Rangerare/växlare till MTR Tech

Stockholm

MTR Tech (tidigare TBT) bildades 2009 i samband med att MTR tog över driften av Stockholms tunnelbana. Vi förvaltar, utvecklar och underhåller samtliga tunnelbanevagnar vilket betyder att vi planerar och genomför löpande underhåll och städning, så väl som större reparationer och uppgraderingar av alla tunneltåg. Vi är också delaktiga i det utvecklingsarbete som pågår inom Stockholms tunnelbana.  Vi har ca 400 anställda och finns på fem platser i Stockholm; Hammarby, Vällingby, Nyboda, Rissne och Högdalen. Sedan våren 2016 ingår MTR Tech i MTR Nordic koncernen. Vi har under de senaste åren genomgått en positiv förändringsresa och punktligheten så väl som kundnöjdheten är högre än någonsin tidigare.

Hur ser din arbetsdag ut?
I rollen som rangerare arbetar du huvudsakligen med rangering av tåg och rangerplanering. Du har en viktig roll i att bidra till att underhållsarbetet kan genomföras enligt plan, på ett effektivt och säkert sätt. För att kunna utföra rangerplaneringen kommer du att ha ett nära samarbete med dina kollegor. Vidare kommer du att arbeta aktivt för att bidra till punktlig och tillförlitlig tunnelbaneservice, delta i utbildningar, fortbildningskurser och arbetsplatsmöten. Det är ditt ansvar att vara uppmärksam på risker och avvikelser och rapportera dessa enligt rutiner och föreskrifter. Ditt arbete sker i enlighet med företagets policys, miljörelaterade lagar och förordningar samt de specifika säkerhetskrav som råder.

Vem trivs här?
Du som är säkerhetsmedveten, stresstålig och flexibel kommer att trivas i rollen som rangerare. För att vara aktuell för tjänsten har du en fullgod gymnasieutbildning, vana av att arbeta i Officepaketet, goda kunskaper i Excel och fullgod hälsa enlig TMU. Det här är tjänsten för dig som har förmåga att arbeta självständigt och är trygg i att fatta egna beslut! Vi ser att du som söker har förmåga att driva utveckling och trivs i en roll där fysiskt ansträngande arbetsuppgifter kombineras med administrativa sysslor. Om du har erfarenhet av liknade arbete, nattarbete eller har kategori 13-behörlighet är detta meriterade. Vid urvalet används personlighetstester då stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

En förutsättning för tjänsten är att Du klarar MTR:s och Transportstyrelsens hälsokrav enligt Trafiksäkerhetsinstruktion för Tunnelbananlägst kategori 13. I rekryteringsprocessen använder vi personlighetstester.

Ansökan
Vill du arbeta tillsammans med oss på MTR? Ansök då via www.mtrnordic.se Om du inte har sökt jobb hos oss förut skapar du dig en användare. Vi har tyvärr inte möjlighet att ta emot ansökningar via e-post. Urval och intervjuer sker löpande. Arbetar du tillsammans med oss i dag så ansöker du via OnTrack. Om du inte har sökt jobb via Tubnet förut så skapar du dig en användare med valfritt användarnamn och lösenord.

Välkommen med din ansökan!

 

 

Rekryteringsprocessen är gemensam för internt- och externt sökande kandidater i de fall en vakant tjänst publiceras utanför MTR. Internt sökande premieras alltid mot extern kandidat om bedömningen är likvärdig. Kraven som ställs är dock alltid de samma och alla kandidater genomgår hela rekryteringsprocessen för en objektiv och rättvis hantering. För internt sökande kandidat så är interna referenser avgörande för att ge en beskrivning av den sökandes servicenivå, tidspassning och prestation i sin nuvarande roll.

 

Sedan 2009 ansvarar MTR för drift och underhåll av Stockholms tunnelbana på uppdrag av SL och från december 2016 drivs även Stockholms pendeltåg av MTR. Under 2015 startade MTR Express snabbtågstrafik mellan Göteborg och Stockholm. MTR-koncernen med huvudkontor i Hongkong har en ambition att växa ytterligare inom spårbunden trafik på den nordiska marknaden. Inom MTR satsar vi på personlig och yrkesmässig utveckling för medarbetarna – vår viktigaste tillgång. För mer information, se www.mtrnordic.se

Publicerad: 2017-08-24