Reparatörer för arbete med dörrevision till MTR Tech

Stockholm

MTR Tech (tidigare TBT) bildades 2009 i samband med att MTR tog över driften av Stockholms tunnelbana. Vi förvaltar, utvecklar och underhåller samtliga tunnelbanevagnar vilket betyder att vi planerar och genomför löpande underhåll och städning, vi utför också större reparationer och uppgraderingar av alla tunneltåg. Vi är också delaktiga i det utvecklingsarbete som pågår inom Stockholms tunnelbana.  Vi har ca 400 anställda och finns på fem platser i Stockholm; Hammarby, Vällingby, Nyboda, Rissne och Högdalen. Sedan våren 2016 ingår MTR Tech i MTR Nordic koncernen. Vi har under de senaste åren genomgått en positiv förändringsresa och punktligheten så väl som kundnöjdheten är högre än någonsin tidigare.

Ditt uppdrag
MTR Tech söker dig som vill arbeta som reparatör i en spännande verksamhet i förändring! Du kommer att arbeta med ett projekt som syftar till att gå igenom, kontrollera och uppgradera samtliga dörrar i vår C20-flotta. I arbetet ingår montering, felsökning och reparation. Arbetet är fysiskt krävande då du kommer att vara delaktig i hela arbetskedjan. 

Dörrevisionen påbörjades under våren 2017 och kommer pågå fram till 2022. Med den här annonsen inleder vi den tredje och sista anställningsetappen innan vi är fullt bemannade. Arbetet kommer att utföras i en av våra depåer på grön linje, Vällingbydepån. Arbetet ska utföras under större delen av dygnets timmar, detta innebär att du kommer att arbeta skift, 06.00-14.00 eller 14.00–22.00. Andra arbetstider i samband med t.ex. utbildning, arbetsplatsträffar, utvecklingssamtal osv. kan förekomma.  Efter avslutad dörrevision har du möjlighet att fortsätta arbeta i rollen som reparatör med placering vid någon av våra fem depåer. Tjänsterna är tillsvidareanställningar på heltid och vi tillämpar 6 månaders provanställning. Tjänstgöringsstart beräknas i början oktober och inleds med intern utbildning. 

Erfarenhet och utbildning
Vi söker dig som har utbildning i ellära motsvarande gymnasienivå. Tidigare erfarenhet arbete inom mekanik, reparationer, elteknik eller tågteknik är meriterande. Du behärskar svenska i tal och skrift. Viss text på engelska förekommer. 

Vi ställer höga krav på säkerhet, därför är en förutsättning för tjänsten är att du klarar MTR:s och Transportstyrelsens hälsokrav enligt Trafiksäkerhetsinstruktion för Tunnelbanan lägst kategori 19. I rekryteringsprocessen använder vi personlighetstester.

Dina färdigheter och din personlighet
Som person har du stort tekniskt och mekaniskt intresse och du trivs med att arbeta med kroppen. Eftersom arbetet innefattar tyngre moment som avmontering av dörrar och reparationsarbete ställs det krav på god fysik. Du har god samarbetsförmåga och kan arbeta självständigt och målinriktat, därmed bidrar du till att teamet levererar enligt uppsatta mål och deadlines. För att lyckas i rollen ser vi även att du uthållig och noggrann då reparationsarbetet både är repetitivt och precisionskrävande.
 

Vi erbjuder
En miljö med hög och positiv förändringstakt där du är med och bidrar till MTRs fortsatta resa. Vi erbjuder dig variation i arbetsinnehållet och goda möjligheter att, genom egna initiativ, påverka din personliga utveckling och framtid inom företaget. Du ingår i ett team med kompetenta och trevliga kollegor. Som anställd hos MTR har du förmåner i form av:

  • SL-kort med resor i hela Stockholms län (förmånsbeskattat)
  • Ticket Rikskortet – subventionerade luncher med 28 %
  • Friskvårdsbidrag och massage
  • Rabatt på MTR Express
  • Rabatt på Cityterapeuterna m.m.

Ansökan
Vill du arbeta tillsammans med oss på MTR? Ansök via www.mtrnordic.se Om du inte har sökt jobb hos oss förut skapar du dig en användare. Vi har tyvärr inte möjlighet att ta emot ansökningar via e-post. Eventuella frågor besvaras av Mikael Nordström, Gruppchef för dörrevisionen, på Mikael.Nordstrom@mtr.se. Urval och intervjuer sker löpande. Skicka din ansökan snarast dock senast den 3 september 2017. Arbetar du tillsammans med oss i dag så ansöker du via OnTrack. Om du inte har sökt jobb via OnTrack förut så skapar du dig en användare med valfritt användarnamn och lösenord.

Välkommen med din ansökan!

 

Rekryteringsprocessen är gemensam för internt- och externt sökande kandidater i de fall en vakant tjänst publiceras utanför MTR. Internt sökande premieras alltid mot extern kandidat om bedömningen är likvärdig. Kraven som ställs är dock alltid de samma och alla kandidater genomgår hela rekryteringsprocessen för en objektiv och rättvis hantering. För internt sökande kandidat så är interna referenser avgörande för att ge en beskrivning av den sökandes servicenivå, tidspassning och prestation i sin nuvarande roll.

 

Sedan 2009 ansvarar MTR för drift och underhåll av Stockholms tunnelbana på uppdrag av SL och från december 2016 drivs även Stockholms pendeltåg av MTR. Under 2015 startade MTR Express snabbtågstrafik mellan Göteborg och Stockholm. MTR-koncernen med huvudkontor i Hongkong har en ambition att växa ytterligare inom spårbunden trafik på den nordiska marknaden. Inom MTR satsar vi på personlig och yrkesmässig utveckling för medarbetarna – vår viktigaste tillgång. För mer information, se www.mtrnordic.se

Publicerad: 2017-09-11