Supplier Manager till MTR Tunnelbanan

Stockholm

Är du en driven och affärsinriktad inköpare som är redo för nästa steg i karriären? Sök till vårt härliga gäng inom Facility Management! Vi letar efter dig som vill vara en i laget och göra skillnad varje dag. Tjänsten är ett föräldrarvikariat med start i september 2019 och löper 1 år framåt.

En hållbar vardag - gör den möjlig med oss
Vi är femtusen förare och ingenjörer, tågtekniker, servicevärdar och trafikledare som tillsammans möjliggör människors vardag och äventyr. Hämta, lämna, hinna i tid. Resor till farmor, konserter, upplevelser.

Vi nöjer oss inte med att vara bäst i klassen på tåg och tunnelbana. Vi vill också vara med och bygga framtidens städer, så att vårt arbete förändrar både resa och destination. Vi söker dig som vill göra skillnad genom att utmana gamla sanningar och hitta nya lösningar.

Att jobba som supplier manager för tunnelbanan
Som Supplier Manager ansvarar du för kvalitativ och kostnadseffektiv leverans av varor och tjänster inom Facility Management och våra kunder. Förutom det taktiska inköpsarbetet kommer du arbeta strategiskt med processutveckling. Du kommer att arbeta i nära kontakt med en centralt placerad Inköpschef och en lokalt placerad avropare av tjänster.

Dina huvudsakliga uppgifter är:

  • Driva upphandlingar samt förhandlingar med leverantörer
  • Skriva, sluta samt följa upp avtal
  • Identifiera och driva kostnadsbesparingar och effektiviseringar i leverantörsledet och i dess leverans
  • Självständigt driva eller agera beställare inom ansvarsområdets förekommande projekt
  • Kontinuerligt följa upp inköp och kostnader

Tjänsten är på heltid och arbetstiden är förlagd till dagtid men planeras enligt principen frihet under ansvar. Du har din arbetsplats på vårt fräscha huvudkontor i DN-skrapan på Kungsholmen, nära kommunikationer och serviceutbud. Du ingår i en grupp med 4 verksamhetsutvecklare och ni rapporterar till Chef Verksamhetsutveckling.

Du som söker till oss
För att trivas i rollen som Supplier Manager är du driven och inte rädd för att vara kravställare. Du har ett starkt affärstänk och tycker det är riktigt roligt när du lyckas göra besparingar. Du trivs med att arbeta självständigt och är nyfiken på så sätt att du vill lära känna verksamheten för att förstå vilka behov som finns. Då rollen innebär många gränssnitt, både internt och externt, behöver du vara både kommunikativ och relationsskapande för att lyckas väl i rollen. Vi tror att du har arbetat några år med inköp och ansvarat för förhandling, upphandling och uppföljning av leverantör. Har du erfarenhet av att ha arbetat som säljare är det ett plus.

Vidare har du

  • relevant högskoleexamen inom till exempel inköp, juridik eller ekonomi
  • minst 3 års arbetslivserfarenhet av förhandling, upphandling och uppföljning av leverantörer
  • mycket goda kunskaper i svenska och engelska i både tal och skrift
  • god datorvana och använder Office-paketet obehindrat

Förmåner
Som anställd hos MTR får du en rad förmåner, som SL-kort med resor i hela Stockholms län och Ticket Rikskortet till förmånsbeskattning. Förutom friskvårdsbidrag kan vi även erbjuda rabatter hos flera träningsanläggningar och företag inom friskvård. I övrigt ges förmånliga erbjudanden hos bland annat MTR Express.

Vi sätter samhället i rullning
MTR drivs av övertygelsen att vi kan göra skillnad – i samhället och i människors vardag. Våra värderingar är den röda tråden i vårt dagliga arbete: utmärkt service, ömsesidig respekt, ständig utveckling och mätbara resultat. Läs mer om oss på www.mtrnordic.se.

Vill du arbeta tillsammans med oss på MTR?
Välkommen med din ansökan i form av ett CV och personligt brev. Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Filip Nyhrén t.f Chef Verksamhetsutvecklare, via filip.nyhren@mtr.se. Ansökan sker via vår hemsida, vi har inte möjlighet att ta emot ansökningar via e-post.

Urval och intervjuer sker löpande. Som ett led i rekryteringen använder vi oss av personlighets- och lämplighetstester. Vi tillämpar 6 månaders provanställning.

Varmt välkommen med din ansökan!

Nyckelord: inköpare, inköp, leverantörsstyrning, upphandling, supplier management

Publicerad: 2019-05-24