Tågtekniker/Reparatörer till Pendeltågen

Stockholm

Emtrains vision är av vara ett underhållsbolag i världsklass, som med omsorgsfull service utvecklar hållbar pendeltågstrafik i Stockholmsregionen. Vi gör människors vardag enklare genom ett resurseffektivt underhåll som levererar säkra, hela och rena pendeltåg i tid. Vi är ett nystartat underhållsbolag som ägs av MTR och Euromaint. MTR Pendeltågen ansvarar för pendeltågstrafiken i Stockholmsregionen sedan december 2016.

Vi har depåer på tre olika platser i Stockholm; Södertälje, Älvsjö och Bro. Vi söker nu flera reparatörer till alla våra depåer. Du rapporterar till produktionschefen för depån. Vi har flera olika skiftformer som sträcker sig över både helg och i vissa fall natt. Vi har verksamhet dygnet runt året runt. 

Din roll hos oss

Som tågtekniker kommer du att arbete med avhjälpande och förebyggande underhåll samt felsökning av fordonstypen X60. Arbetet rör digitalteknik, elektronik, mekanik och undergolvssvarv.

Arbetet innebär:

  • Reparationer av X60 och/eller tågkomponenter
  • Akuta underhållsarbeten samt underhåll baserat intervaller på tid eller km
  • Felsökning av system efter kretsschema.
  • Undergolvssvarv av hjulen på X60

Vi söker dig som har

  • Minst gymnasieutbildning med teknisk inriktning där ellära har ingått.
  • Någon form av erfarenhet från mekanisk, elektrisk eller digitaltekniskt arbete.
  • God datavana för att kunna hitta i dokumentation samt rapportera av utfört underhåll.
  • Erfarenhet av tågteknik är meriterande.
  • God förståelse för teknisksvenska i tal och skrift - instruktioner är skrivna på svenska och måste förstås. Det kan även förekomma text på engelska.

Som person utför du arbetsuppgifter med stor noggrannhet och har höga krav på säkerheten. Du tar tag i saker på eget initiativ och gillar att arbeta med varierande arbetsuppgifter, stundtals i högt tempo. Du kommer få ingå i ett team och har därmed god samarbetsförmåga. Du behöver även kunna arbeta självständigt.

Emtrain erbjuder
Emtrain är ett nystartat företag med möjlighet för dig att påverka och forma arbetssätt och på så sätt göra skillnad både för pendeltågsresenärerna och i din egen karriär. Vi arbetar tätt ihop med våra ägarbolag vilket ger dig ett brett nätverk och möjligheter att utvecklas. På Emtrain drivs vi av ständig utveckling och mätbara resultat och utmanar löpande oss själva för att nå våra mål. Pendeltågstrafiken står inför en spännande utveckling med nya fordon, Citybanan som öppnades i juli 2017 samt en utökad trafik från och med 2018. 

Ansökan
Vill du utvecklas vidare tillsammans med oss på Emtrain? Ansök via www.mtrnordic.se Om du inte har sökt jobb hos oss förut skapar du dig en användare. Vi har inte möjlighet att ta emot ansökningar via e-post. Urval, tester och intervjuer sker löpande. Eventuella frågor besvaras av Jamil Aziz, depåchef i Älvsjö, jamil.aziz@emtrain.nu  eller Lars Alsén, depåchef Bro, lars.alsen@emtrian.nu

Skicka din ansökan snarast, urval och intervjuer sker löpande och i processen tillämpar vi personlighets- och begåvningstester.

Sökord: Tåg, Teknik, Mekanik, Mekaniker, Elektronik, Elektriker, Reparation, Reparatör, Lediga jobb 

Sedan 2009 ansvarar MTR för drift och underhåll av Stockholms tunnelbana på uppdrag av SL och från december 2016 drivs även Stockholms pendeltåg av MTR. Under 2015 startade MTR Express snabbtågstrafik mellan Göteborg och Stockholm. MTR-koncernen med huvudkontor i Hongkong har en ambition att växa ytterligare inom spårbunden trafik på den nordiska marknaden. Inom MTR satsar vi på personlig och yrkesmässig utveckling för medarbetarna – vår viktigaste tillgång. För mer information, se www.mtrnordic.se

Publicerad: 2019-05-10