Serviceinriktade Tågvärdar till MTR Pendeltågen

Stockholm

MTR har genomgått en positiv förändringsprocess under de senaste åren och vi fortsätter vår satsning på ständig utveckling. Just nu är vi inne i en spännande tillväxtfas. Från och med december 2016 och 10 år framåt driver MTR Pendeltågstrafiken i Stockholmsregionen på uppdrag av trafikförvaltningen.

Vi söker nu 16 Tågvärdar på heltid till Stockholm och Södertälje. Utifrån den rådande personalfördelningen ser vi gärna sökanden som kan utgå från Södertälje som placeringsort.

Ditt uppdrag
Som Tågvärd hos MTR Pendeltågen ansvarar du för service och säkerhet ombord på pendeltågen. Du delger våra resenärer relevant information via högtalarutrop i samband med trafikstörningar etc. Tågvärden ansvarar även för manövrering av vagnsdörrar i samband med resenärernas av- och påstigning och säkerställer tillsammans med föraren att våra resenärer får en trygg och säker resa. I arbetsuppgifterna ingår även plockstädning av tåg.

Ditt uppdrag i övrigt består bland annat av:

  • Bidra till en positiv och trygg reseupplevelse för resenärerna
  • Ge service och övrig information till resenärer
  • Visering av SL-biljetter
  • Följa instruktioner och rutiner

Anställningen inleds med en obligatorisk utbildning som pågår under ca 38 dagar med start december 2017 alternativt januari 2018. Semester under utbildningstiden kan ej beviljas.

Dina kvalifikationer och din personlighet
Vi söker dig som har gymnasieutbildning eller motsvarande. För att vara framgångsrik i rollen ser vi att du är serviceinriktad och trivs med att möta människor i din vardag. Meriterande är om du tidigare arbetat inom något serviceyrke. Eftersom tjänsten innehåller arbetsuppgifter där du gör högtalarutrop och informerar våra resenärer krävs det att du har mycket goda kunskaper i svenska och engelska, i såväl tal som skrift.

Som person är du ansvarsfull, noggrann och har förmågan att behålla lugnet i stressade situationer. Eftersom tågen går nästan dygnet runt måste du kunna arbeta såväl tidiga morgnar som sena kvällar samt helger och nätter. Du är stationerad antingen vid Stockholm City eller i Södertälje Hamn, där du påbörjar och avslutar din tjänstgöring och dit du behöver kunna ta dig oavsett tid på dygnet. Tågvärdstjänsten klassas som en säkerhetstjänst och samtliga Tågvärdar genomgår en hälsoundersökning samt drogtest före anställning. Hälsokraven innebär att du måste ha fullgod syn med eller utan glasögon/linser, felfritt färgseende, normal hörsel och du får inte ha några sjukdomar som påverkar trafiksäkerheten, t ex epilepsi eller diabetes.

Vi erbjuder 
En miljö med hög och positiv förändringstakt där du är med och bidrar till MTRs fortsatta resa. Vi erbjuder dig variation i arbetsinnehållet och goda möjligheter att, genom egna initiativ, påverka din personliga utveckling och framtid inom företaget. Du ingår i ett team med kompetenta och trevliga kollegor. Som anställd hos MTR får du ta del av våra förmåner:

  • SL-kort (förmånsbeskattas)
  • Ticket Rikskuponger
  • Friskvårdsbidrag
  • Gratis massage två gånger om året
  • Rabatt på resor hos MTR Express


Ansökan 
Tjänsten söker du via MTRs hemsida www.mtrnordic.se under Jobba hos oss. Skicka din ansökan snarast dock senast 2017-10-04. Urval och intervjuer sker löpande. Vi tillämpar personlighets-, kapacitets- och färdighetstester under rekryteringsprocessen samt för slutkandidaterna obligatoriskt säkerhetsurval med drog- och hälsokontroll enligt Transportstyrelsens krav. Eventuella frågor ställs till rekrytering@mtr.se.

Varmt välkommen med din ansökan!

Fackliga företrädare
SEKO Pendelklubben, Marta Aguirre, Marta.Aguirre@mtr.se
ST Spårtrafik, Jonas Fröstad, Jonas.Frostad@mtr.se 


Rekryteringsprocessen är gemensam för internt- och externt sökande kandidater i de fall en vakant tjänst publiceras utanför MTR. Internt sökande premieras alltid mot extern kandidat om bedömningen är likvärdig. Kraven som ställs är dock alltid de samma och alla kandidater genomgår hela rekryteringsprocessen för en objektiv och rättvis hantering. För internt sökande kandidat så är interna referenser avgörande för att ge en beskrivning av den sökandes servicenivå, tidspassning och prestation i sin nuvarande roll.

Nyckelord: service, kundservice, värd, skift, helg, natt, SL, tåg, säkerhet, Södertälje.

 

Sedan 2009 ansvarar MTR för drift och underhåll av Stockholms tunnelbana på uppdrag av SL och från december 2016 drivs även Stockholms pendeltåg av MTR. Under 2015 startade MTR Express snabbtågstrafik mellan Göteborg och Stockholm. MTR-koncernen med huvudkontor i Hongkong har en ambition att växa ytterligare inom spårbunden trafik på den nordiska marknaden. Inom MTR satsar vi på personlig och yrkesmässig utveckling för medarbetarna – vår viktigaste tillgång. För mer information, se www.mtrnordic.se

Publicerad: 2017-09-05