Områdeschef Lokförare till MTR Pendeltågen

Stockholm

Vi sätter samhället i rullning

Med oss på MTR gör du skillnad i människors vardag och för samhället omkring oss. Vi är femtusen ingenjörer, analytiker, kommunikatörer, lokförare och servicevärdar som tillsammans möjliggör människors vardag och äventyr. Hämta, lämna, hinna i tid. Resor till farmor, konserter, upplevelser. 

Pendeltågen i Stockholm fyller en viktig samhällsfunktion. Vi kör cirka 60 procent av alla järnvägsresor i Sverige och resandet ökar hela tiden. Vi letar efter dig som vill vara en i laget och som vill göra skillnad genom att utmana gamla sanningar och hitta nya lösningar.

Till avdelningen Trafik söker vi nu en områdeschef som vill vara med och leda samt utveckla trafikverksamheten inom Pendeltågen.

Din roll hos oss

Som Områdeschef Lokförare på MTR har du ett stort ansvar för en säker och effektiv trafikdrift. Tillsammans med dina kollegor säkerställer du att de mål som är överenskomna inom säkerhet, punktlighet och kundnöjdhet nås, samt arbetar med ständig utveckling av verksamheten. Din organisation består av drygt 400 medarbetare, som arbetsleds av åtta direktrapporterande gruppchefer. Du ingår i trafiks ledningsgrupp och rapporterar till Head of Traffic. Din huvudsakliga arbetsplats är på Centralstationen men du rör dig också mycket ute i pendeltågsverksamheten.

Dina huvudsakliga uppgifter är att: 

  • Skapa goda förutsättning för att chefer och medarbetare ska kunna nå sina mål.
  • Ansvara för det finansiella och operationella resultatet för trafiks verksamhet inom området.
  • Utveckla det strategiska såväl som det operativa arbetet inom lokförarorganisationen.
  • Aktivt driva och ansvara för arbetet med att utveckla en positiv säkerhetskultur inom området och i förlängningen hela MTR.

Som ledare på MTR är du ett stöd för medarbetarna då du har ett närvarande och coachande ledarskap. Vi ser gärna att du agerar innovativt för att hitta nya metoder och strategier som bidrar till att uppfylla trafikverksamhetens övergripande mål.

Du som söker till oss
För att lyckas i rollen som Områdeschef Lokförare behöver du var en trygg person med god kommunikativ förmåga i tal och skrift. Du har förmågan att coacha och leda framåt och skapa långsiktiga relationer med dina medarbetare, kollegor och övriga interna funktioner. För att trivas i rollen är det viktigt att du stimuleras av att arbeta i ständig förändring och har en vilja att utveckla människor. Du vill bidra till verksamhetens utveckling genom att tänka nytt och hitta lösningar till förbättring. Du har förmågan att vara ärlig och tydlig även vid svåra samtal och situationer.

Vidare har du:

  • Högskoleutbildning eller motsvarande
  • Minst fem års erfarenhet från en ledarroll med budgetansvar
  • Vana av att arbeta såväl strategiskt som operativt med förändringsarbete
  • God analytisk förmåga
  • Erfarenhet från järnvägsbranschen eller liknande är meriterande.

Vi strävar efter en arbetsmiljö som präglas av jämställdhet och mångfald. Eftersom vi arbetar för en jämn könsfördelning ser vi gärna kvinnliga sökande till den här tjänsten.

Förmåner

Som anställd hos MTR får du en rad förmåner, som SL-kort med resor i hela Stockholms län och Ticket Rikskortet. Förutom friskvårdsbidrag kan vi även erbjuda rabatter hos flera träningsanläggningar och företag inom friskvård. I övrigt ges förmånliga erbjudanden hos bland annat MTR Express.

Vi sätter samhället i rullning

MTR drivs av övertygelsen att vi kan göra skillnad – i samhället och i människors vardag. Våra värderingar är den röda tråden i vårt dagliga arbete: utmärkt service, ömsesidig respekt, ständig utveckling och mätbara resultat. Läs mer om oss på www.mtrnordic.se.

Välkommen med din ansökan!

Vill du arbeta tillsammans med oss på MTR? Ansök via www.mtrnordic.se. Vi har tyvärr inte möjlighet att ta emot ansökningar via e-post. Eventuella frågor besvaras av rekryterande chef Filip Johansson filip.johansson@mtr.se. Som ett led i rekryteringen använder vi oss av personlighets- och lämplighetstester.

Urval och intervjuer sker löpande så skicka in din ansökan snarast.

 

Publicerad: 2019-10-30