Nätverkstekniker IT till MTR Nordic

Stockholm

Koncernfunktionen IT har som uppdrag att skapa konkurrensfördelar för MTR Nordic Group, genom att tillhandahålla moderna, säkra och tillförlitliga IT-tjänster, som möter MTR:s kunders och användares behov.

Vi söker dig som motiveras av en varierande och ansvarsfull roll där du får skapa förutsättningar för en hållbar IT-miljö idag, imorgon och i det längre perspektivet. Hos MTR erbjuds du möjligheten att arbeta med komplexa nätverksmiljöer i en stimulerande miljö samtidigt som du bidrar till samhällsnytta för många människor som reser dagligen med kollektivtrafiken.

Ditt uppdrag

Som Nätverkstekniker arbetar du tillsammans med fem andra medarbetare inom MTRs nät- och applikationsdrift, varav närmast gruppens övriga nätverkstekniker. 

Uppdraget handlar om att förvalta och utveckla komplexa nätverksmiljöer. I rollen arbetar du tillsammans med kollegor för att leverera förstklassiga IT-lösningar till en verksamhet som är i ständig utveckling och som även växer. Mycket av arbetet kommer att ske i projektform, där du är en viktig del i ett projektteam. Du kommer också att ansvara för egna leveranser där du själv tar helhetsansvaret och håller ihop samarbetet med kund.

Eftersom du arbetar med flera aktiviteter/projekt samtidigt ställer det krav på din förmåga att prioritera, koordinera samt utföra dina uppgifter med god struktur. En av uppgifterna är att hantera olika förfrågningar från olika delar inom organisationen och bemöta de krav som ställs. Du agerar även rådgivare och teknisk expert inom dina specialistområden.

Exempel på arbetsuppgifter är att:

 • Ha en löpande dialog med verksamheten och ta emot nätverksbeställningar
 • Felsökning i nätet, loggar och flöden i syfte att isolera problem
 • Arbete sker både i logiska delarna av nätet samt även i de fysiska miljöerna
 • Följa upp och ha en kontinuerlig dialog med leverantörer

Arbetet innebär mycket kontakt med verksamheten och leverantörer. Det är både en tekniskt utmanande specialistroll och samtidigt en relationsskapande roll. Det är viktigt att du trivs med båda delarna!

Utbildning, erfarenhet och personliga egenskaper:

 • Avslutad akademisk examen inom drift, systemadministration eller teknisk support
 • Minst fem års erfarenhet av större TCP/IP-baserade (W)LAN/WAN.
 • God förmåga att hantera routing/switching och (W)LAN-tjänster.
 • Vana att hantera nätverksprodukter från HPE och Cisco för Switch/Routing
 • Erfarenhet av att arbeta med protokoll och tjänster som: IP, TCP, WAN, LAN, BGP,QoS, OSPF, HSRP, IPSEC, MPLS, VRF, DNS, DHCP.
 • Starkt intresse för säkerhet och grundläggande kunskaper om brandväggar
 • Uttrycker dig obehindrat i tal och skrift på svenska såväl som på engelska

Som person är du initiativtagande med en fallenhet för att upprätthålla en god struktur i ditt arbete. Kvalitet är viktigt för dig och med stor ansvarskänsla och noggrannhet tar du dig an dina uppgifter. Du har en genuin förståelse för IT och med pedagogisk förmåga kan du involvera kollegor på ett professionellt sätt. Du är utåtriktad och van att ha många kontaktytor samtidigt som du stärker dessa samarbeten genom din kommunikativa förmåga.

Vi sätter samhället i rullning

Med oss på MTR gör du skillnad i människors vardag och för samhället omkring oss. Vi är femtusen lokförare och ingenjörer, tågtekniker, servicevärdar och trafikledare som tillsammans möjliggör människors vardag och äventyr. Hämta, lämna, hinna i tid. Resor till farmor, konserter, upplevelser.  

Den spårburna trafiken är nyckeln till morgondagens hållbara städer. Men vi nöjer oss inte med att vara bäst i klassen på tåg och tunnelbana. Nu söker vi dig som vill göra skillnad genom att utmana gamla sanningar och hitta nya lösningar.

MTR är Stockholms tredje största privata arbetsgivare spridda över fem verksamhetsområden - MTR Nordic, MTR Tunnelbanan, MTR Pendeltågen, MTR Express och MTR Tech. Våra värderingar är den röda tråden i vårt dagliga arbete: utmärkt service, ömsesidig respekt, ständig utveckling och mätbara resultat. Läs mer om oss på mtrnordic.se

Ansökan

Vill du arbeta tillsammans med oss på MTR Nordic och vara med och bidra med din kompetens? Ansök via www.mtrnordic.se. Vi har tyvärr inte möjlighet att ta emot ansökningar via e-post. Ansöker du internt, gå in på OnTrack/Lediga Jobb. Om det är första gången som du söker internt skapar du en användare med valfritt användarnamn och lösenord.

Har du frågor om rollen är du välkommen att kontakta Björn Ununger, Chef IT Operations, på mail: bjorn.ununger@mtr.se, frågor gällande rekryteringsprocessen besvaras av Eva Lindell, HR-konsult, på eva.lindell@mtr.se 

Vi önskar din ansökan så snart som möjligt, då vi kommer att göra urval löpande. Vår rekryteringsprocess består av urvalstester, intervjuer och referenstagning.

Varmt välkommen med din ansökan!

Publicerad: 2019-05-10