Projektledare X60B

Stockholm

Sedan december 2016 driver MTR pendeltågstrafiken i Stockholmsregionen på uppdrag av trafikförvaltningen. Emtrain AB är ett samägt bolag mellan MTR Pendeltågen AB och Euromaint Rail AB. Vi förvaltar, utvecklar och underhåller pendeltågens 129 fordon. 46 st nya X60B är under leverans och omfattas av garanti.

Vår verksamhet pågår dygnet runt, alla dagar, året om för att varje dag bidra till att utveckla pendeltågen till en resa i världsklass. Emtrains uppgift är att bidra till nöjda resenärer genom att leverera säkra, hela och rena fordon.

Till leveransprojektet av X60B söker vi nu en driven projektledare som ska föra mottagarsidans talan gentemot fordonsleverantör under garantitiden.

Ditt uppdrag
Rollen som Projektledare innebär huvudsakligen att du kommer att leda övertagandet av nya fordon samt följa upp fordonens prestation gentemot avtal. Du är företagets representant i ärenden relaterat till garanti och systematiska fel baserat på fakta.  Du initierar och driver förbättringsåtgärder av delsystem gentemot fordonsleverantör och följer upp åtgärdernas effekt. Du kommer att arbeta med analys av resultat och aktivt arbeta med ständiga förbättringar.

Dina tidigare erfarenheter
Vi söker dig som är civilingenjör, gärna inom farkostteknik eller har en teknisk examen med relevant påbyggnad eller erfarenhet av liknande verksamhet. Vi söker en person med minst 2-3 års erfarenhet som projektledare. Det är det meriterande om du har erfarenhet från arbete med garantihantering av fordonsleveransprojekt. Viktigast är att du har en stark analytisk ådra, är strukturerad och är van vid att leda projekt och driva analyser.

Dina färdigheter och din personlighet
För att lyckas i rollen som Projektledare behöver du vara en prestigelös, flexibel och analytisk person. Vi ser att du har dokumenterat goda färdigheter inom projektledning och god vana att analysera prestation gentemot kontrakt. Du intar rollen som kravställare och driver kraven i mål. Du är övertygande i ditt sätt att argumentera och van att få din vilja igenom.

Du har ett välutvecklat logiskt tänkande och en förmåga att se problem från många olika synvinklar. Du har en god förmåga att prioritera. Då arbetet innebär kontakt och rapportering till olika delar inom MTR koncernen samt till fordonsleverantör på global nivå ser vi att du har goda kunskaper i engelska i såväl tal som i skrift. Du kommer att arbeta verksamhetsnära varför det är viktigt att du har en förmåga att skapa långsiktiga relationer, är lyhörd och kommunikativ. För att lyckas bra i rollen förutsätts det att du har mycket goda kunskaper i Officepaketet, framför allt inom Excel och Power Point. Vi ser slutligen att du har en stark drivkraft att få saker gjorda, samt en hunger efter nya erfarenheter och kunskaper

Vi erbjuder
En miljö med hög och positiv förändringstakt där du ges en unik möjlighet att vara med i uppbyggnaden av Emtrain. Detta samtidigt som pendeltågstrafiken står inför en spännande utveckling med nya fordon och Citybanan som öppnades i juli 2017.

Ansökan
Vill du utvecklas vidare tillsammans med oss på Emtrain? Ansök med CV och personligt brev via www.mtrnordic.se Om du inte har sökt jobb hos oss förut skapar du dig en användare. Vi har inte möjlighet att ta emot ansökningar via e-post. Urval och intervjuer sker löpande. Eventuella frågor besvaras av vår teknikchef Nicklas Eriksson nicklas.eriksson@emtrain.nu. Skicka din ansökan snarast, dock senast den 27 september 2017. Urval och intervjuer sker löpande, vi tillämpar personlighets- och begåvningstester.

 

 

 

 

Publicerad: 2017-09-06