MTR Pendeltågen söker nya stationsvärdar på heltid!

Stockholm

Vill du ha ett arbete med variation där ingen dag är den andra lik? Där utmärkt service är ditt ledord då du bemöter kunder och resenärer varje dag? Då är denna roll något för dig! Vi söker just nu stationsvärdar på heltid till MTR Pendeltågen.

Din roll hos oss
Rollen som Stationsvärd är bred och arbetsuppgifterna varierar beroende på uppdrag, men innebär i huvudsak att erbjuda service till våra kunder. I rollen ingår kompetens såsom kundservicevärd, viserande värd ombord på tåg samt tjänst vid stationsdisk. Du ska därför vara flexibel och kunna arbeta med de olika arbetsuppgifterna vilka kan variera utefter behov. Du kommer vara en viktig del i arbetet att höja kundservicenivån ytterligare och säkerställa en bra kundupplevelse under hela resan på Pendeltågen.

Dina huvudsakliga uppgifter är:

  • Säkerställa intäktssäkring, vilket innebär att alla resenärer ska ges möjlighet att köpa biljett, att samtliga resenärers biljetter viseras/valideras och att ingen resenär reser utan giltig biljett.
  • Bistå kunder med information och hjälp för att underlätta deras resa.
  • Assistera på tågen, vid spärrar, biljettkassor, plattformar och aktivt delta i arbetet på de olika funktionerna.
  • Bemanna servicediskar vid behov.
  • Hantera kundinformation – till exempel vid störningar.             
  • Hantera säkerhetsavvikelser och du arbetar proaktivt för att förebygga stationsolyckor. 

Vi söker dig som vill arbeta heltid. Du kommer att arbeta på hela pendeltågslinjen, från norr till söder. Arbetet innebär varierande arbetstid med tjänstgöring på dygnets alla timmar, alltså både tidiga morgnar och sena kvällar. 

Det är väldigt viktigt att du kan ta dig till och från arbetet på obekväma tider, det vill säga, ett pass kan börja kl 04 på en pendeltågsstation långt från din bostad och det är inte alltid självklart att en nattbuss kan ta dig hela vägen dit på ett smidigt sätt. För arbetet som viserande värd ombord på pendeltågen så jobbar du på södra sidan och därför ser vi gärna sökande som kan jobba där.

Anställningen inleds med en obligatorisk utbildning på heltid som pågår under cirka 3 veckor. Vi har kurstillfällen i april och juni 2019.

När du blir en av oss
Med oss på MTR gör du skillnad i människors vardag och för samhället omkring oss. Vi utmanar gamla sanningar och hittar nya lösningar för att utveckla oss själva och de samhällen där vi finns. Det har gjort oss till ett av världens ledande tågbolag. Våra värderingar är den röda tråden i vårt dagliga arbete: utmärkt service, ömsesidig respekt, ständig utveckling och mätbara resultat. De hjälper oss att skapa säkra resor, nöjda kunder och medarbetare som trivs. Vi är ett stort bolag vilket ger dig ett brett nätverk och möjligheter att utvecklas.

Som anställd hos MTR Pendeltågen erbjuds en rad förmåner så som SL-årskort och Ticket Rikskort, båda till förmånsbeskattning. Förutom friskvårdsbidrag kan vi erbjuda rabatter hos flertalet träningsanläggningar och företag inom friskvård. Du har möjlighet att nyttja två massagetillfällen per år och kostnader för läkarbesök ersätts upp till högkostnadskort. I övrigt erbjuds förmånliga erbjudanden hos bland annat MTR Express, Synoptik, Akademibokhandeln och First Hotels.

Du som söker till oss
För att trivas i rollen som Stationsvärd är du ansvarsfull, lugn och trygg även under stressiga situationer. Som person är du lyhörd, serviceinriktad och du stimuleras av att överträffa kundens förväntningar. Du trivs bra med att arbeta självständigt. Hos oss är säkerheten alltid högsta prioritet.

Vidare har du

  • minst gymnasiekompetens
  • gärna ett års erfarenhet av att arbeta i servicebranschen
  • god kommunikationsförmåga i båda tal- och skrift på svenska samt engelska
  • gärna erfarenhet av skiftarbete

Vill du arbeta tillsammans med oss på MTR?
Välkommen med din ansökan i form av ett CV och personligt brev. Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta rekrytering@mtr.se Ansökan sker via vår hemsida, vi har inte möjlighet att ta emot ansökningar via e-post. Är du den vi söker? Ansök då redan idag, sista ansökningsdag för tjänsten är 27 januari 2019.

Urval och intervjuer sker löpande. Som ett led i rekryteringen använder vi oss av personlighets- och lämplighetstester samt ett besök hos vår företagshälsovård för att säkerställa att inget riskbruk av alkohol eller bruk av droger föreligger. Vi tillämpar 6 månaders provanställning.

Varmt välkommen med din ansökan!

MTR är en av världens främsta operatörer för järnvägsbunden trafik och har sin bas i Hongkong. I Sverige är vi 4500 kollegor som driver tunnelbanan och pendeltågen i Stockholm och snabbtåget mellan Göteborg och Stockholm. Vårt uppdrag är att underlätta människors vardag och länka samman och utveckla hållbara samhällen. För mer information om MTR besök
www.mtrnordic.se.

Nyckelord: värd service serviceminded kundkontakt kundservice

Publicerad: 2018-12-18