Public Affairs manager till MTR Nordic

Stockholm

Vi söker en affärsinriktad Public Affairs manager till kommunikationsteamet på MTR Nordic

Vi sätter samhället i rullning

Med oss på MTR gör du skillnad i människors vardag och för samhället omkring oss. Vi är femtusen lokförare och ingenjörer, tågtekniker, servicevärdar och trafikledare som tillsammans möjliggör människors vardag och äventyr. Hämta, lämna, hinna i tid. Resor till farmor, konserter, upplevelser.  

Den spårburna trafiken är nyckeln till morgondagens hållbara städer. Men vi nöjer oss inte med att vara bäst i klassen på tåg och tunnelbana. Nu söker vi dig som vill göra skillnad genom att utmana gamla sanningar och hitta nya lösningar.

MTR är Stockholms tredje största privata arbetsgivare spridda över fem verksamhetsområden - MTR Nordic, MTR Tunnelbanan, MTR Pendeltågen, MTR Express och MTR Tech. Våra värderingar är den röda tråden i vårt dagliga arbete: utmärkt service, ömsesidig respekt, ständig utveckling och mätbara resultat. Läs mer om oss på mtrnordic.se

Kommunikationsavdelningen MTR Nordic

MTR Nordics stabsfunktioner har övergripande stöd- och styrningsfunktioner i relation till våra operativa bolag. Kommunikationsavdelningen på MTR Nordic har det övergripande ansvaret för gemensamma interna och externa kommunikationskanaler, press- och samhällskontakter, samt förvaltning och utveckling av vårt varumärke, inklusive arbetsgivarvarumärket. 

Vi söker nu en affärsorienterad Public Affairs manager som kan bidra till att utveckla affärsmöjligheter för MTR Nordic på kort och lång sikt genom att öka kunskapen om MTR bland politiker och andra beslutsfattare på den nordiska marknaden.

Ditt uppdrag

Som Public Affairs manager hos på MTR Nordic har du en nyckelroll i en internationell verksamhet som präglas av ett ständigt förändringsarbete. Din viktigaste uppgift blir att genom intressentkontakter driva förändring och bereda vägen för befintliga och nya affärer på den nordiska marknaden. I rollen ingår både att tillsammans med bolagsledning och affärsutveckling utarbeta strategierna för PA-arbetet och att ansvara för genomförandet. Det kan handla om att ge inspel på former och innehåll för trafikupphandlingar, politiskt ramverk för att bedriva tågverksamhet och nya genomförandelösningar för fastighetsutveckling och infrastrukturprojekt. Du ska även stötta aktiviteterna i övriga nordiska länder och vara en professionell uppdragsgivare i relation till externa konsulter. Du ska även kunna bidra i kommunikationsavdelningens löpande arbete.  

Du kommer att rapportera till Kommunikationschefen för MTR Nordic och ingå i ett specialistteam på 5 personer. I rollen ingår även pressjour. Tjänsten är placerad på MTR Nordics huvudkontor på Kungsholmen i Stockholm.

Du som söker till oss

Vi ser framför oss att du har flerårig erfarenhet från arbete i en liknande roll. Du har en god förankring i den politiska världen och kunskap om de politiska processerna på alla nivåer. Du har troligen haft ett personligt politiskt engagemang. För att trivas i rollen krävs att du kan driva ditt arbete självständigt. Du behöver ha en utvecklad förmåga att prioritera och få saker gjorda. Du har en förmåga att skapa långsiktiga relationer, är strukturerad och resultatdriven. Då du kommer att ha mycket kontakter både inom och utanför den egna organisationen ställer vi höga krav på din kommunikativa förmåga och att du har lätt att knyta nya kontakter. Du måste kunna representera MTR i officiella sammanhang och i alla lägen agera i enlighet med MTR:s värderingar. Integritet är viktigt för rollen och att du kan skapa relationer med representanter från alla partier. Att du har projektledarförmåga och kan uttrycka dig i skrift på både svenska och engelska är en självklarhet.

Vidare har du

  • Dokumenterad erfarenhet från yrkesområdet
  • Minst fem års erfarenhet från arbete i en politisk organisation såsom riksdag, regeringskansli eller kommun/landsting. Det är meriterande om du har personlig erfarenhet av partipolitiskt engagemang
  • Yrkeserfarenhet från privat näringsliv, gärna från transport/infrastruktursektorn. Vi ser gärna att du har erfarenhet från bransch som liksom tågbranschen genomgått avreglering.
  • Erfarenhet från att jobba med media och förståelse för medias betydelse och påverkan på ett framgångsrikt påverkansarbete
  • Goda kunskaper i Officepaketet och erfarenhet från att ha jobbat i olika publiceringsverktyg som t ex Sharepoint och EpiServer
  • Akademisk examen inom ekonomi, juridik, statsvetenskap eller motsvarande.

Vill du arbeta tillsammans med oss på MTR?

Välkommen med din ansökan i form av ett CV och personligt brev. Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Åsa Elm, Kommunikationschef, asa.elm@mtr.se, eller Maria Kronlund, HR BD Manager, maria.kronlund@mtr.se. Ansökan sker via vår hemsida mtrnordic.se, vi har inte möjlighet att ta emot ansökningar via e-post.

Urval och intervjuer sker löpande. Som ett led i rekryteringen använder vi oss av personlighets- och lämplighetstester. Detta är en heltidstjänst med tillsvidareanställning. Vi tillämpar provanställning.

Varmt välkommen med din ansökan!

Sedan 2009 ansvarar MTR för drift och underhåll av Stockholms tunnelbana på uppdrag av SL och från december 2016 drivs även Stockholms pendeltåg av MTR. Under 2015 startade MTR Express snabbtågstrafik mellan Göteborg och Stockholm. MTR-koncernen med huvudkontor i Hongkong har en ambition att växa ytterligare inom spårbunden trafik på den nordiska marknaden. Inom MTR satsar vi på personlig och yrkesmässig utveckling för medarbetarna – vår viktigaste tillgång. För mer information, se www.mtrnordic.se

Publicerad: 2019-04-09