Kvalitetsspecialist till MTR Nordic

Stockholm

Till Operational Excellence i MTR Nordic söker vi nu en metodisk Kvalitetsspecialist som brinner för att utveckla och implementera ett systematiskt kvalitetsarbete

Vi sätter samhället i rullning

Med oss på MTR gör du skillnad i människors vardag och för samhället omkring oss. Vi är femtusen lokförare och ingenjörer, tågtekniker, servicevärdar och trafikledare som tillsammans möjliggör människors vardag och äventyr. Hämta, lämna, hinna i tid. Resor till farmor, konserter, upplevelser.  

Den spårburna trafiken är nyckeln till morgondagens hållbara städer. Men vi nöjer oss inte med att vara bäst i klassen på tåg och tunnelbana. Nu söker vi dig som vill göra skillnad genom att utmana gamla sanningar och hitta nya lösningar.

MTR är Stockholms tredje största privata arbetsgivare spridda över fem verksamhetsområden - MTR Nordic, MTR Tunnelbanan, MTR Pendeltågen, MTR Express och MTR Tech. Våra värderingar är den röda tråden i vårt dagliga arbete: utmärkt service, ömsesidig respekt, ständig utveckling och mätbara resultat. Läs mer om oss på mtrnordic.se

Operational Excellence MTR Nordic

Till Kvalitet & Miljö, i koncernfunktionen Operational Excellence, söker vi nu dig som brinner för att utveckla och implementera ett systematiskt kvalitetsarbete. I funktionens uppdrag ingår att utveckla hela MTR Nordics verksamhet, inklusive koncernens kvalitets- och hållbarhetsarbete, och vi består i dag av 16 personer.

Vi på MTR är stolta över vårt kvalitetsarbete - MTR Tunnelbanan fick nyligen Utmärkelsen Svensk Kvalitet, för andra gången – och vi hoppas du vill delta i den fortsatta resan framåt.

Ditt uppdrag

Du arbetar i en grupp om sex personer med ansvar för utveckling och uppföljning av vårt kvalitets- och miljöarbete, inklusive våra certifieringar inom ISO 9001 och 14001 och vårt arbete med ständiga förbättringar.

Du arbetar med implementering och förbättring av vårt kvalitets- och miljöledningssystem, inklusive målsättning, uppföljning, underlag till respektive ledningsgrupp, genomförande av internrevisioner och uppföljning av avvikelser, samt kontakt med externa certifieringsorgan. Du deltar också i skrivande av olika former av anbud och underlag, genomför insamling av exempelvis miljödata, och stöttar i koncernens arbete med implementering och uppföljning av metoder för ständiga förbättringar.

Dina tidigare erfarenheter

Vi söker dig med relevant akademisk examen och minst 3-5 års arbetslivserfarenhet inom kvalitets- och miljöarbete, inklusive arbete med ISO 9001 och 14001 och genomförande av internrevisioner, gärna inom kollektivtrafik eller annan liknande verksamhet. Vi välkomnar även interna sökande där god och relevant verksamhetskännedom och aktivt intresse för kvalitets- och miljöarbete kan ersätta utbildning.

Dina färdigheter och din personlighet för att lyckas i rollen:

  • Engagemang för kvalitetsutveckling
  • Värdesätter struktur, ordning och noggrannhet
  • Är systematisk och metodisk i ditt arbetssätt
  • Trivs med att samarbeta och att kommunicera internt
  • Har goda datakunskaper och goda kunskaper i svenska och engelska
  • Har förmåga att författa och förbättra texter

Ansökan

Vill du arbeta tillsammans med oss på MTR Nordic och vara med och bidra med din kompetens? Ansök via www.mtrnordic.se. Vi har tyvärr inte möjlighet att ta emot ansökningar via e-post. Ansöker du internt, gå in på OnTrack/Lediga Jobb. Om det är första gången som du söker internt skapar du en användare med valfritt användarnamn och lösenord.

Har du frågor om rollen är du välkommen att kontakta Anders Hållberg, Operational Excellence Director, på mail: anders.hallberg@mtr.se, frågor gällande rekryteringsprocessen besvaras av Maria Kronlund, HR Manager BD, på maria.kronlund@mtr.se 

Eftersom vi kommer att göra urval löpande önskar vi din ansökan så snart som möjligt, dock senast den 25 januari 2019.

Vår rekryteringsprocess består av urvalstester, intervjuer och referenstagning.

Rekryteringsprocessen är gemensam för internt och externt sökande kandidater i de fall en vakant tjänst publiceras utanför MTR. Internt sökande premieras alltid mot extern kandidat om bedömningen är likvärdig. Kraven som ställs är dock alltid de samma och utvalda kandidater genomgår hela rekryteringsprocessen för en objektiv och rättvis hantering. För internt sökande kandidat är interna referenser av vikt.

Publicerad: 2018-12-25