Strategisk Kommunikatör till MTR Nordic AB

Stockholm

Vi söker en Strategisk kommunikatör till kommunikationsteamet på MTR Nordic

Vi sätter samhället i rullning

Med oss på MTR gör du skillnad i människors vardag och för samhället omkring oss. Vi är femtusen lokförare och ingenjörer, tågtekniker, servicevärdar och trafikledare som tillsammans möjliggör människors vardag och äventyr. Hämta, lämna, hinna i tid. Resor till farmor, konserter, upplevelser.  

Den spårburna trafiken är nyckeln till morgondagens hållbara städer. Men vi nöjer oss inte med att vara bäst i klassen på tåg och tunnelbana. Nu söker vi dig som vill göra skillnad genom att utmana gamla sanningar och hitta nya lösningar.

MTR är Stockholms tredje största privata arbetsgivare spridda över fem verksamhetsområden - MTR Nordic, MTR Tunnelbanan, MTR Pendeltågen, MTR Express och MTR Tech. Våra värderingar är den röda tråden i vårt dagliga arbete: utmärkt service, ömsesidig respekt, ständig utveckling och mätbara resultat. Läs mer om oss på mtrnordic.se

Kommunikationsavdelningen MTR Nordic

MTR Nordics stabsfunktioner har övergripande stöd- och styrningsfunktioner i relation till våra operativa bolag. Kommunikationsavdelningen på MTR Nordic har det övergripande ansvaret för gemensamma interna och externa kommunikationskanaler, press- och samhällskontakter, samt förvaltning och utveckling av vårt varumärke, inklusive arbetsgivarvarumärket. Som stabsfunktion ska vi även stödja ledare och specialister inom MTR Nordic AB i projekt och förändringsarbeten som behöver kommunikationskompetens. Vi ska även stötta bolagen, till exempel vid genomförande av projekt som omfattar fler än ett bolag.

Vi utökar nu kommunikationsavdelningen med en Strategisk kommunikatör.

Ditt uppdrag

Projekt- och förändringsledning: Det pågår ett kontinuerligt utvecklingsarbete för att göra verksamheten bättre för varje dag. Detta innebär att våra medarbetare behöver kunna eller göra arbetet på ett nytt sätt. För att vi ska lyckas i vårt utvecklingsarbete krävs kompentens inom förändringsledning och i rollen ligger även att vara med och utveckla MTR:s ledares kommunikationsförmågor.

Kommunikationsstöd: Vår kommunikationspolicy anger att kommunikationsansvaret följer verksamhetsansvaret, men det uppstår situationer då det krävs strategiskt och kreativt stöd från Kommunikationsavdelningen för att bolla idéer och ta fram strategier och planer. Vissa strategiska interna eller externa kommunikationsprojekt driver vi själva från Kommunikation.

Förvaltningsansvar: Kommunikation ansvarar ett flertal kanaler såsom intranät, informationsskärmar, extern hemsida och MTR-familjens gemensamma sociala mediekanaler. Fokus för den här tjänsten är interna kanaler, men kommunikatören behöver behärska och kunna ge stöd för samtliga digitala/sociala kanaler.

Utveckling av kommunikationsavdelningen: Aktivt bidra till utveckling och planer för avdelningen. Kommunikatören deltar även i alla andra för en kommunikationsavdelning löpande uppgifter, såsom att skriva och publicera texter/nyheter/bilder till intranätet, skriva och publicera pressmeddelanden och bilder i nyhetsrum, samt ingå i pressjouren.

Du kommer att rapportera till Kommunikationschefen för MTR Nordic och ingå i ett specialistteam på 5 personer. I rollen ingår även pressjour. Tjänsten är placerad på MTR Nordics huvudkontor på Kungsholmen i Stockholm.

Du som söker till oss

Vi ser framför oss att du har flerårig erfarenhet från arbete i en liknande roll. För att trivas i rollen krävs att du kan driva ditt arbete självständigt. Du behöver ha en utvecklad förmåga att prioritera och få saker gjorda. Du har en förmåga att skapa långsiktiga relationer, är strukturerad och resultatdriven. Då du kommer att ha mycket kontakter både inom och utanför den egna organisationen ställer vi höga krav på din kommunikativa förmåga och att du har lätt att knyta nya kontakter. Du behöver i alla lägen agera i enlighet med MTR:s värderingar. Att du har projektledarförmåga och kan uttrycka dig i skrift på både svenska och engelska är en självklarhet.

Relevant bakgrund

  • Akademisk utbildning på kandidatnivå eller motsvarande. Lämplig utbildning är t ex Kommunikations- och medievetenskap eller Företagsekonomi.
  • Minst 5 års relevant arbetslivserfarenhet.
  • Mycket goda kunskaper i svenska och engelska
  • Mycket god IT-vana. Ska obehindrat behärska Microsofts office-paket, samt ha erfarenhet från digitala plattformar såsom Sharepoint, Episerver och Canea.

Vill du arbeta tillsammans med oss på MTR?

Välkommen med din ansökan i form av ett CV och personligt brev. Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Åsa Elm, Kommunikationschef, asa.elm@mtr.se, eller Linda Myhrman, HR Business Partner, linda.myhrman@mtr.se. Ansökan sker via vår hemsida mtrnordic.se, vi har inte möjlighet att ta emot ansökningar via e-post.

Urval och intervjuer sker löpande. Som ett led i rekryteringen använder vi oss av personlighets- och lämplighetstester. Detta är en heltidstjänst med tillsvidareanställning. Vi tillämpar provanställning.

Varmt välkommen med din ansökan!

Sedan 2009 ansvarar MTR för drift och underhåll av Stockholms tunnelbana på uppdrag av SL och från december 2016 drivs även Stockholms pendeltåg av MTR. Under 2015 startade MTR Express snabbtågstrafik mellan Göteborg och Stockholm. MTR-koncernen med huvudkontor i Hongkong har en ambition att växa ytterligare inom spårbunden trafik på den nordiska marknaden. Inom MTR satsar vi på personlig och yrkesmässig utveckling för medarbetarna – vår viktigaste tillgång. För mer information, se www.mtrnordic.se

 

Publicerad: 2019-05-28