Senior IT-Projektledare till MTR Nordic

Stockholm

Vi söker en erfaren och driven IT-projektledare som vill vara med och bygga en verksamhet i världsklass

Som IT-projektledare har du en central roll i MTR Nordic Groups pågående arbete med att initiera och driva projekt som utvecklar verksamheten och driver bolagen framåt på digitaliseringsresan. Du driver förstudier och genomför projekt med leverantörsstyrning, resursledning, löpande rapportering och kostnadsuppföljning som dina ansvarsområden. Projekten är ofta omfattande med stor organisationspåverkan och innebär implementering av helt nya komplexa affärs- och verksamhetskritiska IT-system, liksom uppgradering av befintliga system.

Tjänsten är en möjlighet för dig som vill arbeta med intressanta uppdrag inom en verksamhet med komplex IT-miljö som kännetecknas av hög utvecklingstakt. Du ingår i ett professionellt och engagerat team inom området för IT-styrning och rapportera till chefen för densamma.

MTR Nordic IT

Koncernfunktionen IT har som uppdrag att leverera tillförlitliga och värdehöjande IT-tjänster med hög kvalitet och säkerhet. Leveranserna sker genom projekt, förvaltning och support i en komplex verksamhet som är aktiv dygnet runt alla dagar i veckan.

Vi sätter samhället i rullning

På MTR gör du skillnad i människors vardag och för samhället omkring oss. Vi är femtusen lokförare, ingenjörer, mekaniker, servicevärdar, trafikledare och många andra som tillsammans möjliggör människors vardag och äventyr.

Den spårburna trafiken är nyckeln till morgondagens hållbara städer. Men vi nöjer oss inte med att vara bäst i klassen på järnväg och tunnelbana. Vi vill forma framtidens städer med kollektivtrafiken i centrum. Vårt arbete ska förbättra både resa och destination. Nu söker vi dig som vill göra skillnad genom att utmana gamla sanningar och hitta nya lösningar.

MTR är Stockholms tredje största privata arbetsgivare med närmare 5000 anställda, spridda över fem verksamhetsområden - MTR Nordic, MTR Tunnelbanan, MTR Pendeltågen, MTR Express och MTR Tech. Våra värderingar är den röda tråden i vårt dagliga arbete: utmärkt service, ömsesidig respekt, ständig utveckling och mätbara resultat. Läs mer om oss på www.mtrnordic.se.

 

Dina tidigare erfarenheter

Vi söker dig med akademisk examen inom för tjänsten relevant område eller har erfarenhet som MTR bedömer som likvärdig.

Du har

  • erfarenhet av att leda projekt med verksamhetstransformerande syften
  • god förståelse kring förutsättningar och möjliggörare gällande förändringsprojekt
  • erfarenhet av ekonomisk planering och måluppföljning
  • god förmåga att uttrycka dig muntligt och skriftligt på svenska och engelska
  • erfarenhet av någon vedertagen projektledningsmodell

Meriterande är tidigare ledarskapsutbildning och/eller en certifiering som projektledare.

 

Dina färdigheter och din personlighet

Du är noggrann och har en god analytisk förmåga. Du tycker om att leda och har förmågan att fatta beslut. Då arbetet innebär många kontaktytor, såväl inom som utanför MTR, ställer vi höga krav på din sociala kompetens och pedagogiska förmåga.

 

Ansökan

Vill du arbeta tillsammans med oss på MTR Nordic och vara med och bidra med din kompetens? Ansök via www.mtrnordic.se. Vi har tyvärr inte möjlighet att ta emot ansökningar via e-post. Ansöker du internt, gå in på OnTrack/Lediga Jobb.

Har du frågor om rollen är du välkommen att kontakta Niklas Grünbaum, Chef IT-Styrning, på mail niklas.grunbaum@mtr.se, frågor gällande rekryteringsprocessen besvaras av Eva Lindell, HR-konsult, på eva.lindell@mtr.se.

Vi önskar din ansökan så snart som möjligt, då vi kommer att göra urval löpande, dock senast den 9 juni. Vår rekryteringsprocess består av urvalstester, intervjuer och referenstagning.

Varmt välkommen med din ansökan!

Publicerad: 2019-05-15