Strategisk planerare med skarpt sinne till MTR Tunnelbanan

Stockholm

Gillar du komplexa analyser, är en erfaren planerare och vill arbeta inom en samhällsnyttig verksamhet? MTR Tunnelbanan söker en riktigt vass planerare till kontoret på Kungsholmen.

Ditt uppdrag
Som Trafikplanerare tillhör du i en grupp på fyra personer som arbetar med trafik- och tidtabellsplanering för Stockholms tunnelbana.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter innebär att:

  • Initiera och utveckla planeringen tillsammans med dina kollegor utifrån kända trafikförändringar, trafikavvikelser och förändrade resenärsbehov.
  • Tillsammans med gruppen säkerställer du att tidtabellen och trafikplaneringen sker enligt Trafikförvaltningens önskemål och beställningsrutiner.
  • Kontinuerligt analysera och förbättra trafiklösningarna utifrån avdelningens uppdrag.
  • Kommunicera trafikplanering till berörda parter internt och externt.

Den strategiska planeringen tillhör avdelning för Program och Planering. I avdelningens uppdrag ingår att planera både trafik och personal utifrån ekonomiska mål och trafikmål. Avdelningen arbetar även med uppföljning, analys och utveckling av MTR Tunnelbanans verksamhet. Stockholms tunnelbana står inför flera ut- och ombyggnationer, vilket kommer att ställa stora krav på planeringsverksamheten framöver.

Kvalifikationer
Vi söker dig som med relevant utbildning, gärna inom trafik och/eller logistik, och som har flera års erfarenhet av planering och/eller optimering. Erfarenhet från trafikplanering är meriterande.

Vi söker dig som är analytisk, kreativ, strukturerad och tålmodig. Du är duktig på att lösa problem, optimera flöden och se logiska samband. Samtidigt trivs du med att arbeta mot uppsatta mål i en verksamhet under förändring, samt har en vilja att utveckla både dig själv och verksamheten.

Vi erbjuder
Tillsammans med kollegorna på avdelningen får du uppleva en vardag som präglas av ett stort engagemang och professionalism, och det inom en samhällsviktig funktion. Varje dag använder flera hundra tusen stockholmare tunnelbanan för att komma till och från skolor, arbeten och fritidsaktiviteter.

 

Ansökan 
Välkommen med din ansökan senast den 3 december 2017, men skicka gärna din ansökan så snart som möjligt. I den här rekryteringen samarbetar MTR Tunnelbanan med Harvey Nash och din ansökan skickar du till ansokan@harveynash.se. Vänligen ange referensnummer 5822. Tjänsten är en tillsvidareanställning som inleds med provanställning och tillträds enligt överenskommelse.

Fackliga företrädare
SACO, Nader Kohandani, nader.kohandani@mtr.se 
SEKO, Jannis Konstantis, ioannis.konstantis@mtr.se
ST, Tony Moros, tony.moros@mtr.se

Sedan 2009 ansvarar MTR för drift och underhåll av Stockholms tunnelbana på uppdrag av SL och sedan december 2016 driver MTR även Stockholms pendeltåg. Under 2015 startade MTR Express snabbtågstrafik mellan Göteborg och Stockholm. MTR-koncernen, med huvudkontor i Hongkong, har en ambition att växa ytterligare inom spårbunden trafik på den nordiska marknaden. Inom MTR satsar vi på personlig och yrkesmässig utveckling för medarbetarna – vår viktigaste tillgång. För mer information, se www.mtrnordic.se.

Publicerad: 2017-11-13