HR Specialist - inriktning rekrytering till MTR Tunnelbanan

Stockholm

Hos oss på rekryteringsavdelningen på MTR Tunnelbanan är vardagen fylld med mycket glädje och fullt fokus på att leverera första klassig service till våra chefer och kandidater. Då vår kollega Alexandra går på föräldraledighet söker vi dig som vill jobba med oss och bidra till ett ännu bättre HR. Vi söker en vikarierande HR Specialist med inriktning rekrytering med start så snart som möjligt, löpande till september 2020. Vi letar efter dig som vill vara en i laget och göra skillnad varje dag.

Att jobba som HR Specialist med inriktning rekrytering för tunnelbanan
Som HR Specialist har du en central roll vad gäller att driva och utveckla vårt rekryteringsarbete som är en viktig del i vår verksamhet. Du kommer att arbeta med hela rekryteringsprocessen från start till mål och självständigt planera, genomföra och följa upp dina projekt.

Rollen är varierande och du kommer att rekrytera både operativa medarbetare vilket innebär stora volymer och även specialister. Du koordinerar och hanterar olika kontaktytor som till exempel rekryterande chefer, kandidater, företagshälsovård och andra intressenter.

Dina huvudsakliga uppgifter är:

 • Driva flera parallella rekryteringsprocesser från beställning till mål
 • Projektleda rekryteringsevents – när du arbetar med volymrekrytering
 • Administrera kandidater och tester i vårt rekryteringsverktyg ReachMee samt tolka resultat och genomföra återkoppling på test
 • Diverse administrativa uppgifter, till exempel utformning av kravprofiler samt skriva annonser
 • Skriva avtal samt förstå kollektivavtalet
 • Besvara frågor från kandidater som inkommer per telefon eller mail
 • Driva och delta i utvecklings- och förbättringsprojekt inom HR-avdelningen

Du blir en del av MTR Tunnelbanans härliga rekryteringsteam om 6 medarbetare som ingår i HR- och Kommunikationsavdelningen om 17 medarbetare. Vår vardag präglas av ett stort engagemang, professionalism och ett gott samarbete! Du rapporterar till Gruppchef Rekrytering.

Du som söker till oss
För att trivas som HR Specialist hos oss är du en person med massor av drivkraft och entusiasm. Du håller med lätthet flera processer igång samtidigt och anpassar dig utan svårigheter till förändringar. Rollen ställer höga krav på noggrannhet, ett strukturerat arbetssätt och en god prioriteringsförmåga. Med professionalism, ödmjukhet och tålamod driver du dina arbetsuppgifter hela vägen in i mål.

Rollen innebär många kontakter både externt och internt, vilket kräver att du har ett förtroendeingivande sätt och är en utåtriktad person med en förmåga och vilja att bygga relationer. Som person är du kreativ och finner de bästa lösningarna, du är en förebild vad gäller ditt servicetänk och du motiveras av utmaningar.

Vidare har du:

 • En examen inom Personal- eller beteendevetenskap eller motsvarande arbetslivserfarenhet.
 • Tidigare erfarenhet av att självständigt driva och administrera flera rekryteringsprocesser parallellt, som rekryterare eller i en roll på ett konsultbolag, gärna även från volymrekryteringar
 • En mycket god kommunikativ förmåga i tal och skrift, både på svenska och i engelska.
 • Det ses som meriterande med certifiering i testverktyget Cut-e.

Förmåner
Som anställd hos MTR får du en rad förmåner, som SL-kort med resor i hela Stockholms län och Ticket Rikskortet till förmånsbeskattning. Förutom friskvårdsbidrag kan vi även erbjuda rabatter hos flera träningsanläggningar och företag inom friskvård. I övrigt ges förmånliga erbjudanden hos bland annat MTR Express.

Vi sätter samhället i rullning 
MTR drivs av övertygelsen att vi kan göra skillnad – i samhället och i människors vardag. Våra värderingar är den röda tråden i vårt dagliga arbete: utmärkt service, ömsesidig respekt, ständig utveckling och mätbara resultat. Läs mer om oss på www.mtrnordic.se.

Vill du arbeta tillsammans med oss på MTR?
Välkommen med din ansökan i form av ett CV och personligt brev, ansökan sker via vår hemsida. Har du frågor om tjänsten är du välkommen att maila rekrytering@mtr.se Vi har inte möjlighet att ta emot ansökningar via e-post.

Urval och intervjuer sker löpande. Som ett led i rekryteringen använder vi oss av personlighets- och lämplighetstester. 
Varmt välkommen med din ansökan!

Nyckelord: Rekryterare HR Volymrekrytering Kandidatansvarig Specialist Rekrytering Researcher Acquisition

Publicerad: 2019-08-30