Lokförare till MTR Express - Göteborg

Göteborg

MTR Express har stora ambitioner och hos oss får du en unik chans att vara med och bygga upp något helt nytt inom tågbranschen samtidigt som du har en stark koncern i ryggen. Som lokförare har du en viktig roll i servicen till våra resenärer och för bolagets framgång och du bidrar till att vi förverkligar vår vision om att bli världens bästa tågbolag.

MTR Express är utmanaren på den svenska järnvägen. Med nya fräscha tåg, stark kundfokus och hög digital närvaro tar vi kontinuerligt marknadsandelar på sträckan Stockholm-Göteborg.

Din roll hos oss
Lokförarrollen innebär att du är ansvarig ombord. Du har en central roll i kommunikationen med många parter, i synnerhet vid trafikstörningar. Uppdraget kräver att du är både effektiv och noggrann i ditt arbete och att du har en ödmjuk inställning till alla som tjänsten interagerar med.

Tillsammans med servicevärdarna är du ansiktet utåt mot våra kunder och har fokus på ständig utveckling och på att skapa hög kundnöjdhet och därmed bidra till tillväxt både i antal resenärer och i resefrekvens. När det finns utrymme kommer du också att förstärka servicebemanningen ombord på tåget genom att agera som servicevärd.

Dina huvudsakliga uppgifter är:

 • Framföra tåget med säkerheten främst samt med fokus på punktlighet, komfort och med minsta möjliga energiförbrukning
 • Fatta beslut kopplade till trafikstörningar
 • Säkerställa kundens reseupplevelse i alla led
 • Trafiksäkerhetsrelaterade frågor
 • Avvikelserapportering
 • Plockstädning

Hos oss jobbar i dagsläget cirka 35 lokförare där en del utgår från Stockholm och en från Göteborg. Din placeringsort är Göteborg och rapportering sker till Platschef. Tjänsten är en heltidsanställning och arbetet innebär oregelbunden arbetstid, övernattningar på annan ort samt uniformsplikt.

När du blir en av oss
Du blir en viktig del av MTR, ett företag som sätter Stockholm i rörelse och sammanlänkar Sveriges största städer. Internationellt är MTR välkänt för sitt engagemang i de samhällen där företaget finns, något som är mycket viktigt för oss även här i Sverige. Med ett tydligt, enkelt och pålitligt sätt vill vi hela tiden förstå mer för att komma framåt. Våra värderingar är den röda tråden i vårt dagliga arbete: utmärkt service, ömsesidig respekt, ständig utveckling och mätbara resultat. De hjälper oss att skapa säkra resor, nöjda kunder och medarbetare som trivs.

Hos oss ingår du i en miljö med hög och positiv förändringstakt där du är med och bidrar till MTRs fortsatta resa. Vi erbjuder dig variation i arbetsinnehållet och goda möjligheter att, genom egna initiativ, påverka din personliga utveckling och framtid inom företaget. Du ingår i ett team med kompetenta och trevliga kollegor. Som anställd hos MTR Express får du ta del av våra förmåner, exempelvis:

 • Friskvårdsbidrag
 • Gratis massage två gånger om året
 • Rabatt på resor hos MTR Express

Start enligt överenskommelse.

Vi söker dig som har

 • Lokförarbevis eller pågående utbildning
 • Goda kunskaper i Svenska i tal och skrift

För att lyckas i rollen krävs att du är en professionell och flexibel person med god simultankapacitet. Dessutom är du handlingskraftig, vill prova nya arbetssätt, vara en utmanare och hitta lösningar. Du har ett stort säkerhetstänk och tekniskt kunnande. Vi använder oss av den senaste tekniken vilket ställer krav på att kunna ta till dig denna och ständigt utvecklas.

Du vill vara en del av en företagskultur där vi löser situationer som uppstår tillsammans, och gemensamt skapar världens bästa kundupplevelse för våra resenärer. Du är positiv, prestigelös och förtroendeingivande samt har en god kommunikativ förmåga i tal och skrift, både på svenska och engelska.

Vill du arbeta tillsammans med oss på MTR?
Ansök via www.mtrexpress.se. Vi tar inte emot ansökningar via e-post. Skicka din ansökan snarast, då ansökningstiden är kort och vi arbetar med löpande urval vilket innebär att tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdagen. Följ oss gärna på vår hemsida, på facebook och på Instagram: @mtrexpress. Eventuella frågor besvaras av Linn Keszei HR-Koordinator, mailadress: MTRXjobb@mtr.se. Vi undanbeder oss säljsamtal.

MTR är en av världens främsta operatörer för järnvägsbunden trafik och har sin bas i Hongkong. I Sverige är vi 4500 kollegor som driver tunnelbanan och pendeltågen i Stockholm och snabbtåget mellan Göteborg och Stockholm. Vårt uppdrag är att underlätta människors vardag och länka samman och utveckla hållbara samhällen. För mer information om MTR besök www.mtrnordic.se.

Nyckelord: Lokförare, Tåg, MTR Express, MTR 

Publicerad: 2019-02-05