Områdeschef lokalvård till MTR Tunnelbanan

Stockholm

MTR Tunnelbanan är ett serviceföretag som med fokus på säkerhet, punktlighet och service erbjuder stockholmarna spårtrafik i världsklass. Facility management inom MTR Tunnelbanan erbjuder koncernens bolag en rad tjänster såsom lokalvård, fastighetsdrift och klottersanering.

Nu söker vi en områdeschef till vår lokalvårdsenhet där man kommer att ansvara för lokal- och fordonsvården av tunnelbanans fordon och depåer. Du arbetar som chef över 3-4 gruppchefer som har personalansvar för lokalvårdarna i din organisation och du leder och stöttar dem i deras chefsuppdrag. 

Dina huvudsakliga uppgifter är:

  • Att du i samarbete med övriga chefer inom lokalvården förväntas bidra till att förbättra kunduppleveslen av lokalvården i tunnelbanan i enlighet med MTRS åtagande gentemot SL.
  • I rollen krävs att du är synlig, kommunikativ, lyhörd och inspirerande samt att du har ett affärsmässigt och professionellt förhållningssätt till vår verksamhet.
  • Du kommer att tillhöra ett team av ledare och en lokal ledningsgrupp. Tjänsten innehåller delegerat säkerhets-, arbetsmiljö- och miljöansvar.
  • Tjänsten är på heltid och är förlagd under dagtid men då vår produktion till största delen sker på natten så innebär det att man måste vara ute och följa upp kvalitet och arbetssätt på nattetid när det är lämpligt
  • Du leder ditt team med direktrapporterande gruppchefer och samarbetar med Lokalvårdens Kvalitetscontroller. Tillsammans säkerställer ni avtalsefterlevnad samt kvalitetsuppföljning. Du rapporterar till chef lokalvård.

Som anställd hos MTR Tunnelbanan erbjuds du en rad förmåner så som SL-årskort och Ticket Rikskort, båda till förmånsbeskattning. Förutom friskvårdsbidrag kan vi erbjuda rabatter hos flertalet träningsanläggningar och företag inom friskvård. Du har möjlighet att nyttja två massagetillfällen per år och kostnader för läkarbesök ersätts upp till högkostnadskort. I övrigt erbjuds förmånliga erbjudanden hos bland annat MTR Express, Synoptik, Akademibokhandeln och First Hotels.

Start beräknas omgående eller enligt överenskommelse.

Du som söker till oss
Har en högre utbildning än gymnasienivå, det är meriterande men inte ett krav. Det är även meriterande om du har tidigare erfarenhet av lokalvård/fordonsvård. 

När du blir en av oss
Med oss på MTR gör du skillnad i människors vardag och för samhället omkring oss. Vi utmanar gamla sanningar och hittar nya lösningar för att utveckla oss själva och de samhällen där vi finns. Det har gjort oss till ett av världens ledande tågbolag. Våra värderingar är den röda tråden i vårt dagliga arbete: utmärkt service, ömsesidig respekt, ständig utveckling och mätbara resultat. De hjälper oss att skapa säkra resor, nöjda kunder och medarbetare som trivs. Vi är ett stort bolag vilket ger dig ett brett nätverk och möjligheter att utvecklas.

Vidare har du

  • Några års ledarerfarenhet från en operativ verksamhet där du arbetat enligt ett processorienterat arbetssätt. Du är van att arbeta självständigt med eget driv och tar ansvar för hög kvalitet och uppställda mål.
  • Som ledare är du organiserad, strukturerad och driven och innehar förmågan att motivera din omgivning. Du är intresserad av att utveckla andra och fokuserad på att hitta lösningar.
  • Du har god kommunikativ förmåga, du skapar förståelse genom att anpassa kommunikationen till mottagaren och säkerställer att budskapet nått fram.
  • Tar ansvar för beslut och kan bemöta frågor och motstånd på ett respektfullt sätt. Ditt ledarskap är också tydligt. Du är direkt och ärlig på ett konstruktivt sätt
  • I rollen krävs att du är synlig, kommunikativ, lyhörd och inspirerande samt att du har ett affärsmässigt och professionellt förhållningssätt till vår verksamhet. 

Vill du arbeta tillsammans med oss på MTR?
Välkommen med din ansökan i form av ett CV och personligt brev. Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Patrick Bretschneider Chef lokalvård, på Patrick.Bretschneider@mtr.se. Ansökan sker via vår hemsida, vi har inte möjlighet att ta emot ansökningar via e-post. Urval och intervjuer sker löpande. Som ett led i rekryteringen använder vi oss av personlighets- och lämplighetstester samt ett besök hos vår företagshälsovård för att säkerställa att inget riskbruk av alkohol eller bruk av droger föreligger. Vi tillämpar 6 månaders provanställning.

Publicerad: 2019-03-05