HRBP med inriktning Arbetsmiljö

Stockholm

MTR Tunnelbanan söker HR Business Partner med inriktning mot Arbetsmiljö

Vi söker nu en HR Business Partner till MTR Tunnelbanans HR- och Kommunikationsavdelning, som brinner för att driva och utveckla det viktiga arbetsmiljöarbetet. Hos oss får du arbeta i en miljö med hög och positiv förändringstakt där du är med och bidrar till den fortsatta resan för hela den nordiska MTR koncernen. Var med och gör oss till en tunnelbana i världsklass!

Du har en nyckelroll när det gäller att utveckla och stötta verksamheten genom att implementera, leda och följa upp olika delar av det systematiska arbetsmiljöarbetet, samt att driva frågor inom hälsa och friskvård. Du författar policys, rutiner och processer, deltar vid samordningsmöten, i skyddskommittéer och skyddsronder, samt är kontaktperson gentemot flera av de leverantörer som hjälper oss i vårt arbetsmiljö- och friskvårdsarbete.

Exempel på arbetsuppgifter:

 • Vara medlem i 1-2 av tunnelbanans lokala ledningsgrupper där du stöttar cheferna i alla förekommande HR-relaterade frågor.
 • Ansvara för att driva och följa upp det systematiska arbetsmiljöarbetet, såväl operativt som strategiskt för hela Tunnelbanan.
 • Samordna friskvårdssatsningar och hälsoinitiativ
 • Delta i utvecklings- och förbättringsarbete inom HR-avdelningen och Tunnelbanan i stort
 • Din bakgrund och erfarenhet:
 • För att trivas som HR Business Partner hos oss är du en person med stark drivkraft och entusiasm. Du håller flera processer igång samtidigt och har ett starkt kvalitetstänk i ditt arbete. Med ett strukturerat arbetssätt, ödmjukhet och tålamod driver du dina arbetsuppgifter hela vägen in i mål. Vår vardag präglas av ­­ett stort engagemang, professionalism och ett gott samarbete. Rollen kräver att du är en utåtriktad och kommunikativ person med förmåga och vilja att bygga relationer. Du kan komma att arbeta på alla nivåer i organisationen men det är framförallt viktigt att du tycker det är roligt att arbeta verksamhetsnära och stödja den operativa driften.
 • En akademisk examen som personalvetare eller motsvarande
 • Minst tre års erfarenhet från operativt verksamhetsnära ledarstöd med en stabil kompetensbas inom HR-området, framför allt i frågor som rör individärenden, rehabilitering och sjukfrånvaro.
 • Erfarenhet av arbete med arbetsmiljörelaterade frågor, till exempel att hålla ihop Skyddskommittéer, följa upp arbetsskaderapportering och utbilda chefer inom området.MTR är en av världens främsta operatörer för järnvägsbunden trafik och har sin bas i Hongkong. I Sverige är vi 4500 kollegor som driver tunnelbanan och pendeltågen i Stockholm och snabbtåget mellan Göteborg och Stockholm. Vårt uppdrag är att underlätta människors vardag och länka samman och utveckla hållbara samhällen. För mer information om MTR besök www.mtrnordic.se. Våra värderingar är den röda tråden i vårt dagliga arbete; utmärkt service, ömsesidig respekt, ständig utveckling och mätbara resultat. De hjälper oss att skapa säkra resor, nöjda kunder och medarbetare som trivs. Vi är ett stort bolag vilket ger dig ett brett nätverk och möjligheter att utvecklas.
 • Vi undanber oss säljsamtal.
 • Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Johanna Thermaenius, HR- och Kommunikationschef, johanna.thermaenius@mtr.se. Ansökan sker via vår hemsida, vi har inte möjlighet att ta emot ansökningar via e-post.
 • Urval och intervjuer sker löpande. Som ett led i rekryteringen använder vi oss av personlighets- och lämplighetstester. Start snarast möjligt enligt överenskommelse. Varmt välkommen med din ansökan!

Publicerad: 2019-01-31