Senior projektledare inom teknik till MTR Tech

Stockholm

MTR Tech söker en erfaren projektledare för att leda pågående och framtida tekniska projekt inom Stockholms Tunnelbana. Vi är ett underhållsbolag i världsklass som spelar en vital roll för att 1.3 miljoner resenärer får en säker, punktlig och trygg resa med tunnelbanan varje dag. Vi ansvarar för löpande underhåll, reparationer och förvaltning av tunnelbanans fordon och övriga tillgångar. Vi leder även projekt med syfte att uppgradera och förbättra den kapacitet och kvalitet som behövs idag och framöver.

Din roll hos oss

I rollen som projektledare arbetar du främst med tekniktunga fordonsprojekt inom underhåll, förvaltning och modernisering. Du har kundkontakt och ansvarar för projektets ekonomiska resultat, dess tidplan, leverans och riskhantering. Du blir även delaktig i verksamhetsutveckling inom projektgruppen.

Dina huvudsakliga uppgifter är:

  • Helhetsansvar för projektgenomförande enligt MTRs projektmodell
  • Ansvar för att projektet levereras enligt projektdirektiv och avtal avseende tid, kostnad och kvalitet
  • Ansvar för projektplan, rapportering och kommunikation internt och externt
  • Samordning och styrning av projektets resurser
  • Utveckla organisation, processer, metodik, rutiner och instruktioner för MTR Techs projektverksamhet

Tjänsten avser heltid med huvudsaklig placering i Hammarbydepån vid Blåsut tunnelbanestation. Du ingår i funktionen Projects & Engineering och rapporterar direkt till funktionschefen. Du och ditt projektteam samarbetar med tekniska specialister, förvaltare, andra projektledare och förstås kunden. Arbetstiderna är förlagda dagtid och du arbetar under överenskommelse om förtroendearbetstid, det vill säga du är mål- och resultatfokuserad och arbetar under principen frihet under stort eget ansvar.

När du blir en av oss

Med oss på MTR gör du skillnad i människors vardag och för samhället omkring oss. Vi utmanar gamla sanningar och hittar nya lösningar för att utveckla oss själva och de samhällen där vi finns. Det har gjort oss till ett av världens ledande järnvägsbolag. Våra värderingar är den röda tråden i vårt dagliga arbete: utmärkt service, ömsesidig respekt, ständig utveckling och mätbara resultat. De hjälper oss att skapa säkra resor, nöjda kunder och medarbetare som trivs. Vi är ett stort bolag vilket ger dig ett brett nätverk och möjligheter att utvecklas.

Som anställd hos MTR Tech erbjuds en rad förmåner så som SL-kort med resor i hela Stockholms län och Ticket Rikskortet till förmånsbeskattning. Förutom friskvårdsbidrag kan MTR även erbjuda gym på samtliga depåer samt rabatter hos flertalet träningsanläggningar och företag inom friskvård. I övrigt ges förmånliga erbjudanden hos bland annat MTR Express och Martin Olsson.

Start beräknas snarast eller enligt överenskommelse.

Du som söker till oss

För att trivas i rollen är du kommunikativ, initiativrik och har stort intresse för teknik och projekt. Du är systematisk och planerar ditt arbete utifrån uppsatta mål. Du har stort engagemang för uppgiften och inger förtroende hos kunder, leverantörer och kollegor.

Vidare har du

  • En högskoleexamen inom relevant område
  • Flerårig erfarenhet inom teknik, produktion eller annat relaterat verksamhetsområde
  • Kunskap om MS Project eller annat projektplaneringsverktyg är meriterande
  • Mycket goda kunskaper i svenska i tal och skrift.

Vill du arbeta tillsammans med oss på MTR?

Välkommen med din ansökan i form av ett CV och personligt brev. Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Anders Hynén, Chef för Projects & Engineering, via e-post anders.hynen@mtr.se. Ansökan sker via vår hemsida, vi har inte möjlighet att ta emot ansökningar via e-post.

Urval och intervjuer sker löpande. Som ett led i rekryteringen använder vi oss av personlighets- och lämplighetstester samt ett besök hos vår företagshälsovård för att säkerställa att inget riskbruk av alkohol eller bruk av droger föreligger. Vi tillämpar sex månaders provanställning.

 

Varmt välkommen med din ansökan!

 

MTR är en av världens främsta operatörer för järnvägsbunden trafik och har sin bas i Hongkong. I Sverige är vi 4500 kollegor som driver tunnelbanan och pendeltågen i Stockholm och snabbtåget mellan Göteborg och Stockholm. Vårt uppdrag är att underlätta människors vardag och länka samman och utveckla hållbara samhällen. För mer information om MTR besök www.mtrnordic.se.

 

Nyckelord: Teknik, Järnväg, Fordon, Projekt, Teknisk, Tunnelbana, Ingenjör, Senior, Projektledare, Underhåll, Verksamhetsutveckling

 

 

 

 

 

 

Publicerad: 2019-05-09