Det har gjort oss till ett av världens ledande tågbolag. Våra värderingar är den röda tråden i vårt dagliga arbete: utmärkt service, ömsesidig respekt, ständig utveckling och mätbara resultat. De hjälper oss att skapa säkra resor, nöjda kunder och medarbetare som trivs.

Du som söker till oss

Du som söker till oss har högskoleutbildning eller motsvarande och minst fem års ledarerfarenhet samt erfarenhet från spårbunden trafik alternativt transportbranschen. Vi vill att du har vana av att arbeta strategiskt och operativt med såväl förändringsarbete som förvaltande arbete. Som person är du stabil, kommunikativ och du är uthållig i ditt arbetssätt. Du har även en god analytisk förmåga. Du har mycket goda kunskaper i såväl svenska som engelska och du har stor vana av Officepaketets olika program.

Vill du arbeta tillsammans med oss på MTR? Välkommen med din ansökan i form av ett CV och personligt brev. Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Robert Berglund, Head of Traffic, via robert.berglund@mtr.se. Ansökan sker via vår hemsida, vi har inte möjlighet att ta emot ansökningar via e-post. Urval och intervjuer sker löpande och sista ansökningsdag för tjänsten är 2019-05-26. Som ett led i rekryteringen använder vi oss av personlighets- och lämplighetstester samt ett besök hos vår företagshälsovård för att säkerställa att inget riskbruk av alkohol eller bruk av droger föreligger. Vi tillämpar 6 månaders provanställning.

Nyckelord: Kollektivtrafik, järnväg, coachande ledarskap, trafik, spårtrafik

Sedan 2009 ansvarar MTR för drift och underhåll av Stockholms tunnelbana på uppdrag av SL och från december 2016 drivs även Stockholms pendeltåg av MTR. Under 2015 startade MTR Express snabbtågstrafik mellan Göteborg och Stockholm. MTR-koncernen med huvudkontor i Hongkong har en ambition att växa ytterligare inom spårbunden trafik på den nordiska marknaden. Inom MTR satsar vi på personlig och yrkesmässig utveckling för medarbetarna – vår viktigaste tillgång. För mer information, se www.mtrnordic.se

Publicerad: 2019-04-30