MTR Express söker Lokförare till Göteborg, 12 månaders vikariat med möjlighet till förlängning

Göteborg

MTR Express har stora ambitioner och hos oss får du en unik chans att vara med och bygga upp något helt nytt inom tågbranschen samtidigt som du har en stark koncern i ryggen. En av våra lokförare går på föräldraledighet och vi söker nu en vikarie i 12 månader med goda möjligheter till förlängning.

Som lokförare har du en viktig roll i servicen till våra resenärer och för bolagets framgång. Du är med och förverkligar vår vision om att bli världens bästa tågbolag!

Din roll hos oss

Lokförarrollen innebär att du är ansvarig ombord. Du har en central roll i kommunikationen med många parter, i synnerhet vid trafikstörningar. Uppdraget kräver att du är både effektiv och noggrann i ditt arbete och att du har en ödmjuk inställning till alla som tjänsten interagerar med.

Tillsammans med servicevärdarna är du ansiktet utåt mot våra kunder och har fokus på ständig utveckling och att skapa hög kundnöjdhet och därmed bidra till tillväxt både i antal resenärer och i resefrekvens. När det finns utrymme kommer du också att förstärka servicebemanningen ombord på tåget genom att agera som servicevärd.

Dina huvudsakliga uppgifter är:

 • Framföra tåget med säkerheten främst samt med fokus på punktlighet, komfort och med minsta möjliga energiförbrukning
 • Fatta beslut kopplade till trafikstörningar
 • Säkerställa kundens reseupplevelse i alla led
 • Trafiksäkerhetsrelaterade frågor
 • Avvikelserapportering
 • Plockstädning.

Hos oss jobbar i dagsläget cirka 35 lokförare. Din placeringsort är Göteborg och rapportering sker till Platschef. Vikariatet är på heltid och arbetet innebär oregelbunden arbetstid, övernattningar på annan ort samt uniformsplikt.

När du blir en av oss
Våra värderingar är den röda tråden i vårt dagliga arbete: utmärkt service, ömsesidig respekt, ständig utveckling och mätbara resultat. De hjälper oss att skapa säkra resor, nöjda kunder och medarbetare som trivs.

Hos oss ingår du i en miljö med hög och positiv förändringstakt där du är med och bidrar till MTR Express fortsatta resa. Vi erbjuder dig variation i arbetsinnehållet och goda möjligheter att, genom egna initiativ, påverka din personliga utveckling och framtid inom företaget. Som exempel så är alltid medarbetarna involverade i den årliga schemaprocessen. Som anställd får du även ta del av våra förmåner, exempelvis:

 • Friskvårdsbidrag
 • Gratis massage två gånger om året
 • Rabatt på resor hos MTR Express.

Vi söker dig som har

 • Lokförarbevis
 • Möjlighet till start under hösten 2019
 • Goda kunskaper i Svenska och Engelska i tal och skrift.

För att lyckas i rollen krävs att du är en professionell och flexibel person med god simultankapacitet. Dessutom är du handlingskraftig, vill prova nya arbetssätt, vara en utmanare och hitta lösningar. Du har ett stort säkerhetstänk och tekniskt kunnande. Vi använder oss av den senaste tekniken vilket ställer krav på att kunna ta till dig denna och ständigt utvecklas.

Som ett led i rekryteringen använder vi oss av personlighets- och lämplighetstester samt ett besök hos vår företagshälsovård för att säkerställa att inget riskbruk av alkohol eller bruk av droger föreligger.

Vill du arbeta tillsammans med oss på MTR?
Skicka din ansökan snarast, då ansökningstiden är kort och vi arbetar med löpande urval vilket innebär att tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdagen.  Har du frågor om tjänsten kontakta Platschef Alicia Carell på Alicia.Carell@mtr.se. Vi tar inte emot ansökningar via e-post. Följ oss gärna på vår hemsida, på facebook och på Instagram: @mtrexpress.

MTR är en av världens främsta operatörer för järnvägsbunden trafik och har sin bas i Hongkong. I Sverige är vi 4500 kollegor som driver tunnelbanan och pendeltågen i Stockholm och snabbtåget mellan Göteborg och Stockholm. Vårt uppdrag är att underlätta människors vardag och länka samman och utveckla hållbara samhällen. För mer information om MTR besök www.mtrnordic.se.

Nyckelord: Lokförare, Tåg, MTR Express, MTR 

Publicerad: 2019-09-11