Kvalitetsspecialist till MTR Nordic

Stockholm

Till Operational Excellence i MTR Nordic söker vi nu en metodisk Kvalitetsspecialist som brinner för att utveckla och implementera ett systematiskt kvalitetsarbete

Operational Excellence MTR Nordic

Till Kvalitet & Miljö, i koncernfunktionen Operational Excellence, söker vi nu dig som brinner för att utveckla och implementera ett systematiskt kvalitetsarbete. I funktionens uppdrag ingår att utveckla hela MTR Nordics verksamhet, inklusive koncernens kvalitets- och hållbarhetsarbete, och vi består i dag av 16 personer.

Vi på MTR är stolta över vårt kvalitetsarbete - MTR Tunnelbanan fick nyligen Utmärkelsen Svensk Kvalitet, för andra gången – och vi hoppas du vill delta i den fortsatta resan framåt.

Ditt uppdrag

I rollen som kvalitetsspecialist kommer du att arbeta med samtliga bolag inom koncernen för att stödja i utvecklingsarbetet. Du ingår i avdelningens grupp Kvalitet & miljö, som består av sju specialister inom olika områden. Du både stöttar dessa i arbetet, och bidrar på egen hand till att utveckla MTR:s verksamheter och affärsutveckling. Exempel på områden som du kommer att arbeta med är utveckling av processer och verksamhetsledningssystem, övergripande verksamhetsutveckling inklusive ständiga förbättringar med MTR:s metodik WIT (med utgångspunkt från Lean-/Six Sigma-verktyg), framtagning av anbud för nya affärer och hållbarhetsredovisning, samt ISO-certifiering (ISO 9001 och 14001) inklusive internrevisioner.

Som kvalitetsspecialist kommer du både arbeta med att utveckla kvalitetsverktyg och metoder på en övergripande nivå, och implementera dessa lokalt ute i bolagen. I arbetet ingår att lära ut, coacha, stödja och följa upp, så att verksamheten själv uppnår goda resultat. Du driver även förändringsarbeten och agerar förbättringsledare inom verksamheten. Du arbetar verksamhetsöverskridande i tätt samarbete med interna funktioner på olika nivåer inom bolagen. Din uppgift är att vara lyhörd för verksamhetens behov och stödja verksamheten i sitt kvalitetsarbete men även att säkerställa att verksamheten tillämpar överenskomna metoder och tillvägagångssätt.

 Dina tidigare erfarenheter

Vi söker dig med relevant akademisk examen och minst 3-5 års arbetslivserfarenhet inom kvalitetsarbete. Du har också erfarenhet av att driva egna utvecklingsprojekt, är van vid att tillämpa redan fastställda metoder och rutiner samt att få genomslag för dessa i olika delar av verksamheten där du verkar. Du har ett coachande förhållningssätt och är van vid att leda och facilitera grupper. Du har erfarenhet av beprövade kvalitetsverktyg och kan visa på goda resultat utifrån arbete med dessa

Dina färdigheter och din personlighet för att lyckas i rollen:

  • Engagemang för kvalitetsutveckling
  • Prestigelös teamspelare som både delar med sig och tar emot input från gruppen
  • Självständigt driv
  • Värdesätter struktur, ordning och noggrannhet
  • Är systematisk och metodisk i ditt arbetssätt
  • Trivs med att samarbeta och att kommunicera internt
  • Har goda datakunskaper och goda kunskaper i svenska och engelska
  • Har förmåga att författa och förbättra texter

Vi sätter samhället i rullning

Med oss på MTR gör du skillnad i människors vardag och för samhället omkring oss. Vi är femtusen lokförare och ingenjörer, tågtekniker, servicevärdar och trafikledare som tillsammans möjliggör människors vardag och äventyr. Hämta, lämna, hinna i tid. Resor till farmor, konserter, upplevelser.  

Den spårburna trafiken är nyckeln till morgondagens hållbara städer. Men vi nöjer oss inte med att vara bäst i klassen på tåg och tunnelbana. Nu söker vi dig som vill göra skillnad genom att utmana gamla sanningar och hitta nya lösningar.

MTR är Stockholms tredje största privata arbetsgivare spridda över fem verksamhetsområden - MTR Nordic, MTR Tunnelbanan, MTR Pendeltågen, MTR Express och MTR Tech. Våra värderingar är den röda tråden i vårt dagliga arbete: utmärkt service, ömsesidig respekt, ständig utveckling och mätbara resultat. Läs mer om oss på mtrnordic.se

Ansökan

Vill du arbeta tillsammans med oss på MTR Nordic och vara med och bidra med din kompetens? Ansök via www.mtrnordic.se. Vi har tyvärr inte möjlighet att ta emot ansökningar via e-post. Ansöker du internt, gå in på OnTrack/Lediga Jobb. Om det är första gången som du söker internt skapar du en användare med valfritt användarnamn och lösenord.

Har du frågor om rollen är du välkommen att kontakta Anders Hållberg, Operational Excellence Director, på mail: anders.hallberg@mtr.se, frågor gällande rekryteringsprocessen besvaras av Johanna Thermaenius, HR Manager: johanna.thermaenius@mtr.se

Eftersom vi kommer att göra urval löpande önskar vi din ansökan så snart som möjligt, dock senast den 31 mars 2019. Vår rekryteringsprocess består av urvalstester, intervjuer och referenstagning.

Publicerad: 2019-03-15