Lokförare till MTR Express - Stockholm

Stockholm

MTR är en av världens största globala järnvägskoncerner med verksamhet på tre kontinenter och bas i Hongkong. Varje dag genomförs 10 miljoner resor i MTR:s regi. Sedan 2009 är vi ansvariga för driften av tunnelbanan i Stockholm. Nu tar vi nästa steg i vårt bolags utveckling och lanserar bolaget MTR Express. Som ett av de första privata, kommersiella tågbolagen i Europa kommer vi att bedriva kommersiell tågtrafik mellan Göteborg och Stockholm med totalt 100 avgångar i veckan. Vi investerar därför cirka 700 miljoner kronor i nya, Schweiz-tillverkade snabbtåg från Stadler och har ambitionen att bygga världens bästa tågbolag. Till det söker vi drivna och entreprenöriella medarbetare som vill vara med och bygga upp något nytt.

MTR Express har stora ambitioner och hos oss får du en unik chans att vara med och bygga upp något helt nytt inom tågbranschen samtidigt som du har en stark koncern i ryggen. Som lokförare har du en viktig roll i servicen till våra resenärer och för bolagets framgång och du bidrar till att vi förverkligar vår vision om att bli världens bästa tågbolag.

MTR Express är utmanaren på den svenska järnvägen. Med nya fräscha tåg, stark kundfokus och hög digital närvaro tar vi kontinuerligt marknadsandelar på sträckan Stockholm-Göteborg.

Din roll hos oss
Lokförarrollen innebär att du är ansvarig ombord. Du har en central roll i kommunikationen med många parter, i synnerhet vid trafikstörningar. Uppdraget kräver att du är både effektiv och noggrann i ditt arbete och att du har en ödmjuk inställning till alla som tjänsten interagerar med.

Tillsammans med servicevärdarna är du ansiktet utåt mot våra kunder och har fokus på ständig utveckling och på att skapa hög kundnöjdhet och därmed bidra till tillväxt både i antal resenärer och i resefrekvens. När det finns utrymme kommer du också att förstärka servicebemanningen ombord på tåget genom att agera som servicevärd.

Dina huvudsakliga uppgifter är:

 • Framföra tåget med säkerheten främst samt med fokus på punktlighet, komfort och med minsta möjliga energiförbrukning
 • Fatta beslut kopplade till trafikstörningar
 • Säkerställa kundens reseupplevelse i alla led
 • Trafiksäkerhetsrelaterade frågor
 • Avvikelserapportering
 • Plockstädning

Hos oss jobbar i dagsläget cirka 35 lokförare där en del utgår från Stockholm och en från Göteborg. Din placeringsort är Stockholm och rapportering sker till platschef. Tjänsten är en heltidsanställning och arbetet innebär oregelbunden arbetstid, övernattningar på annan ort samt uniformsplikt.

När du blir en av oss
Du blir en viktig del av MTR, ett företag som sätter Stockholm i rörelse och sammanlänkar Sveriges största städer. Internationellt är MTR välkänt för sitt engagemang i de samhällen där företaget finns, något som är mycket viktigt för oss även här i Sverige. Med ett tydligt, enkelt och pålitligt sätt vill vi hela tiden förstå mer för att komma framåt. Våra värderingar är den röda tråden i vårt dagliga arbete: utmärkt service, ömsesidig respekt, ständig utveckling och mätbara resultat. De hjälper oss att skapa säkra resor, nöjda kunder och medarbetare som trivs.

Hos oss ingår du i en miljö med hög och positiv förändringstakt där du är med och bidrar till MTRs fortsatta resa. Vi erbjuder dig variation i arbetsinnehållet och goda möjligheter att, genom egna initiativ, påverka din personliga utveckling och framtid inom företaget. Du ingår i ett team med kompetenta och trevliga kollegor. Som anställd hos MTR Express får du ta del av våra förmåner, exempelvis:

 • Friskvårdsbidrag
 • Gratis massage två gånger om året
 • Rabatt på resor hos MTR Express

Start beräknas till våren/sommaren 2019.

Vi söker dig som har

 • Lokförarbevis eller pågående utbildning
 • Goda kunskaper i Svenska i tal och skrift

För att lyckas i rollen krävs att du är en professionell och flexibel person med god simultankapacitet. Dessutom är du handlingskraftig, vill prova nya arbetssätt, vara en utmanare och hitta lösningar. Du har ett stort säkerhetstänk och tekniskt kunnande. Vi använder oss av den senaste tekniken vilket ställer krav på att kunna ta till dig denna och ständigt utvecklas.

Du vill vara en del av en företagskultur där vi löser situationer som uppstår tillsammans, och gemensamt skapar världens bästa kundupplevelse för våra resenärer. Du är positiv, prestigelös och förtroendeingivande samt har en god kommunikativ förmåga i tal och skrift, både på svenska och engelska.

Vill du arbeta tillsammans med oss på MTR?

Välkommen med din ansökan i form av ett CV och personligt brev. Vi har inte möjlighet att ta emot ansökningar via e-post. Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Linn, HR-koordinator på mtrxjobb@mtr.se.

Urval och intervjuer sker löpande. Som ett led i urvalsprocessen använder vi oss av urvalstester samt ett besök hos vår företagshälsovård för att säkerställa att inget riskbruk av alkohol eller bruk av droger föreligger. Vi tillämpar 6 månaders provanställning.

Ansökingar hanteras löpande och tjänsten kan tillsättas innan sista ansökningsdatumet.

MTR är en av världens främsta operatörer för järnvägsbunden trafik och har sin bas i Hongkong. I Sverige är vi 4500 kollegor som driver tunnelbanan och pendeltågen i Stockholm och snabbtåget mellan Göteborg och Stockholm. Vårt uppdrag är att underlätta människors vardag och länka samman och utveckla hållbara samhällen. För mer information om MTR besök www.mtrnordic.se.

 

 

 

Publicerad: 2019-03-07