Teknisk förvaltare till MTR Tunnelbanan

Stockholm

Facility Management inom MTR Tunnelbanan erbjuder koncernens bolag en rad tjänster så som fastighetsdrift, lokalvård och projekt inom lokalanpassning. Vi letar efter dig som vill vara en i laget och göra skillnad varje dag.

En hållbar utveckling– gör den möjlig med oss
Vi nöjer oss inte med att vara bäst i klassen på tåg och tunnelbana. Vi vill också vara med och bygga framtidens städer, så att vårt arbete förändrar både resa och destination. Vi söker dig som vill göra skillnad genom att utmana gamla sanningar och hitta nya lösningar

Att arbeta som Teknisk Förvaltare på MTR Tunnelbanan
Som teknisk förvaltare hos MTR arbetar du med att driva underhållsprojekt i MTR:s förhyrda depåer, lokaler och andra ytor utifrån en fastslagen underhållsplan samt koordinering av underentreprenörer vid större felavhjälpande åtgärder. Tjänsten arbetar främst med att hjälpa MTR:s fordonsunderhållsbolag att förvalta de förhyrda depåerna men tjänsten är placerad inom MTR:s FM-avdelning. FM-avdelningen expanderar och ansvarsområdena och servicen har växt stadigt senaste åren och planen är att det ska fortsätta. Kraven och omfattningen av fastighetsdriftleveransen ökar, således måste också kompetensen och metoderna utvecklas och det kommer vara en del av den tekniske förvaltarens områden att bidra i.

Din roll hos oss
Tjänsten är på heltid och i huvudsak på dagtid. Du har din arbetsplats i anslutning till Hammarby depån som ligger nära Blåsuts T-banestation. Du kommer att tillhöra en grupp som hanterar all fastighetsservice på MTR Tunnelbanan. Gruppen består idag av två tekniska förvaltare, en gruppchef med fem tekniker samt en samordnare. Du rapporterar till Fastighetschef.

Dina huvudsakliga uppgifter är:

 • Kontakt och uppföljning av underentreprenörer för underhållsåtgärder.
 • I samråd med kollegor ta fram kostnadsuppskattningar för underhållsplaneringen.
 • Hålla i driftmöten med MTR:s beställare, fastighetsägare och sidoleverantörer.
 • Nära samarbete med MTRs andra tekniska förvaltare som arbetar med relaterade uppgifter.
 • Vara kontaktperson för fastighetsrelaterade projekt och sammanhang inom MTR.
 • Utveckla processer och rutiner

Start är omgående eller efter överenskommelse.

Du som söker till oss
För att trivas i rollen som teknisk förvaltare är du trygg och kommunikativ med ett prestigelöst förhållningssätt till din omgivning. Du är inte rädd för att fatta beslut och samarbetar väl med berörda parter. Du har ett starkt kvalitetstänk i det arbete du utför och är van vid att prioritera dina åtaganden. Med ett strukturerat och lösningsorienterat arbetssätt driver du dina arbetsuppgifter hela vägen in i mål. Du ska vara positiv och leva utefter MTRs värderingar - där ömsesidig respekt är en av de viktigaste för passa in den gruppen du kommer att tillhöra.

Vidare har du

 • gymnasiekompetens eller motsvarande arbetslivserfarenhet
 • erfarenhet av fastighetsdrift
 • erfarenhet av att självständigt driva egna projekt
 • mycket goda kunskaper i svenska, samt goda kunskaper i engelska, både i tal och skrift eftersom en stor del av arbetet innebär skriftlig och muntlig framställan
 • goda datorkunskaper och använder Office-paketet obehindrat

Förmåner
Som anställd hos MTR får du en rad förmåner, som SL-kort med resor i hela Stockholms län och Ticket Rikskortet till förmånsbeskattning. Förutom friskvårdsbidrag kan vi även erbjuda rabatter hos flera träningsanläggningar och företag inom friskvård. I övrigt ges förmånliga erbjudanden hos bland annat MTR Express.

Vill du arbeta tillsammans med oss på MTR?
Välkommen med din ansökan i form av ett CV och personligt brev. Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Filip Nyhrén, Fastighetschef via filip.nyhren@mtr.se Ansökan sker via vår hemsida, vi har inte möjlighet att ta emot ansökningar via e-post.

Urval och intervjuer sker löpande. Som ett led i rekryteringen använder vi oss av personlighets- och lämplighetstester. Vi tillämpar 6 månaders provanställning.

Varmt välkommen med din ansökan!

Nyckelord: fastighet, fastighetsskötsel, IT, betalsystem, support

 

 

Publicerad: 2019-09-05