Planeringsanalytiker till MTR Pendeltågen

Stockholm

Vi sätter samhället i rullning

Med oss på MTR gör du skillnad i människors vardag och för samhället omkring oss.Vi är femtusen ingenjörer, analytiker, kommunikatörer, lokförare och servicevärdar som tillsammans möjliggör människors vardag och äventyr. Hämta, lämna, hinna i tid. Resor till farmor, konserter, upplevelser. 

Pendeltågen i Stockholm fyller en viktig samhällsfunktion. Vi kör cirka 60 procent av alla järnvägsresor i Sverige och resandet ökar hela tiden. Vi letar efter dig som vill vara en i laget och som vill göra skillnad genom att utmana gamla sanningar och hitta nya lösningar. Till Planeringsavdelningen söker vi nu en Planeringsanalytiker som kommer att ingå i ett team om fyra personer och som rapporterar till Chef Strategisk Personalplanering. Planeringsavdelningen ansvarar bland annat för tidtabells- och fordonsplanering, lång- och kortsiktig schemaläggning av våra olika personalgrupper samt utbildningsplanering och personalprognostisering.

Din roll hos oss

Som Planeringsanalytiker har du en nyckelroll på MTR. Du ansvarar för den löpande resursplaneringsprocessen och för att antalet anställda i de schemalagda personalgrupperna (lokförare, tågvärdar, stationsvärdar) matchar det behov som finns på kort och lång sikt. Du arbetar nära ledningsgrupperna för de operativa enheterna Trafik och Kundservice som rådgivande vid förändringar i personalstyrkan vid exempelvis trafikförändringar och nyrekrytering.

Du ansvarar även för processen strategisk utbildning för vår operativa personal med målsättning att upprätta och administrera en robust struktur för planenlig licensiering av nyanställda. Du säkerställer även förutsättningarna för att befintliga medarbetare med god framförhållning upprätthåller sina licenser och behörigheter.

Du har en viktig roll i företagets budget- och prognosarbete där du ansvarar för en uppdaterad och solid personalprognos. Här ingår också prognos för den övergripande utbildningsplaneringsprocessen.

Du förväntas initiera, driva och delta i förbättringsprojekt relaterade till dina ansvarsområden. Ditt arbete utgör underlag till företagets resursbalansering, vilket kräver att du har ett samarbetsinriktat förhållningssätt mot andra interna funktioner. Som Planeringsanalytiker har du ett nära samarbete med Pendeltågens ledningsgrupp och med de operativa ledningsgrupperna för områdena Trafik och Kundservice. Din roll och ditt arbete är viktigt för MTR Pendeltågen i flera hänseenden och är starkt resultatpåverkande.

Du som söker till oss

Vi söker dig som har en civilingenjörsutbildning eller annan relevant utbildning med teknisk eller ekonomisk inriktning. Du är troligen nyutexaminerad eller har jobbat ett par år sedan examen. Tidigare erfarenheter från planering och optimering av personalintensiv verksamhet där personalkostnader är av stor vikt är meriterande, men inget krav.

  • Relevant akademisk utbildning med teknisk eller ekonomisk inriktning, gärna civilingenjörsutbildning
  • Kommunikativ med god presentationsförmåga
  • Initiativrik och drivande
  • Kunna arbeta utifrån både kund- och medarbetarperspektiv
  • Analytisk och logisk förmåga att väga olika lösningar mot varandra och för att kunna utveckla arbetssätt
  • Trivs med att samarbeta och att kommunicera internt
  • Meriterade med erfarenhet från annan personalintensiv verksamhet
  • Strukturerad

När du blir en av oss

Med oss på MTR gör du skillnad i människors vardag och för samhället omkring oss. Vi utmanar gamla sanningar och hittar nya lösningar för att utveckla oss själva och de samhällen där vi finns. Det har gjort oss till ett av världens ledande tågbolag. Våra värderingar är den röda tråden i vårt dagliga arbete: utmärkt service, ömsesidig respekt, ständig utveckling och mätbara resultat. De hjälper oss att skapa säkra resor, nöjda kunder och medarbetare som trivs. Vi är ett stort bolag vilket ger dig ett brett nätverk och möjligheter att utvecklas. Som anställd hos MTR Pendeltågen erbjuds du en rad förmåner så som SL-årskort och Ticket Rikskort, båda till förmånsbeskattning. Förutom friskvårdsbidrag kan vi erbjuda rabatter hos flertalet träningsanläggningar och företag inom friskvård. Du har möjlighet att nyttja två massagetillfällen per år och i övrigt erbjuds förmånliga erbjudanden hos bland annat MTR Express, Synoptik, Akademibokhandeln och First Hotels. 

Välkommen med din ansökan!

Vill du arbeta tillsammans med oss på MTR? Ansök via www.mtrnordic.se. Om du inte har sökt jobb hos oss tidigare skapar du dig en användare. Vi har tyvärr inte möjlighet att ta emot ansökningar via e-post. Eventuella frågor besvaras av Patrik Granberg, Chef Strategisk Personalplanering på patrik.granberg@mtr.se. Urval och intervjuer sker löpande så skicka in din ansökan snarast, dock senast 25 juni. Arbetar du redan tillsammans med oss i dag så ansöker du via OnTrack. Om du inte har sökt jobb via OnTrack tidigare så skapar du dig en användare med valfritt användarnamn och lösenord.

MTR är en av världens främsta operatörer för järnvägsbunden trafik och har sin bas i Hongkong. I Sverige är vi 4900 kollegor som driver tunnelbanan och pendeltågen i Stockholm och snabbtåget mellan Göteborg och Stockholm. Vårt uppdrag är att underlätta människors vardag och länka samman och utveckla hållbara samhällen. För mer information om MTR besök www.mtrnordic.se.

 

Publicerad: 2019-06-05