Tågtekniker till Stockholms tunnelbana

Stockholm

Är du mekaniskt, tekniskt eller digitaltekniskt intresserad? Vi letar efter fler medarbetare som vill arbeta för en hållbar vardag med fordonen i tunnelbanan.

MTR Tech är ett helägt dotterbolag till MTR Nordic och är Sveriges näst största underhållsbolag. MTR Techs största uppdrag innefattar att driva tunnelbanans sex depåer och förvalta, utveckla och underhålla tunnelbanans 497 fordon, men vi utför också uppdrag åt andra aktörer inom spårtrafik. Vår kärnverksamhet består framförallt av fordonsunderhåll, komponentarbeten och tyngre fordonsarbeten och ombyggnationer men vi arbetar också med hela bredden av komponentunderhåll.

Den nybyggda depån i Norsborg kommer ta emot nya tunnelbanevagnar och fungerar som våra andra trafikdepåer, dvs. utföra det underhåll som krävs för att tunnelbanevagnarna är redo för trafiksättning. I denna depå har vi inledningsvis rekryterat 12 st nya tågtekniker som på sikt kommer bli en större grupp. Vi söker därför något som vill vara en i laget och göra skillnad varje dag. 

Din roll hos oss

Som tågtekniker kommer ditt arbete innebär reparationer, akut och förebyggande underhåll samt felsökning av Stockholms nyaste tunnelbanevagnar C30. Du kommer vara bland de första personerna som finns på plats och du är delaktig i mottagandet av de nya vagnarna. 

Arbetet innebär:

 • Reparationer av de nya tunnelbanevagnarna C30
 • Löpande underhåll baserat på intervaller på tid eller km samt akuta underhållsarbeten
 • Felsökning av vagnar och system med hjälp av kretsschema
 • Iordningställande av tåg, rangering (depåkörning), vagnstädning samt planering av vagnarnas tursättning i trafik
 • Inledningsvis handlar det även om att ta emot, besikta och driftsätta de nya vagnarna
 • Administratistera och till viss del arbetsleda reparationsarbetet

Tjänsten avser heltid med placering i den helt nya Norsborgdepån. Dina arbetstiderna är förlagda inledningsvis på ett dagtidschema men på sikt går det över till ett rullande schema av två-skift (morgon-kväll) och natt.

En hållbar vardag - gör den möjlig med oss

Du blir en viktig del av MTR som håller Stockholm och Sverige i rörelse 365 dagar om året. MTR är ett starkt varumärke som internationellt är välkänt för sitt engagemang i de samhällen företaget finns. Vi är öppna, varma och omtänksamma. Med ett tydligt, enkelt och pålitligt sätt vill vi hela tiden förstå mer för att komma framåt. Våra värderingar är den röda tråden i vårt dagliga arbete; utmärkt service, ömsesidig respekt, ständig utveckling och mätbara resultat. De hjälper oss att skapa säkra resor, nöjda kunder och medarbetare som trivs.

Som anställd hos MTR Tech erbjuds en rad förmåner så som SL-kort med resor i hela Stockholms län och Ticket Rikskortet till förmånsbeskattning. Förutom friskvårdsbidrag kan MTR även erbjuda gym på samtliga depåer samt rabatter hos flertalet träningsanläggningar och företag inom friskvård. I övrigt ges förmånliga erbjudanden hos bland annat MTR Express och Martin Olsson.

Start beräknas enligt överenskommelse.

Du som söker till oss

För att trivas i rollen som tågtekniker utför du arbetsuppgifter med stor noggrannhet och höga krav på säkerheten. Du tag i saker på eget initiativ och gillar att arbeta med varierande arbetsuppgifter, stundtals i högt tempo. Du bör även ha en anda av nyskapande eftersom du tillsammans med dina kollegor kommer sätta tonen för Norsborgdepån.

 • Minst gymnasieutbildning gärna med teknisk inriktning
 • Har läst samt har kunskaper i ellära motsvarande gymnasienivå
 • Erfarenhet från mekanisk, elektrisk eller digitaltekniskt arbete och har du erfarenhet från tågteknik är det en merit
 • God datorvana
 • God förståelse för svenska i tal och skrift. Det kan även förekomma text och tal på engelska.

Vill du arbeta tillsammans med oss på MTR?

Välkommen med din ansökan i form av ett CV och personligt brev. Urval och intervjuer sker löpande. Som ett led i rekryteringen använder vi oss av personlighets- och lämplighetstester samt ett besök hos vår företagshälsovård för att säkerställa att inget riskbruk av alkohol eller bruk av droger föreligger. Vi tillämpar 6 månaders provanställning.

 

MTR är en av världens främsta operatörer för järnvägsbunden trafik och har sin bas i Hongkong. I Sverige är vi 4500 kollegor som driver tunnelbanan och pendeltågen i Stockholm och snabbtåget mellan Göteborg och Stockholm. Vårt uppdrag är att underlätta människors vardag och länka samman och utveckla hållbara samhällen. För mer information om MTR besök www.mtrnordic.se.

 

Nyckelord: Underhållstekniker, Underhållsmekaniker, Tågteknik, Mekanik, Elektronik, Reparation, Digitalteknik, Lediga jobb

Publicerad: 2019-08-26