Teknisk förvaltare fastighet Emtrain

Stockholm

 

I rollen som teknisk fastighetsförvaltare skall du säkerställa funktion och tillgänglighet av verksamhetsanknuten utrustning i syfte att uppfylla Emtrains målsättning avseende fordonsunderhåll. Du kommer att samordna utvecklingsprojekt såväl som hantera uppkomna händelser för att säkerställa den dagliga driften.

Huvudsakliga ansvarsområden

 • Ansvara för en underhållsplan som omfattar förvaltning, underhåll (förebyggande och avhjälpande) och utveckling av tillhandahållen och egenägd verksamhetsanknuten utrustning.
 • Ansvara för dagliga- och veckounderhållsåtgärder på den verksamhetsanknutna utrustningen.
 • Ansvara för att kontrollprogram för underhållet av anläggningsutrustningen sker enligt vad som föreskrivs i maskintillverkarens manualer, följer gällande arbetsmiljölagstiftning (AFS) samt i förekommande fall, enligt anvisningar från externt anlitade UE.
 • Ansvara för att den verksamhetsanknutna utrustningen finns upplagd i affärssystemet.
 • Hålla samman och driva frågor gällande fastighet och verksamhetsutrustning både lokalt och övergripande.
 • Övergripande sammanhålla underlag för depåerna vid möten med SL eller UE i befintligt kontrakt.
 • Driva och leda veckomöten med UE för anläggningsutrustningen
 • Löpande ansvar för att hantering av t ex, beställningar av material och tjänster, leverantörer och leverantörsavtal, fakturahantering, uppföljning av anläggningsbudgeten och kostnadsuppföljning/prognoser.
 • Agera som lärare på utrustning mot fordonsunderhåll.
 • Bidra med underlag till rapporter avseende den verksamhetsanknutna utrustningens tillgänglighet.
 • Sammanhållande av rapporter för verksamhetsutrustning och fastighet för alla depåer.

Vi har verkstäder på tre olika platser i Stockholm; Bro, Älvsjö och Södertälje. Tjänsten avser heltid i Södertäljedepån med tider som i första hand är dagtid. Men kan bli andra tider på dygnet vissa dagar.

Du som söker till oss:

Vi söker dig som har erfarenhet från fastighetsförvaltning likande arbeten och vill vidare till nya utmaningar med oss. Har du erfarenhet från järnvägen är det meriterande men inget krav.

Som person är du säkerhetsmedveten, stresstålig och flexibel. Rollen passar dig om du har förmågan av att arbeta självständigt och är trygg i att fatta egna beslut. Du har även förmågan att driva utveckling och trivs i att arbeta i en blandad roll av administrativa samt fysiska sysslor. Du ska vara strukturerad och vara van med att hålla och leda möten Du har en mycket god kommunikativ förmåga, agerar proaktivt. Har en positiv inställning till utmaningar vilket visas genom ett lösningsorienterat och engagerat arbetssätt. Du har en fallenhet för att strukturera, planera och prioritera och trivs med att vara involverad i flera saker parallellt.

För att lyckas i tjänsten behöver du även:

 • Minst 5 års erfarenhet av fastighetsförvaltning eller förvaltning av tekniska anläggningar
 • God datorvana och kunskap i Officepaket
 • Goda kunskaper i svenska och engelska
 • Teknisk kompetens och förståelse

När du blir en av oss 
Emtrain är ett nystartat företag med möjlighet för dig att påverka och forma arbetssätt och på så sätt göra skillnad både för pendeltågsresenärerna och i din egen karriär. Vi arbetar tätt ihop med våra ägarbolag vilket ger dig ett brett nätverk och möjligheter att utvecklas. På Emtrain drivs vi av ständig utveckling och mätbara resultat och utmanar löpande oss själva för att nå våra mål. Som anställd hos Emtrain erbjuds en rad förmåner så som SL-kort med resor i hela Stockholms län och friskvårdsbidrag.

Vill du arbeta tillsammans med oss på Emtrain?
Som ett led i rekryteringen använder vi oss av personlighets- och lämplighetstester samt ett besök hos vår företagshälsovård för att säkerställa att inget riskbruk av alkohol eller bruk av droger föreligger. En förutsättning för att kunna få arbeta i tjänsten är att du klarar av Emtrains hälso- och säkerhetskrav. Vi tillämpar 6 månaders provanställning.

Välkommen med din ansökan i form av ett CV och personligt brev. Ansök via www.mtrnordic.se

Om du inte har sökt jobb hos oss förut skapar du dig en användare. Vi har inte möjlighet att ta emot ansökningar via e-post. Urval, tester och intervjuer sker löpande. Tillträde så snart som möjligt enligt överenskommelse.

Frågor ställs till rekryterande chef Linda Persson, Linda.persson@emtrain.nu

Skicka din ansökan snarast, dock senast den 11 augusti 2019.

Varmt välkommen med din ansökan!

Publicerad: 2019-07-01