Svetsare till MTR Techs Hammarbydepå

Stockholm

MTR Tech (tidigare TBT) bildades 2009 i samband med att MTR tog över driften av Stockholms tunnelbana. Vi förvaltar, utvecklar och underhåller samtliga tunnelbanevagnar vilket betyder att vi planerar och genomför löpande underhåll och städning, så väl som större reparationer och uppgraderingar av alla tunneltåg. Vi är också delaktiga i det utvecklingsarbete som pågår inom Stockholms tunnelbana. Vi har ca 400 anställda och finns på fem platser i Stockholm; Hammarby, Vällingby, Nyboda, Rissne och Högdalen. Sedan våren 2016 ingår MTR Tech i MTR Nordic koncernen. Vi har under de senaste åren genomgått en positiv förändringsresa och punktligheten så väl som kundnöjdheten är högre än någonsin tidigare.

 

Om tjänsten
Vi söker nu en person med erfarenhet och bakgrund som svetsare. Tjänsten är placerad i Hammarby där du kommer att arbeta med underhåll av tunnelbanevagnar. Rollen kräver mångsidighet och flexibilitet då det inte är frågan om något löpandebandarbete.

Rollen som svetsare innebär att du till en början kommer att arbeta med förstärkning av koppelfickor och boogi-swop´s. I tjänsten ingår att förbereda och arbeta med svetsning samt att jobba med kvalitet och säkerhet i fokus. I rollen kommer även en del montage och demontage samt andra reparationsarbeten att ingå. Du är en person med relativt god fysik då arbetet är fysiskt krävande eftersom du kan komma att vistas i trånga utrymmen, samt behöver röra dig både på och under vagnarna.

 

Vem trivs här?
För att vara aktuell för rollen som svetsare skall du ha svetserfarenhet samt en utbildning inom svetsning. Alternativt att du har en lång erfarenhet från de svetsmetoder som är aktuella (d.v.s. du har eller har haft svetsarprövning i minst någon av metoderna 135/138, 136, och 141 i vitt material). Meriterande är om du har IW utbildning, erfarenhet av metod 111 i vitt och/eller svart material samt svetsning i aluminium. Körkort B är meriterande.

Du skall ha vana av att jobba med dokumenterad kvalitet samt kvalitetsrapportering. För att komma in i rollen och gruppen bör du vara en social person med ett öppet och flexibelt förhållningssätt samt ha vana av att läsa ritningar och instruktioner. Utöver har du god kunskap i det svenska språket i både tal och skrift, detta för att du skall kunna tillgodogöra dig våra kvalitets- och säkerhetsrutiner. Vi tror även att du är en driven person med högt kvalitetstänk. På MTR finns goda möjligheter att utvecklas och få en variation i dina arbetsuppgifter.

En förutsättning för tjänsten är att Du klarar MTR:s och Transportstyrelsens hälsokrav enligt Trafiksäkerhetsinstruktion för Tunnelbanan lägst kategori 19.

 

Ansökan
Vill du arbeta som svetsare? Din ansökan är välkommen! Vi har tyvärr inte möjlighet att ta emot ansökningar via e-post. Urval och intervjuer sker löpande. Interna sökande söker via via OnTrack. Om du inte har sökt jobb via OnTrack förut så skapar du dig en användare med valfritt användarnamn och lösenord.

 

Välkommen med din ansökan!

 

Rekryteringsprocessen är gemensam för internt- och externt sökande kandidater i de fall en vakant tjänst publiceras utanför MTR. Internt sökande premieras alltid mot extern kandidat om bedömningen är likvärdig. Kraven som ställs är dock alltid de samma och alla kandidater genomgår hela rekryteringsprocessen för en objektiv och rättvis hantering. För internt sökande kandidat så är interna referenser avgörande för att ge en beskrivning av den sökandes servicenivå, tidspassning och prestation i sin nuvarande roll.

 

Sedan 2009 ansvarar MTR för drift och underhåll av Stockholms tunnelbana på uppdrag av SL och från december 2016 drivs även Stockholms pendeltåg av MTR. Under 2015 startade MTR Express snabbtågstrafik mellan Göteborg och Stockholm. MTR-koncernen med huvudkontor i Hongkong har en ambition att växa ytterligare inom spårbunden trafik på den nordiska marknaden. Inom MTR satsar vi på personlig och yrkesmässig utveckling för medarbetarna – vår viktigaste tillgång. För mer information, se www.mtrnordic.se

Publicerad: 2017-08-08