Lokförare - MTR Express Stockholm

Stockholm

MTR Express har stora ambitioner och hos oss får du en unik chans att vara med och bygga upp något helt nytt inom tågbranschen samtidigt som du har en stark koncern i ryggen. Vi är ständigt på jakt efter fler stjärnor till vårt team. Som lokförare har du en viktig roll i servicen till våra resenärer och för bolagets framgång och du bidrar till att vi förverkligar vår vision om att bli världens bästa tågbolag.

Ditt uppdrag
Lokförarrollen innebär att du är ansvarig ombord. Du har en central roll i kommunikationen med många parter, i synnerhet vid trafikstörningar. Uppdraget kräver att du är både effektiv och noggrann i ditt arbete och att du har en ödmjuk inställning till alla som tjänsten interagerar med.

Tillsammans med servicevärdarna är du ansiktet utåt mot våra kunder och har fokus på ständig utveckling och på att skapa hög kundnöjdhet och därmed bidra till tillväxt både i antal resenärer och i resefrekvens. När det finns utrymme kommer du också att förstärka servicebemanningen ombord på tåget genom att agera som servicevärd.

Huvudsakliga uppgifter
- Framföra tåget med säkerheten främst samt med fokus på punktlighet, komfort och med minsta möjliga energiförbrukning
- Fatta beslut kopplade till trafikstörningar
- Säkerställa kundens reseupplevelse i alla led
- Trafiksäkerhetsrelaterade frågor
- Avvikelserapportering
- Plockstädning

Hälsokrav
Du ska uppfylla kraven enligt Järnvägsinspektionens föreskrifter (TSFS 2011:61) om hälsoundersökning och hälsotillstånd.

Utbildning och erfarenheter
Vi tar endast emot ansökningar från kandidater som har en lokförarexamen eller en pågående lokförarutbildning som examineras inom kort. Erfarenhet av arbete som lokförare och från andra yrken med kundservice i fokus är meriterande.

Färdigheter och personlighet
Vi söker dig som delar vår vision om att bygga världens bästa tågbolag. För att lyckas i rollen krävs att du är en professionell och flexibel person med god simultankapacitet. Dessutom är du handlingskraftig, vill prova nya arbetssätt, vara en utmanare och hitta lösningar. Du har ett stort säkerhetstänk och tekniskt kunnande. Vi använder oss av den senaste tekniken vilket ställer krav på att kunna ta till dig denna och ständigt utvecklas.

Du vill vara en del av en företagskultur där vi löser situationer som uppstår tillsammans, och gemensamt skapar världens bästa kundupplevelse för våra resenärer. Du är positiv, prestigelös och förtroendeingivande samt har en god kommunikativ förmåga i tal och skrift, både på svenska och engelska.

Anställning
Anställningen inleds med 3-5 veckors betald utbildning beroende på tidigare erfarenhet. Arbetet innebär oregelbunden arbetstid, övernattningar på annan ort samt uniformsplikt. Vi är ett företag som månar om alla anställdas hälsa. Då alla Lokförare har säkerhetstjänst genomförs en nyanställningskontroll hos företagshälsovården under rekryteringsprocessen. Vid denna ingår bland annat olika alkohol- och drogtester för att säkerställa att inget riskbruk av alkohol eller bruk av droger föreligger. Vi har även slumpmässiga alkohol- och drogtester för all personal och vi är ett rökfritt företag. Vi tillämpar 6 månaders provanställning. Din placeringsort är Stockholm och rapportering sker till Chef för Lokförare.

Ansökan
Vill du arbeta tillsammans med oss på MTR Express? Ansök via www.mtrexpress.se eller skicka en intresseanmälan till mtrxjobb@mtr.se . Vid ansökan anger du vilken anställningsform som är aktuell för dig. Eventuella frågor besvaras av Tobias Lindberg, Chef för Lokförare, mail tobias.lindberg@mtr.se. Vi undanber oss säljsamtal. Vi arbetar med löpande urval vilket innebär att tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag. Följ oss gärna på vår hemsida och på Instagram: @mtrexpress.

MTR är en av världens största globala järnvägskoncerner med verksamhet på tre kontinenter och bas i Hongkong. Varje dag genomförs 10 miljoner resor i MTR:s regi. Sedan 2009 är vi ansvariga för driften av tunnelbanan i Stockholm. Nu har vi tagit nästa steg i vårt bolags utveckling genom lanseringen av bolaget MTR Express. Som ett av de första privata, kommersiella tågbolagen i Europa bedriver vi kommersiell tågtrafik mellan Göteborg och Stockholm med ca 90 avgångar i veckan. Vi har investerat cirka 700 miljoner kronor i nya, Schweiz-tillverkade snabbtåg från Stadler och har ambitionen att bygga världens bästa tågbolag. Till det söker vi drivna och entreprenöriella medarbetare som vill vara med och bygga upp något nytt.

Publicerad: 2017-09-21