Lokförare till MTR Pendeltågen

Stockholm

Är du lokförare och vill växa tillsammans med MTR?

MTR har genomgått en positiv förändringsprocess under de senaste åren och vi fortsätter vår satsning på ständig utveckling. Just nu är vi inne i en spännande tillväxtfas. Sedan mars 2015 kör vi snabbtåg mellan Stockholm och Göteborg och från och med december 2016 driver MTR Pendeltågstrafiken i Stockholmsregionen på uppdrag av trafikförvaltningen. I det omfattande arbetet med att utveckla dessa verksamheter, behövs medarbetare utöver det vanliga. Vi söker därför lokförare som vill utvecklas tillsammans med oss, i en stad som växer och ställer höga krav på tågtrafiken.

Här kan du läsa mer om hur du utbildar dig till lokförare samt ansöka till MTR Yrkeshögskola för lokförare. 

Ditt uppdrag
Som lokförare är du ansvarig för att på ett säkert och tryggt sätt framföra tåget i enlighet med tidtabell. Tillsammans med servicevärdar, tågvärdar och stationsvärdar är du ansiktet utåt mot våra kunder. Med fokus på ständiga förbättringar och nöjda kunder arbetar du för att bibehålla och öka antalet nöjda tågresenärer. Du har en central roll i kommunikationen med trafikledning och resenärer, i synnerhet vid trafikstörningar.

  • Ansvara för säkerheten ombord
  • Framföra tåget på ett säkert och tryggt sätt i enlighet med tidtabell
  • Kommunicera och rapportera avvikelser till trafikledningen
  • Hantera trafiksituationer i samråd med trafikledning
  • Ge resenärerna den bästa reseupplevelsen

Du erbjuds en roll med mycket ansvar i en händelserik miljö. Läs mer om hur det är att vara lokförare på MTR här

Dina tidigare erfarenheter
Vi söker dig som har en lokförarexamen eller dig som just nu studerar vid en pågående lokförarutbildning och kommer att examineras inom kort. Det är meriterande om du tidigare har arbetat som lokförare och har erfarenhet av kundservice. Du har med fördel tidigare erfarenhet av skiftarbete.

Observera att du måste kunna uppvisa ett giltigt lokförarbevis senast under rekryteringsprocessen slut!

Dina färdigheter och din personlighet
Vi söker dig som vill vara med och skapa en produktion i världsklass. För att kunna axla rollen framgångsrikt krävs att du är en stabil och uppmärksam person som sätter säkerheten i främsta rummet. Du är lugn, uthållig och kommunikativ och har lätt för att bemöta alla typer av människor med ömsesidig respekt. Vidare ser vi att du har ett tekniskt kunnande och en strävan att ständigt utvecklas. Du vill vara en del av en företagskultur där vi tillsammans löser situationer som uppstår och gemensamt skapar en reseupplevelse i världsklass för våra resenärer. Du talar och skriver svenska obehindrat samt har goda kunskaper i engelska.

Hälsokrav och urvalstestning
Som ett led i rekryteringsprocessen använder vi oss av urvalstester, det är därför viktigt att du bevakar din mail. För slutkandidaterna gör vi även ett obligatoriskt säkerhetsurval med drog- och hälsokontroll. Du ska uppfylla kraven enligt Järnvägsinspektionens föreskrifter (TSFS 2011:61) om hälsoundersökning och hälsotillstånd. Vi begär även in utdrag ur belastningsregistret före anställning.

Ansökan
Ansök via www.mtrnordic.se. Om du inte har sökt jobb hos oss förut skapar du dig en användare. Eventuella frågor skickas till rekrytering@mtr.se

Vi ser fram emot din ansökan!

Sedan 2009 ansvarar MTR för drift och underhåll av Stockholms tunnelbana på uppdrag av SL och sedan december 2016 även Stockholms pendeltåg. Under 2015 startade MTR Express snabbtågstrafik mellan Göteborg och Stockholm. MTR-koncernen med huvudkontor i Hongkong har en ambition att växa ytterligare inom spårbunden trafik på den nordiska marknaden. Inom MTR satsar vi på personlig och yrkesmässig utveckling för medarbetarna – vår viktigaste tillgång. För mer information, se www.mtrnordic.se

Publicerad: 2019-04-23