HR-chef till MTR Express

Stockholm

Vill du vara med och bygga världens bästa tågbolag? I mars 2015 startade MTR Express snabbtågstrafik mellan Stockholm och Göteborg. Vi har en väldigt hög ambitionsnivå i det vi gör. På MTR Express vill vi utmana, tänka nytt, och aktivt bidra till utvecklingen av den svenska tågbranschen. Vi är ett värderingsdrivet företag och arbetet med vår företagskultur är centralt i verksamheten.

Ditt uppdrag

Som HR-chef är du en av nyckelpersonerna i den fortsatta utvecklingen av MTR Express och du driver, utvecklar och följer upp det operativa och strategiska HR-arbetet. Du rapporterar till VD, samt har en streckad linje till HR-direktör för MTR:s nordiska verksamhet. Du arbetar verksamhetsnära med såväl operativa som strategiska frågor inom HR-området och har personalansvar för en HR-koordinator på deltid. Du ingår i MTR Express ledningsgrupp och i MTR Nordics HR-chefsteam.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

  • Coacha och utveckla cheferna i samtliga HR-frågor
  • Driva arbetet med värderingar och företagskultur
  • Rekrytering av nya medarbetare i samråd med ansvarig chef
  • Driva arbetet med Performance och Talent Management inklusive kompetensutveckling
  • Bidra till och vidareutveckla ett effektivt ledningsgruppsarbete
  • Ansvara för internkommunikation
  • Leda MTR Express arbetsmiljöforum och säkra ett hälsofrämjande arbetsklimat
  • Leda och verka för god och effektiv facklig samverkan
  • Driva förändring och översätta verksamhetens behov till HR-initiativ
  • Utveckla HR-nyckeltal och KPI:er

Erfarenhet, utbildning och personliga egenskaper

Vi söker dig som har en akademisk examen inom HR-området eller ekonomi/juridik samt minst fem års arbetslivserfarenhet, inklusive bredd från HR-relaterat arbete, företrädesvis från kunddrivna serviceorganisationer. Vi ser gärna att du har erfarenhet från dynamiska, snabbfotade och kommersiellt välutvecklade verksamheter. Du identifierar dig med våra kärnvärderingar: Ständig Utveckling, Utmärkt Service, Ömsesidig Respekt och Mätbara Resultat och du har erfarenhet av att driva arbetet med företagskultur och värderingar. Egen ledarerfarenhet är meriterande.

Du är duktig på att prioritera, flexibel i ditt arbetssätt och anpassar ditt förhållningssätt efter situation och person. Du är van vid att arbeta självständigt, ta egna initiativ samt att driva många parallella projekt. Du är kommunikativ, vågar ifrågasätta och du behåller ditt ett lugn vid korta deadlines. Vidare är du van vid att lösa komplexa problem och prioritera de mest värdeskapande aktiviteterna. Som person är du driven och effektiv och du har en god förmåga att växla mellan högt och lågt. Du har god datorvana och kunskaper i Officepaketet samt en väl utvecklad förmåga att kommunicera i tal och skrift, både på svenska och engelska.

Ansökan och information

Vill du arbeta tillsammans med oss på MTR Express? Ansök via www.mtrexpress.se. Eventuella frågor besvaras av Minna Jerrskog, telefonnummer 0766-14 92 31. Vi undanber oss samtal från rekryteringsföretag. Skicka din ansökan snarast då urval och intervjuer sker löpande. Vi är ett företag som månar om alla anställdas hälsa. Inför anställning genomförs ett besök hos vår företagshälsovård som bland annat innefattar alkohol- och drogtester för att säkerställa att inget riskbruk av alkohol eller bruk av droger föreligger. Vi har även slumpmässiga alkohol- och drogtester för all personal och vi är ett rökfritt företag.

 

Sedan 2009 ansvarar MTR för drift och underhåll av Stockholms tunnelbana på uppdrag av SL och från december 2016 drivs även Stockholms pendeltåg av MTR. Under 2015 startade MTR Express snabbtågstrafik mellan Göteborg och Stockholm. MTR-koncernen med huvudkontor i Hongkong har en ambition att växa ytterligare inom spårbunden trafik på den nordiska marknaden. Inom MTR satsar vi på personlig och yrkesmässig utveckling för medarbetarna – vår viktigaste tillgång. För mer information, se www.mtrnordic.se

Publicerad: 2017-08-28