Kundservicevärd till MTR Tunnelbanan

Stockholm

Vi söker nu sex Kundservicevärdar på heltid som ska säkerställa en trygg och ren kundmiljö i Tunnelbanan. Är du serviceinriktad och har spring i benen? Tycker du om frihet under ansvar? Då kan du vara den vi söker!

Din roll hos oss

Som Kundservicevärd inom Kundmiljö har du som mål att genom närvaro skapa trygghet för våra resenärer samt att säkerställa att våra kundmiljöer är rena, trygga och uppdaterade med rätt information. Du är den första länken i en kedja av roller som ska säkerställa att alla avvikelser i tunnelbanan saneras eller åtgärdas inom uppsatta tidsramar.

Dina huvudsakliga uppgifter är:

 • Aktivt rondera och kontrollera våra kundmiljöer i syfte att detektera samt avhjälpa mindre avvikelser
 • Ge kundservice till resenärer som behöver information eller hjälp
 • Vara våra resenärer behjälplig vid trafikstörningar
 • Bemanna servicediskar vid kortare avlösningar
 • Samla in hittegods från servicediskar till uppsamlingsstationerna.

Tjänsten innefattar arbete på både vardagar och helger samt med varierande arbetstider om dag och kväll. Vi söker därför dig som är flexibel med arbetstider och vill jobba skift. Du rapporterar till Gruppchef Kundservicevärd Kundmiljö.

Tjänsten startar med en 2 veckors lång utbildning på heltid i november, följt av en veckas praktik. Utbildning och praktik är förlagt på dag- eller kvällstid.

När du blir en av oss

Med oss på MTR gör du skillnad i människors vardag och för samhället omkring oss. Vi utmanar gamla sanningar och hittar nya lösningar för att utveckla oss själva och de samhällen där vi finns. Det har gjort oss till ett av världens ledande tågbolag. Våra värderingar är den röda tråden i vårt dagliga arbete: utmärkt service, ömsesidig respekt, ständig utveckling och mätbara resultat. De hjälper oss att skapa säkra resor, nöjda kunder och medarbetare som trivs. Vi är ett stort bolag vilket ger dig ett brett nätverk och möjligheter att utvecklas.

Som anställd hos MTR Tunnelbanan erbjuds en rad förmåner så som SL-årskort och Ticket Rikskort, båda till förmånsbeskattning. Förutom friskvårdsbidrag kan vi erbjuda rabatter hos flertalet träningsanläggningar och företag inom friskvård. Du har möjlighet att nyttja två massagetillfällen per år och kostnader för läkarbesök ersätts upp till högkostnadskort. I övrigt erbjuds förmånliga erbjudanden hos bland annat MTR Express, Synoptik, Akademibokhandeln och First Hotels.

Du som söker till oss

För att trivas i rollen som Kundservicevärd i kundmiljö är du en person som gillar att hjälpa andra och har en god problemlösningsförmåga. Du trivs med att arbeta självständigt och tar stort eget ansvar för ditt arbete. Arbetet ställer höga krav på att arbeta noggrant och strukturerat för att detektera alla avvikelser och rapportera dessa på ett korrekt sätt. Du träffar dagligen många olika människor, ofta i en högljudd och stökig miljö, varpå du behöver ha en mycket god kommunikativ förmåga.

Vidare har du

 • gymnasiekompetens eller motsvarande
 • tidigare erfarenhet av att arbeta med service i kundtäta och händelserika miljöer
 • god datorvana, då registrering sker via dator och smartphone
 • mycket god fysik, arbetet är mycket rörligt och du går upp mot 20 000 steg per dag
 • goda kunskaper i svenska i tal och skrift
 • goda kunskaper i engelska i tal, då du bland annat kommer hjälpa många turister

Vill du arbeta tillsammans med oss på MTR?

Välkommen med din ansökan i form av ett CV och personligt brev. Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta rekrytering@mtr.se. Ansökan sker via vår hemsida, vi har inte möjlighet att ta emot ansökningar via e-post.

Urval och intervjuer sker löpande. Som ett led i rekryteringen använder vi oss av personlighets- och lämplighetstester samt ett besök hos vår företagshälsovård för att säkerställa att inget riskbruk av alkohol eller bruk av droger föreligger. Vi tillämpar 6 månaders provanställning.

Varmt välkommen med din ansökan!

MTR är en av världens främsta operatörer för järnvägsbunden trafik och har sin bas i Hongkong. I Sverige är vi 4500 kollegor som driver tunnelbanan och pendeltågen i Stockholm och snabbtåget mellan Göteborg och Stockholm. Vårt uppdrag är att underlätta människors vardag och länka samman och utveckla hållbara samhällen. För mer information om MTR besök www.mtrnordic.se.

 

Nyckelord: Stationskontroll service värd städ sanering Kundservicevärd

Publicerad: 2019-08-30